ضرورت استفاده از پتانسیل زنان برای دستیابی به توسعه پایدار

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه زنان نیمی از پیکره جامعه هستند، گفت: برای دستیابی به توسعه پایدار باید از پتانسیل زنان استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، زهرا جواهریان، مدیر کل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری زنان و محیط زیست گفت: اهداف توسعه هزاره که از سال 2000 تا 2015 در دنیا به وجود آمد جای خود را به اهداف توسعه پایدار داد و سند 2030 تدوین شد که قرار است تا سال 2020 روی شاخص ها و اهداف این سند در کشور کار کنیم.

 

وی با اشاره به ویژگی های اهداف توسعه ای پایدار خاطرنشان کرد: فراگیر بودن اهداف توسعه پایدار در تمام ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سلامت و محیط زیست و سنجش و مقایسه کشورها به طور سالانه خود کشور از جمله ویژگی های سند توسعه است.

 

جواهریان با اشاره به نقش زنان در توسعه پایدار و محیط زیست خاطرنشان کرد: زنان نسبت به طبیعت گرایش بیشتری دارند و با طبیعت مأنوس‌ترند، بنابراین به حفاظت از محیط زیست بیشتر توجه می کنند.

 

وی با اشاره به نقش مادری و تقویت نقش اقتصادی زنان در خانواده ها تصریح کرد: این عوامل باعث شده است تا نقش بانوان در توسعه پایدار و محیط زیست پررنگ تر شود.

 

وی با بیان اینکه امروز محیط زیست در دنیا به عنوان سرمایه مطرح است، اظهار داشت: برای حفاظت از سرمایه محیط زیست استفاده و توسعه آن باید رشد اقتصادی همراه با حفظ محیط زیست انجام شود.

 

جواهریان مشاغل سبز را کلید رسیدن به اقتصاد سبز عنوان کرد و افزود: شغل پایدار درآمد پایدار، ایمنی، بهداشت و حفاظت از محیط زیست را به دنبال دارد.

 

وی با اشاره به اینکه باید مشاغل سبز را تقویت کنیم، گفت: کشاورزی سالم و ارگانیک، گردشگری پایدار، بانکداری الکترونیک از جمله راهکارهای ایجاد اشتغال سبز و رسیدن به اقتصاد سبز است و در کنار آن باید شغل های دیگر را نیز با رویکرد حفاظت از محیط زیست ایجاد کنیم.

 

جواهریان با اشاره به نقش زنان در اهداف توسعه پایدار، اقتصاد سبز و مشاغل سبز گفت: قطعا اگر کشوری بخواهد به توسعه پایدار برسد باید از تمام ظرفیت خود استفاده کند.

 

وی با بیان اینکه زنان نیمی از جامعه ایران را تشکیل می دهند، اذعان داشت:‌ از نظر ظرفیت‌سازی و توانمندسازی زنان به ویژه فارغ التحصیلان زیادی از زنان داریم و باید از پتانسیل این قشر تحصیلکرده بهره بگیریم.

 

مدیر کل دفتر توسعه پایدار و اقتصاد سازمان حفاظت محیط زیست افزود: طرح ترویج و توسعه کارآفرینی و کسب و کارهای سبز ویژه دختران فارغ التحصیل دانشگاهی به کمک بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان و انجمن کارآفرینی صورت می گیرد.

 

وی با بیان اینکه استان لرستان پایلوت اجرای طرح ترویج توسعه کارآفرینی و کسب و کارهای سبز است، گفت: کمک به اشتغال سبز، اشتغال زنان فارغ التحصیل و توانمندسازی سازمان های مردم نهاد به ویژه سازمان های مردم نهاد زنان از جمله رویکردهای این طرح است.

 

جواهریان با بیان اینکه 912 سازمان مردم نهاد محیط زیستی در کشور داریم، اظهار داشت: توانمندسازی برای کسب و کار سبز می تواند بسیار موثر باشد و باید حداقل 40 فارغ التحصیل دانشگاهی را تا سطح اشتغال جلو ببریم.

 

وی از وزارت آموزش و پرورش درخواست کرد تا دوره های آموزشی محیط زیستی ضمن خدمت برای تمام معلمان زن برگزار کنند و همچنین دوره های آموزشی ویژه زنان توسط آموزش و پرورش برگزار شود.

 

         

 

 

 

کد خبر 617475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha