خبرگزاری شبستان_ صومعهسرا: گردشگری مذهبی یا زیارتی در جهان از مهمترین انگیزههای گردشگران به شمار میرود زیرا زیارت نیز بخش مهمی از فعالیتهای مربوط به گردشگری مذهبی را در بر میگیرد.
نقش مکانهای مذهبی در جذب گردشگران و تاثیر آن در توسعه مناطق مختلف قدری ملموستر از دیگر انواع گردشگری در ایران است، گردشگری مذهبی که در واقع قرابت زیادی با گردشگری فرهنگی دارد، آنقدر مورد توجه قرار گرفته که برخی کشورهای مسلمان بویژه با طراحی و تبلیغات وسیع در خصوص نوع خاصی از گردشگری مذهبی تحت عنوان گردشگری حلال، توانستهاند توجه گردشگران کشورهای اسلامی را به خود جلب کنند.
با توجه به ظرفیت بالای شهرستان صومعهسرا در زمینه گردشگری مذهبی میبایست با اجرای سیاستگذاریهای درست و منطقی، تقویت زیرساختهای گردشگری در حد استاندارد و مطلوب همچنین تبلیغات و اطلاعرسانی درست در سطح استان و کشور به رونق گردشگری مذهبی و جذب هر چه بیشتر گردشگر مذهبی و زیارتی و در نهایت انواع گردشگری در شهرستان کمک کنیم.
نمونهای از بقاع متبرکه و شاخص شهرستان صومعهسرا به شهر ذیل است:
سيد ابراهيم (ع): اين بقعه متبركه در شهر گوراب زرميخ شهرستان صومعه سرا قرار دارد.بر اساس زيارتنامه موجود وي يكي از فرزندان امام موسي كاظم (علیهالسلام) است، بنای بقعه به همراه مسجد آن به مساحت 420 متر مربع از آجر ساخته شده است و گنبدي بتوني به ارتفاع 6 متر دارد و ضريحي مشبك و آهني بر مرقد امام زاده نصب است.
اين بقعه حدود 15هزار متر مربع زمين داشته و اطراف آن قبرستان اهالي است و مزار شهدا در جلوي بقعه قرار دارد.
سيد محمد جان(علیه السلام): اين بقعه متبركه در ضيابر شهرستان صومعه سرا قرار داردو بر اساس كتيبه روي ضريح، وي فرزند امام موسي كاظم (علیه السلام)است. اين بنا به مساحت حدود 49 متر مربع از آجر ساخته شده است و ضريحي مشبك و طلا اندود دارد كه در سال 1377 در اصفهان ساخته شده است.اين بقعه در حدود 2000 متر مربع زمين داشته و اطراف آن قبرستان اهالي است و مسجدي در جلوي آن قرار دارد.
اين بقعه حدود 15هزار متر مربع زمين داشته و اطراف آن قبرستان اهالي است و مزار شهدا در جلوي بقعه قرار دارد.
آقا سيد جعفر آقا: اين بقعه متبركه در خيابان جعفري شهرستان صومعه سرا قرار دارد. بر اساس سنگ نوشته مرقد،اين امام زاده فرزند امام موسي كاظم (علیه اسلام)است.
اين بنا به مساحت حدود 90 متر مربع از آجر ساخته شده است و گنبدي به ارتفاع 5 متر مربع دارد و در مجاور آن مسجد و مصلي شهر واقع است.
ضريح مشبك و آهني بر روي مرقد امام زاده نصب شده است.اين امام زاده مورد علاقه مردم شهر صومعه سرا است،گلزار شهداي شهر در مجاورت اين امام زاده قرار دارد.
سيد ابراهيم(ع) و سيد حسن(ع): اين شهر صومعه سرا متبركه در روستاي ميانده شهرستان صومعه سرا واقع شده است.
بناي بقعه به مساحت 130 متر مربع از آجر ساخته شده و داراي نمائي از سنگ مرمر و گنبد بتوني كاشي كاري شده و دو گلدسته به ارتفاع 2 متر است.ضريحي مشبك و آهني بر روي مرقد نصب مي باشد.
اين بقعه حدود 6هزار متر مربع زمين دارد و اطراف آن قبرستان عمومي اهالي است.
بقعه متبركه آقا مهدي آقا: اين بقعه متبركه يكي از مشهورترين بقاع متبركه شهرستان صومعه سرا است و در مدخل ورودي اين شهرستان قرار گرفته است.
بر اساس سنگ نوشته مرقد اين امام زاده از نوادگان امام موسي كاظم (علیه السلام)است.
بقعه متبركه مذكور به مساحت حدود 350 متر مربع از آجر ساخته شده است و شامل حرم مسجد و دفتر هيأت امناء است و ضريحي از جنس آهن و استيل به صورت مشبك بر روي مرقد نصب شده است و قبرستان بزرگي در مجاورت آن قرار گرفته است.
بقعه متبركه سيد ابراهيم و سيد سليمان: بر اساس زيارت نامه موجود اين دو امام زاده از فرزندان امام موسي ابن جعفر (علیه السلام) هستند. اين بقعه در روستاي دهنده شهرستان صومعه سرا واقع است.
بناي بقعه به مساحت حدود 140 متر مربع به صورت هشت ضلعي است و گنبدي به ارتفاع 5 متر مربع و 2 گلدسته دارد.
ضريحي از جنس آهن به صورت مشبك بر روي مرقد نصب است. اين بقعه حدود 3000 متر مربع زمين دارد.
اطراف ان قبرستان عمومي است و اهالي مسجدي در جلوي بقعه احداث كرده اند و اين بقعه تنها بقعه شهرستان صومعه سرا است كه هنوز در ايام تابستان مراسم زوار كشي به همراه بازار فصلي در آن دائر مي شود.
سيد عبدالله (ع): بر اساس سنگ نوشته مرقد اين امام زاده فرزند امام موسي كاظم (علیه السلام)است.اين بقعه در روستاي راسته كنار قرار دارد.اين بنا به مساحت یکصد متر مربع از آجر ساخته شده و گنبدي بتوني به ارتفاع 6 متر و 2 گلدسته بتوني دارد.
ضريحي مشبك و از جنس آهن استيل برنج بر روي مرقد امام زاده نصب است.اين بقعه حدود 15 هزار متر مربع زمين دارد و اطراف آن قبرستان اهالي است و مسجدي بزرگ در اين محوطه احداث کرده اند.
آقا مير قوام زيگسار: اين بقعه متبركه در روستاي زيگسار قرار دارد.بر اساس سنگ نوشته مرقد اين امام زاده فرزند امام موسي كاظم (علیه السلام)است.
اين بنا به مساحت حدود 440 متر مربع از آجر ساخته شده است و گنبدي بتوني كاشي كاري شده دارد و ضريح مشبك استيل و آهن بر روي مرقد امام زاده نصب است.
سيد عبدالله و سيد ابراهيم(ع): اين بقعه متبركه در كسما واقع است.
نسب اين امام زادگان بر اساس سنگ نوشته مرقد به امام موسي ابن جعفر (علیه السلام)مي رسد.
اين بنا به مساحت 195 متر مربع از آجر ساخته شده است و گنبدي بتوني به ارتفاع 6 متر و 2 گلدسته فلزي دارد.ضريحي مشبك و آهني بر روي مرقد نصب مي باشد، كاشي كاري و كتيبه هاي داخلي بقعه در اين شهرستان بي نظير است.اين بقعه حدود 5000 متر مربع زمين دارد و اطراف آن قبرستان عمومي اهالي است و مسجدي در نزديكي بقعه احداث نموده اند.
ظرفیت امامزادگان دوعالم کوه وگردهکوه تینان به قطب گردشگری
عزیز خادم شریف، رئیس اوقاف و امور خیریه صومعهسرا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا با بیان اینکه این شهرستان دارای 63 بقاع متبرکه است که از این تعداد 10 بقعه شاخص هستند،اظهار داشت: بقاع شاخص از نظر ساختمانی که دارند میتوانند میزبان گردشگران و مسافران باشند.
وی با بیان اینکه باید گردشگری مذهبی در شهرستان صومعهسرا جا بیفتد، افزود: بقاع متبرکه نماد مذهب و ملیت کشور است که امروزه وجود اماکن و بقاع متبرکه میتواند باعث رونق گردشگری تحت عنوان گردشگری مذهبی شود و در ابعاد مختلف تأثیرگذار باشد.
رئیس اوقاف وامور خیریه صومعهسرا، پایدارترین نوع گردشگری را گردشگری مذهبی دانست و گفت: بقاع متبرکه امامزادگان به مثابه یک پایگاه فرهنگی مستحکم و اطمینانبخش همواره بخشی از ظرفیتهای فرهنگی جامعه ما هستند.
خادم شریف با اشاره به اینکه امامزادگان سید علی و سید محمد دو عالم کوه در تنیان و امامزادگان علی اصغر و علی اکبر در گردهکوه تنیان از ظرفیت گردشگری بالایی برخوردار است، تصریح کرد: با رایزنیهای انجام شده در صددیم دو بقاع متبرکه مذکور را قطب گردشگری مذهبی شهرستان صومعهسرا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این امامزادگان بعنوان قطب گردشگری مذهبی شهرستان صومعهسرا میتوانند سالیانه میزبان زائران زیادی در گوشه و کنار استان و همچنین استانهای همجوار قرار بگیرند.
شهرستان صومعهسرا، جاذبهها و پتانسیلهای بالایی برای گردشگری دارد و سرمايه گذاري در صنعت گردشگري داراي آثار و تبعات اقتصادي و اجتماعي است كه منجر به پايداري مناطق تحت گردشگري ميشود.
آنچه مسلم است گردشگری زیارتی در شهرستان صومعهسرا آنچنان که باید تقویت نشده و سهم آن در جذب گردشگر بسیار اندک است
نظر شما