به گزارش خبرنگار شبستان، سردار محمد شریفی، رییس پلیس پیشگیری ناجا امروز در نشست خبری با بیان اینکه در مراسم چهارشنبه سوری 2 نفر فوتی داشتیم گفت :یکی از افراد فوت کرده مربوط به استان تهران و دیگری متعلق به اصفهان بوده است.
وی از دستگیری 1382 نفر در چهارشنبه سوری شب گذشته خبر داد و بیان کرد: 923 نفر به مراجع قضایی معرفی شدند و همچنین 48 نفر نیز زن دستگیر شدند که با اخذ تعهد آزاد شدند و 12 نفر از زنان هم به محاکم قضایی معرفی شدند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به حوادث چهارشنبه آخر سال گفت: وضعیت امسال چهارشنبهسوری امسال نسبت به سال گذشته بهتر بود. امسال 185 مورد مصدوم بستری داشتیم که 1093 مورد آنها هم سرپایی مداوا شدند.
سردار شرفی آمار دستگیریهای زنان و مردان در شب چهارشنبه سوری را نسبت به سال گذشته ارزیابی کرد وافزود: در معرفی به دستگاه قضایی، تعداد زنان 42 درصد کاهش و مردان 21 درصد کاهش داشته و در زمینه اخذ تعهد، تعداد دستگیر شدگان زن 46 درصد کاهش و مردان 22 درصد کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: 18 نفر از پرسنل های ناجا و آتشنشان نیز مصدوم شدند،
وی با تشکر از مردم در رعایت قوانین چهارشنبه سوری شب گذشته افزود: ما از مردم تشکر می کنیم به توصیه های پلیس، نخبگان کشوری، خطبا، علما گوش دادند. ما هرچه از گذشته فاصله می گیریم حوادث چهارشنبه آخر سال کاهش پیدا می کند.
وی در ادامه افزود: همچنین زمان استفاده از مواد محترقه نیز نسبت به سال گذشته کاهش یافته بود و دقیقا بعد از اذان مردم شروع به شادی و نشاط کردند.
وی گفت: جرایم خشن 40 درصد کاهش داشته که می توان نزاع های دستهجمعی، ایجاد رعب و وحشت، چاقوکشی و اسیدپاشی را در این زمره قرار داد.
سردار شرفی با بیان اینکه انواع سبقت 4 درصد کاهش داشته است، افزود: سرقت به عنف 5 درصد کاهش و سرقت مسلحانه نیز 8 درصد کاهش داشته است.
رییس پلیس پیشگیری ناجا گفت: در دستگیری انواع سرقت پلیس پیشگیری 83 درصد سهم دستگیری را به خود اختصاص داده در صورتی که دستگیری های پلیس پیشگیری افزایش 52 درصدی داشته است.
وی سهم پلیس پیشگیری در دستگیری افراد باسابقه را 71 درصد و دستگیری قاچاقچیان کالا را 52 درصد عنوان کرد و خاطرنشان کرد: بازداشت قاچاقچیان پلیس پیشگیری 5 درصد افزایش داشته است.
سردار شرفی با اشاره به تجهیز ماموران پلیس به دوربین البسه در سال 96 افزود: طرح تجهیز افراد گشت پلیس به دوربین البسه در هنگام گشت ها و ماموریت ها و همچنین تجهیز گشت های خودرویی به دوربین در سال 96 عملیاتی خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد تشکیل پرونده در انواع جراید در 11 ماهه امسال نسبت به سال گذشته 25 درصد کاهش داشته است، تصریح کرد: در حالی که تعداد خبر 10 درصد رشد داشته است.
وی افزود: در دستگیری معتادان مواد مخدر 17 درصد افزایش دستگیری داشتیم که 81 درصد دستگیریها سهم پلیس پیشگیری بوده است.
وی درباره دستگیری باندهای مواد مخدر گفت: افزایش 23 درصدی دستگیریها داشتهایم و سهم پلیس پیشگیری در دستگیریها 18 درصد بوده است.
این مقام ارشد نیروی انتظامی با بیان این که کشف انواع سرقت در حوزه پلیس 6 درصد افزایش داشته اعلام کرد: در مواد مخدر سنتی 111 تن کشفیات سهم ماست که 20 درصد کشفیات نیز در حوزه پیشگیری بوده و 5 درصد افزایش داشتهایم.
وی در باره کشفیات مواد مخدر صنعتی کشفیات این پلیس را 8 تن اعلام کرد و ادامه داد: 35 درصد افزایش داشتهایم.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا در ادامه آمار درخصوص وقوع سرقت گفت: وقوع سرقت منزل 4 درصد، مغازه 6 درصد، موتور سیکلت 10 درصد و جیببری 5 درصد کاهش یافته است اما در سرقت دوچرخه 25 درصد، احشام و طیور 5 درصد، معابر عمومی و اماکن عمومی 5 درصد افزایش داشتهایم.
وی با بیان اینکه زمان حضور پلیس زیر 10 دقیقه 63 درصد است افزود: در جرایم خشن 80 درصد، نزاع و درگیری 75 درصد و سرقت 66 درصد زمان حضور پلیس زیر 10 دقیقه بوده است؛ در فوریتها پلیس در کمترین زمان به محل اعزام میشود.
وی درباره اجرای احکام قضایی گفت: این امور 11 درصد افزایش داشته و 16 میلیون و 775 هزار و 956 حکم قضایی توسط پلیس ابلاغ شده است.
سردار شرفی در خصوص آمار مراجعین به کلانتری گفت: هدفگذاری کردهایم تا میزان حضور در کلانتریها با الکترونیکی کردن خدمات و برونسپاری خدمات انتظار کاهش یابد.
وی در ارتباط با عملکرد پلیس راهآهن اعلام کرد: کشف مواد مخدر 32 درصد افزایش و ارزش ریالی کالای قاچاق 151 درصد افزایش یافته است.
این مقام ارشد نیروی انتظامی در خصوص کشفیات مواد مخدر و کالای قاچاق در فرودگاههای کشور گفت: کشف مواد مخدر 19 درصد افزایش یافته و ارزش ریالی کالای قاچاق نیز 64 درصد افزایش داشته است.
شرفی افزود: ۵ هزار و ۵۰۰ واحد گشت خودرو، دو هزار و ۵۰۰ گشت موتورسوار و بیش از سه هزار نفر از کارکنان در نقاط جمعیتی به صورت پیاده مسئوالیت پیشگیری از وقبوع جرم را به عهده داردمد.
وی با اشاره به فعالیتهای کمیته پیشگیری اجتماعی، گفت: اطلاعرسانی به مردم و ارائه بورشورهای آموزشی مردم، حضور در مدارس برای آموزش به منظور کاهش آسیب در این ایام و جلب مشارکت مردم در نظم و امنیت از وظائف این کمیته است.
سردار شرفی با اشاره به کمیته نظارت و بازرسیخاطر نشان کرد: ۹۴ هزار گروههای مردمی به کارگیری شدهاند که در این ایام نیازمند نظارت هم هستند. همکاران ما با هماهنگی بازرسی نیروی انتظامی به صورت محسوس و نامحسوس در عرصههای کاری همکاران نظارت دارند.
وی با اشاره به فعالیت کمیته تحلیل وقایع، تصریح کرد: رخداد و وقایع انتظامی در سراسر کشورر منعکس شده و تحلیل میشوند و از طریق سلسه مراتب فرماندهی اخذ و به ردههای پایین دستی ابلاغ میشود.
سردار شرفی با اشاره به طرح تحول در کلانتری و پاسگاهها، گفت: با توجه به میزان تردد مردم به پاسگاهها به گونهای که بیش از ۲۲ میلیون بار مردم در ۱۱ ماه امسال به کلانتریها مراجعه کردهاند این موضوع مورد توجه قرار گرفته است به همین دلیل خطا در کلانتری در امنیت عمومی و روح و روان افراد جامعه تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: ساختاری تحت عنوان شورای عالی تحول در کلانتری و پاسگاه تشکیل شد تا در ابعاد مختلف این تحول بررسی شود که یکی از این ابعاد ساختار و نظامات بود که از نظر کمی تعداد پاسگاه و نیروی انسانی نسبت به جهانی وضعیت ما پایین است بر این اساس به دستور رهبری باید مظاهر نیروی انتظامی در جامعه دیده میشد بر این اساس باید از نظر کمی این موضوع بررسی و از نظر نظامات دست و پاگیر از نظر فناوری، مدیریت لازم صورت گیرد.
وی به تحول در منابع انسانی پاسگاهها اشاره کرد و گفت: تحول در تجهیزات پلیس، تحول در آموزش و مهارتهای شغلی کارکنان، فناوری، مهندسی ساختمان کلانتریها، پژوهش نیز از دیگر موضوعات حائز اهمیت در طرح تحول کلانتریها است.
نظر شما