به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین محمد قاسمی زاده، مدیرکل اوقاف و انور خیریه استان، امروز(24اسفند) در نشست خبری طرح آرامش بهاری به عنوان طرح نوروزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: از روزهای پایانی سال آغاز و تا 15 فروردین ادامه دارد و برای ما مهم است که تعطیلات زمینه استفاده برای معرفی امامزادگان و ارایه خدمات شایسته طرح را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه طرح آرامش بهاری در 51 بقعه استان اجرا و در هر بقعه، حداقل نمازجماعت و ادعیه و مناجات ها به مناسبت های مختلف برگزار می شود؛ برنامه تحویل سال را از برنامه های مهم طرح مذکور خواند و با اشاره به اینکه این برنامه در باغ موقوفه فتح آباد انجام می شود؛ افزود: روحانیت تلاش کنند از ظرفیت بقاع و امامزادگان به ویژه در تحویل سال و ایجاد فضای معنوی استفاده شود.
این مسئول با تصریح به اینکه همه هدف ما این است بقاع متبرکه به کانون رفت و آمد مردم تبدیل شود؛ از برپایی خیمه های معرفت در 15 امامزاده شاخص با 60 مبلغ اعزامی و 47 مبلغ بومی خبر داد و بیان داشت: هر خیمه معرفت حداقل سه مبلغ و کارشناس مذهبی دارد و غرفه های متعدد برای اقشار مختلف با خدمات دهی و مشاوره خواهند داشت و 44 نمایشگاه عکس و پوستر نیز برگزار می شود.
وی گفت: در سال 95 تا امروز 147 وقف جدید در سامانه اوقاف ثبت شده که بیشترین وقف در ناحیه 2 کرمان با 22 وقف و پس از آن بافت، جیرفت و رفسنجان است که از این تعداد، 100 وقف در حوزه های دینی و فرهنگی و اجتماعی انجام شده و این، نشان از تغییرنگاه و ارزشمند شدن نگاه مردم نسبت به مسئله وقف در مقایسه با سالهای گذشته است.
حجت الاسلام قاسمی زاده در بخش دیگری از سخنانش وقف برای موضوع «مشاوره» را بسیار مهم و ضروری خواند و تصریح کرد: اگر داشتیم جاهایی که از آن منابع استفاده و افراد، مشاوره می دادند ضایعات اجتماعی را نداشتیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه تصور بسیاری از افراد این است که همه مساجد بین راهی در حوزه کار اوقاف هستند؛ توضیح داد: مساجد بین راهی سه گروه هستند؛ اول آنها که تحت نظارت اوقاف هستند که تعدادشان معدود است؛ دوم مساجدی که توسط خیرین ساخته و اداره می شوند و سوم مجتمع های رفاهی است و سازمان حمل و نقل و پایانه ها مسئول نظارت بر همه این مجموعه ها است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اشاره به اجرایی شدن بیش از ۹۰ درصد برنامه های اوقاف استان در سال جاری، گفت: بعضی از جوسازی ها علیه اوقاف در این چند سال گذشته شده که پولی که اوقاف از افراد مستاجر در برابر تملک اعیان می گیرد چه می کند؟ ما این پذیره را در جهت سرمایه گذاری برای همان موقوفه هزینه می کنیم که کار بزرگ و حیاتی است و در همین پروژه تالار احسان یک ریال از هزینه های دولتی و نیت واقف هزینه نکردیم.
وی خاطرنشان کرد: بقاع متبرکه سه نوع درآمد شامل نذورات مردم، محل فروش قبر و خیّران و متمکنین دارند که در زمینه کارهای مدیریتی، فعالیت های فرهنگی، حق تولیت سازمان و ... هزینه می شود.
نظر شما