به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، شیرین ابوالقاسمی، مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرسی در نشست خبری امروز گفت: زاگرس پتانسیل ها، ویژگی ها و قابلیت هایی دارد که قابل مقایسه با هیچیک از منابع طبیعی کشور نیست.
وی با اشاره به وسعت جنگلهای زاگرس گفت: بیش از 15 رودخانه بزرگ و کوچک از زاگرس تامین و تغذیه می شود و این جنگل ها 12 استان غربی کشور را پوشش میدهد.
ابوالقاسمی با بیان اینکه جنگلهای زاگرس به عنوان سدی در برابر ریزگردها کارکرد مناسبی دارند، خاطرنشان کرد: پیامدهای تغییرات اقلیمی و عوامل انسانی جنگل های زاگرس را در معرض تهدید و نابودی قرار داده است.
وی با بیان اینکه زیست مندان جنگل های زاگرس 50 درصد عشایر کشور را تشکیل می دهد، تصریح کرد: غرب کشور در مقابله با پیامدهای اجتماعی، سیاسی، امنیتی وابسته به جنگل های زاگرس است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه جنگل های بلوط زاگرس بیش از 50 درصد آب شیرین کشور را تامین می کند، اظهار داشت: مدیریت پایدار در منطقه زاگرس در اولویت کاری ما قرار دارد و در مناطق شهری، روستایی و عشایری زاگرس به سمت بهرهبرداری پایدار حرکت میکنیم.
مدیر پروژه حفاظت از جنگلهای زاگرس تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست طبیعی با اولویت معیشت پایدار در مناطق شهری، روستایی و عشایری از برنامه های پروژه زاگرس است.
وی با بیان اینکه توسعه کشاورزی پایدار از اولویت های برنامه ای ما در منطقه زاگرس است، تاکید کرد: در وزارت امور خارجه و وزارت جهاد کشاورزی برنامه ای با عنوان تدوین ارایه و تصویب سند ملی راهبرد تحول توسعه کشاورزی پایدار در شرایط کنونی با شاخص توانمندسازی بهره برداران خرد و کشاورزان مبتنی بر روستا از نیمه اول فروردین سال آینده توسط فائو و با عنوان پروژه ملی در کل منطقه زاگرس اجرایی میشود.
وی افزود: استقرار برنامه کشاورزی پایدار در حوزه آبخیز استراتژیک زاگرس، ظرفیتسازی شبکههای ذینفعان منطقه، مشارکت جوامع محلی و مدیریت کشاورزی پایدار از اهداف این پروژه ملی است.
ابوالقاسمی با بیان اینکه آب و کشاورزی محور توسعه در برنامه ششم قرار گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر 980 روستا در منطقه زاگرس مرکزی داریم که باید با استفاده از ظرفیت های محلی در جهت حفظ محیط زیست و منابع پایدار طرح ها و برنامه هایی را اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه نقش زنان در حفاظت از منطقه زاگرس گفت: 15 هزار هکتار جنگلکاری با حضور و کمک زنان در چهارمحال و بختیاری انجام شده است و سازمان حفاظت محیط زیست با نقش تسهیلگری در این طرح حضور داشته اند.
وی با بیان اینکه امروز قراردادی با کشور آلمان با هدف توانمندسازی زنان روستاهای چهارمحال و بختیاری منعقد کرده ایم، خاطرنشان کرد: مدیریت زنان در منابع با توجه به اینکه در منطقه زاگرس حضور مسئولیت و تلاش بانوان بیشتر از مردان مشهود است در پروژه زاگرس بسیار مشهود است.
نظر شما