به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور در همایش ملی صبر ضمن تقدیر از ابتکار عمل قوه قضاییه در این زمینه و تبریک میلاد حضرت زهرا (س) و سال نو گفت: از ابتکار عمل قوه قضاییه در ترویج فرهنگ صلح و سازش تقدیر می کنیم. امیدواریم این همایش که نخستین همایش صبر است آثار و برکاتش همزمان با میلاد حضرت زهرا (س) و سال نو در کشور بر جای بماند. موضوع همایش خصوصاً برای شرایط فعلی کشور ضروری است و اگر صلح، بخشش و رضایت در جامعه تحقق یابد جلوی بسیاری از مشکلات اجتماعی گرفته می شود.
وی با اشاره به اینکه عفو و گذشت در فرهنگ اجتماعی به عنوان موضوع کلیدی برای حل معضلات جامعه مورد توجه است، گفت: بخشش و صبوری در جامعه به سلامت روان جامعه کمک می کند و با چنین روحیه ای می توان عوامل دیگری که موجب آسیبهای اجتماعی می شود را مهار کرد. جامعه ای که از فضایل اخلاقی محروم بماند آسیبهای اجتماعی زیادی می بیند و اگر آن جامعه محروم از فضایل اخلاقی باشد؛ روحیه بخشش و صلح توسعه نیابد بحرانهای اجتماعی در آن جامعه ایجاد می شود.
جهانگیری با اشاره به جلسات رهبر انقلاب با سران عالی رتبه قوا اظهار کرد: در این دیدار رهبر انقلاب تاکید بسیاری در خصوص آسیبهای اجتماعی و موضوع این همایش داشتند که باید تمام ارکان نظام نسبت به ترویج آن بسیج شوند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تشکیل ستاد صبر گفت: در آینده شاهد برکات این ستاد در جامعه خواهیم بود. هر چه پیش می رویم با موانع و تنگناهایی روبرو می شویم که آنها ما در خصوص اهمیت موضوع صبر و لزوم تبدیل آن به گفتمانی در جامعه آگاه می سازد. باید صلح به گفتمان قالب در جامعه تبدیل شود؛ جامعه از کینه توزی و گفتار آن سودی نمی برد چرا که جامعه بدبین و بدگمان راه حل مشکلات را پیدا نمی کند و به فرسایش می رسد و این امر هزینه های بسیاری نیز در بردارد.
وی اظهار کرد: از منظر یک مسئول اجرایی که در توسعه کشور دارای تجاربی است می گویم که هیچ برنامه توسعه ای بدون فرهنگ مدارا و صبر قابل اعمال و اجرا نیست. فرهنگ صبر و مدارا پیش نیاز هر تحول مهمی برای اقتصاد کشور است و کشوری که در این زمینه فعال نباشد توسعه در آن غیرممکن است.
جهانگیری با اشاره به اینکه جامعه در سایه صلح و سازش با اعتماد و امید به آینده حرکت می کند، افزود: صبر گشایش فرصت است و با عقل و مدارا؛ فرصت توسعه و پیشرفت و حل مسایل کشور ایجاد می شود. باید از این فرصت ها استفاده کنیم. برخی در اقتصاد مقاومتی اینگونه برداشت می کنند که این اقتصاد انزواگر است و در برابر خود حصار می کشد اما مقاومت به معنای ایجاد فرصت های جدید و گشایش های جدید است که با تکیه بر ظرفیتهای جامعه زمینه توسعه بهتر آن فراهم می شود. امیدواریم نخبگان و حوزه های علمیه در کنار هم برای ترویج فرهنگ صبر به میدان بیایند و دولت نیز برای همکاری با معاونت فرهنگی قوه در توسعه این موضوع آمادگی خود را اعلام می کند.
نظر شما