مسجد جامع ورامین؛ نگینی درخشان در استان تهران

خبرگزاری شبستان: مسجد جامع ورامین، یکی از مساجد جامع شاخص ایران است که هنوز پس از گذشت چندین قرن، می‌توان اوج هنر معماری ایلخانی را در آن مشاهده کرد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد جامع ورامین یکی از قدیمی‌ترین بناهای شهر ورامین در ۴۰ کیلومتری تهران است، این مسجد که متعلق به دوره ایلخانیان است، ساخت آن در زمان سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) آغاز شد و در سال ۷۲۶ هجری قمری یعنی زمان فرمانروایی ابوسعید بهادر (فرزند محمد خدابنده) به پایان رسید.

 

 

 

مسجد جامع ورامین یکی از مساجد جامع شاخص ایران است که هنوز پس از گذشت چندین قرن، می‌توان اوج هنر معماری ایلخانی را در آن مشاهده کرد، گچبری‌های به کار رفته در این بنا، یکی از زیباترین نمونه‌های گچبری ایرانی هستند.

 

 

 

 

مسجد جامع ورامین بنایی چهار ایوانی است و مستطیل شکل به طول حدود ۶۶ متر و عرض ۴۳ متر که در ساخت آن از آجر استفاده شده است، این آجرها در قسمت‌های مختلف و به شکل‌های گوناگون در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و موجب زیبایی بیشتر این بنا شده‌اند.

 

 

 

ورودی این مسجد در ضلع شمالی واقع شده و از طریق ایوان‌های شرقی و غربی، به ضلع جنوبی مسجد که نمازخانه در آن واقع شده است راه می‌یابد، البته ورود و خروج به آن از طریق ضلع شرقی نیز امکان‌پذیر بوده است.

 

 

 

ایوان شبستان بلند و زیبای مسجد جامع دارای کتیبه‌های ارزشمندی است که از جمله آن می‌توان به کتیبه‌های سوره جمعه در متن و در حاشیه کتیبه‌های کوفی اشاره کرد، این کتیبه‌ها دارای انواع طرح‌های اسلیمی و خط‌های عربی، کوفی و فارسی هستند.

 

شرح مرمت این مسجد در سال ۸۱۵ هجری قمری (زمان شاهرخ تیموری) در کتیبه‌‌ای به ثبت رسیده است.

 

منبع:

پایگاه اطلاع رسانی میراث فرهنگی

کد خبر 617593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha