فعالیت ۲۳ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در کشور/ سازمان نظام رسانه ای در کمیسیون فرهنگی دولت مورد تصویب قرار گرفت

خبرگزاری شبستان:وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیت ۲۳ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد ، ۲۵۰۰ موسسه قرآنی تحت حمایت این وزارتخانه خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، رضا صالحی امیری،  وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ( 24 اسفند) در گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه استان همدان اظهار کرد: همدان دیار بسیار مهمی در فرهنگ و تمدن سرزمین است چرا که دارای راز و رمزی است که برای مامکشوف نشده است.

 

وی افزود: جوانان استان همدان باید به خاطر مفاخر و مشاهیر خود احساس غرور کنند و برای تنفس در این جغرافیا که دارای یک تبار تاریخی و تمدنی بسیار طولانی است شکرگذار باشند.

 

وی تصریح کرد: همدان به مثابه نگین درخشانی است که در سراسر ایران اسلامی نورافشانی می کند و این جغرافیا مرکزی محور تلاقی و تحول فرهنگی قرار می گیرد.

 

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت:جای جای استان همدان دارای راز و رمز نهفته ای است که کشف نشده است و با این وجود هویت تمدن خود را تشکل می دهد که بخشی از تاریخ و تمدن است.

 

صالحی امیری ابراز داشت: برای اینکه کارفرهنگی بکنیم به جای شعار و سخنرانی باید دارای گفتمان باشیم گفتمان مجموعه ای باورهای نهادینه شده است که در قالب ادبیات رسمی هویت پیدا می کند.

 

وی ادامه داد: در تحلیل گفتمان فرهنگی دولت اعتدال بر چهار اصل انسجام ، تنوع ، عقلانیت و دیانت فرهنگی تعریف شده است.

 

وی افزود: دولت تدبیر و امید براساس گفتمان روشن، نظام فرهنگی را مدیریت می کند و آنچه که شکل گرفته پایه مستحکمی از چهار پایه اساسی است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: انسجام به معنی هماهنگ کردن همه ظرفیت های فرهنگی به سمت هدف واحد است و مجموعه فعالیت فرهنگی به سامان برسد که مهمترین آن انسجام میان اصحاب فرهنگ و هنر است.

 

آزادی قلم حق طبیعی هر شخص فرهنگی است

صالحی امیری با بیان اینکه آزادی قلم ، فکر و بیان حق طبیعی هر شخص فرهنگی در جامعه است، خاطرنشان کرد: در این سرزمین افرادی برای بیان قلم و اندیشه صاحب تفکر هستند.

 

وی گفت: نظام فرهنگی بر مبنای عقلانیت است که براساس واقعیت ها حرکت خواهد کرد به طوری که عقل برخواسته از فطرت طبیعی است.

 

وی با اعلان این خبر که تمامی فعالیت های فرهنگی را به اصحاب فرهنگ و هنری واگذار می شود، گفت: تنها مسئولیت دولت بر سه رسالت سیاستگذاری فرهنگی ، حمایت فرهنگی و نظارت فرهنگی خواهد بود.

 

صالحی امیری افزود: سازمان نظام رسانه ای در کمیسیون فرهنگی دولت مورد تصویب و در دستور دولت قرار گرفته است که فردا این طرح به مجلس شورای اسلامی تحویل داده می شود که مصوب شود به طوری که مسئولیت رسانه کشور بر اصحاب رسانه خواهد بود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  ادامه داد: همچنین با مذاکره با خانه موسیقی ، تئاتر و سایر نهادهای صنفی حوزه هنردر حال تدوین برای اجرای نظام هنر هستیم که بخشی از مسئولیت های جاری را به این صنف واگذار خواهیم کرد.

 

وی گفت: در استان همدان 500 فعال رسانه ای وجود دارد و در آینده نزدیک سازمان رسانه ای خواهد داشت .

 

وی با بیان اینکه حوزه نشر و اتحادیه ناشرین نیز تقویت می شود، افزود: برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب به ناشران و اتحادیه صنفی نشر واگذار خواهد شد که این عمل خودیک گفتمان و باور فرهنگی است.

 

ضرورت توزیع عدالت فرهنگی در کشور

وی با اشاره به توزیع عادلانه فرهنگی در استان ها عنوان داشت: بایدعدالت فرهنگی در اقصی نقاط کشور برای همگان توزیع شود.

 

وی ، از فعالیت 23 هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد ، 2500 موسسه قرآنی تحت حمایت  این وزارتخانه خبرداد و اظهار کرد: همچنین در حوزه مطبوعات، مطبوعات استانی امتیاز بالایی در مرکز دارند و نظام شفافی در این حوزه ایجاد کردیم.

 

وی با تاکید بر شفافیت سازی فعالیت های این وزارتخانه نیز بیان داشت: در حوزه نشر، کتاب، قرآن و بازی های رایانه ای ، سینما و تئاتر، خط و شعر ، هنرهای تجسمی شفاف سازی خواهد شد که باید گزارش فعالیت های خود را به اطلاع اصحاب فرهنگ و هنر برسانند.

 

وی خاطرنشان کرد: فضای بسته ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود نخواهد داشت و محیط شفافی ایجاد می شود که همه می توانند در آن حضور داشته باشند.

 

صالحی امیری با اشاره به اینکه هر نشریه ای که برای مجوز ثبت نام کرده مشخص خواهد شد، گفت: برای مجوز نشریه باید صلاحیت اخلاقی و حرفه ای دیده شود .

 

صدور ۲۵۰۰ مجوز نشریه 

وی افزود: حجم تقاضای مجوز نشریه در چندسال گذشته افزایش پیدا کرده است به طوری که2500 مجوز نشریه صادر کردیم که درهر جلسه هئیت نظارت 40 تا 50 مجور صادر می شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسانه ها را حلقه میان مردم و دولت دانست و ابراز کرد: رسانه های زمانی که نقد کنند مورد پذیرش قرار خواهد گرفت اما این در حالیست که با تخریب مخالف هستیم.

 

وی با بیان اینکه هدف نقاد اصلاح وضعیت موجود و هدف تخریب گر ناامیدی است، افزود: نقد با هدف خیرخواهی و دلسوزانه ، رعایت انصاف و عدالت و تخریب با تحریک افکار عمومی با عدم انصاف همراه است.

 

وی با بیان اینمه برخی واقعیت های دولت را نادیده می گیرند، گفت: اگر کشور در روند گذشته خود حرکت می کرد تورم 40 درصد رشد منهای 6 و 8 درصد وجود داشت.

 

صالحی امیری ادامه داد: در دولت قبل رئیس دولت با رئیس مجلس افشاگری نشان می دهد و همه با یکدیگردشمن شده بودند به طوری که انسجام ملی از هم پاشیده بود و تخریب به ارزش ملی تبدیل شده بود و دنیا با ایران با چالش اقتصادی روبه رو بود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: دولت روحانی جز به منافع ملی فکر نخواهد کرد  و عده ای اصرار دارند خدمات را نادیده بگیرند این در حالیست که ملت به نشاط و امید و آینده نیاز دارد.

 

وی افزود: دولت قبل کشور را مخروبه تحویل دولت تدبیر و امید داد و اینک در حال آوار برداری هستیم و بنا نیست مخروبه تحویل بدهیم.

 

وی با اشاره به اینکه برجام در دولت یازدهم به سرانجام رسید، خاطرنشان کرد: مردم این سرزمین لایق امنیت هستند که این عامل خود آرامش و ثبات ملی را به وجود می آورد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه راه دولت تدبیر و امید مناقشه و سیاست بازی نیست، افزود: دولت با تمام توان برای رفاه همه ملت به ویژه کارگران و معلمین است.

 

صالحی امیری با اعلام اینکه نیازمند گسترش سرانه فرهنگی هستیم ، گفت: برای کاهش آسیب های اجتماعی و معضلات اجتماعی باید مصرف فرهنگی را افزایش داد به طوری که شعر ، تئاتر و قرآن مصرف فرهنگی است و باید متناسب با ذائقه تولید و توزیع شود.

 

وی ادامه داد: در حوزه مصرف فرهنگی باید تبلیغ کنیم و زماین که سرانه مصرف فرهنگی در ایران نتیجه پیدا کند ، به زیست فرهنگی منجر می شود و دیگر تخریب وجود نخواهد داشت.

 

راه عبور از چالش ها گفتگوی فرهنگی است

وی ، راه عبور از چالش ها را گفتگوی فرهنگی دانست و گفت: باید بپذیریم تنوع واقعیت یک جامعه است برای اینکه بتوانیم به سمت توسعه فرهنگی حرکت کنیم گفتکوی فرهنگی ایجاد شود که باعث کاهش مناقشه فرهنگی و افزایش اشتراکات فرهنگی خواهد شد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نباید فعالیت و توسعه قرآنی دولتی شود، خاطرنشان کرد: باید فعالان قرآنی و همچنین بودجه قرآنی تقویت شوند.

 

صالحی امیری از بیمه شدن 2 هزار از خادمین قرآنی خبر داد و گفت: در بهمن ماه امسال 47 هزار نفر عضو صندوق هنرمندان شدند که از این تعداد 18 هزار و 700 نفر بیمه بودند و 12 هزار نفر دیگر بیمه شدند که مجموعا تعداد بیمه شدگان به 30 هزار نفر رسید.

 

وی ابراز کرد: در سال گذشته 12 هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر بیمه شدند که از این تعداد 2 هزار نفر خادمان قرآنی بودند.

 

وی گفت: در سایت معاونت مطبوعات فرمی برای ثبت نام افراد متقاضی بیمه است و تاکنون هر فردی که درخواست داده مورد تایید قرار گرفته و بیمه شده است.

 

وی در خصوص یارانه کتاب نیز افزود: باید نظام یارانه کتاب را به سمت توسعه کتابخوانی و کتابفروشی پیش ببریم.

کد خبر 617321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha