به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، چهارشنبه سوری یکی از آئین های کهن در ایران شمرده می شود که هر ساله در شب چهارشنبه آخرین ماه سال برگزار می شود.
طبق آئین باستان ایرانی در این شب آتش بزرگی برپا می شود و با پریدن از آتش و با گفتن زردی من از تو و سرخی تو از من به جشن و سرور می پرداختند.
زردی نماد بیماری، مشکلات بوده که به آتش می سپارند و در مقابل سرخی نماد گرما و نیرو بود که از آتش هدیه می خواستند.
چهارشنبه سوری یکی از اندک آئین سنتی است که از دیرباز تاکنون ماندگار مانده است.
هر یک از استان ها بنا بر آداب و رسوم آن منطقه چهارشنبه آخر سال را جشن می گیرند و در گیلان نیز در شب چهارشنبه آخر سال خانواده ها دور هم جمع شده و با بر افروختن آتش و دود کردن اسپند، کندر و روشن کردن شمع و ریختن گلاب این آئین را گرامی می دارند.
در استان گیلان شب چهارشنبع سوری دختران دم بخت را با جارو می زدند و از خانه بیرون می کردند به امید اینکه به خانه بخت راهی شوند.
این آئین سنتی متاسفانه به مرور زمان به جشن خطرناک در کشور تبدیل شده است و متاسفانه جشن آخر سال خانواده ها با در پیش بودن سال جدید با معصیبت همراه خواهد شد.
آماده باش دانشگاه علوم پزشکی در چهارشنبه آخر سال
شاهرخ یوسف زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این زمینه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: چهارشنبه سوری یکی از آئین های سنتی ایران بوده که متاسفانه هر ساله تلفات بسیاری بر جای می گذارد.
وی با بیان اینکه آسیب دیدگی دست، صورت و چشم و دیگر اعضای بدن از جمله مشکلات در چهارشنبه آخر سال است گفت: متاسفانه با گذشت زمان آتش بازی کهن چهارشنبه آخر سال تبدیل به سوختن بسیاری از هموطنان شده است.
یوسف زاده از آماده باش 54 اورژانس در گیلان خبر داد و گفت: اکیپ های علوم پزشکی گیلان برای رفاه حال هموطنان در آماده باش کامل قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: طرح پویش مردمی چهارشنبه سوری و نوروز از جمله طرح های مهم جهت آموزش همگانی عمومی در فضای مجازی با عنوان « شاد و مواظب باشید» توسط دانشگاه علوم پزشکی گیلان راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه آموزش، امنیت را افزایش خواهد داد خاطر
نشان کرد: تصادفات جاده ای از دیگر معضلات استان است که هر ساله در پیک سفر شاهد از دست دادن هموطنان در جاده های استان هستیم.
یوسف زاده اذعان کرد: خانواده ها مراقب فرزندان خود در جشن چهارشنبه آخر سال باشند و در کنار فرزندان به شادی این آئین کهن و سنتی بپردازند.
آمادگی 70 دستگاه آتش نشانی در چهارشنبه آخر سال
بابک رمضانی، مدیر عامل آتش نشانی رشت نیز در این زمینه اظهار کرد: آتش نشانان شهرستان رشت جهت رفاه حال هموطنان و به موقع حاضر شدن در صحنه حوادث در شب چهارشنبه سوری در آماده باش کامل قرار دارد.
وی با بیان اینکه 70 دستگاه سبک، سنگین و نیمه سنگین آتش نشانی آماده خدمات رسانی در چهارشنبه آخر سال است گفت:۱۲ ایستگاه آتش نشانی در 6 نقطه پر ترافیک شهر رشت مستقر هستند.
رمضانی خاطرنشان کرد: با همکاری دیگر دستگاه ها امیدورایم که در این شب آئینی سلامت و آرامش شهروندان حفظ شود.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت افزود: سفیران آتش نشانی با رفتن به سراهای محلات، مساجد، مدارس، اماکن نظامی و تجاری و .... آموزش های لازم را به شهروندان برای برپایی چهارشنبه شاد دادند.
اکثر آسیب دیدگان چهارشنبه سوری رهگذر هستند
زهرا تجسسی یکی از شهروندان رشتی در این زمینه اظهار کرد: چهارشنبه سوری از آداب و رسوم ارزشمند گذشتگان است که متاسفانه امروزه با خطراتی همراه است.
وی با بیان اینکه در این روز بیرون رفتن از منزل با نگرانی ها و اضطراب همراه است گفت: برخی از جوانان و نوجوانان ناگهان یکی از ترقه های آتش زای خطرناک را جلوی پای شهروندان می اندازند که موجب نگرانی و آزرده خاطر شدن خانواده ها شده است.
تجسسی تصریح کرد: متاسفانه برخی از آسیب دیدگان چهارشنبه آخر سال رهگذر هستند.
این شهروند رشتی افزود: امیدوارم امسال با وجود افزایش نیروهای انتظامی و نظامی در سطح شهر با چنین سوانحی کمتر مواجه شویم.
با وجود اطلاع رسانی عمومی از طریق رسانه های مجازی متاسفانه هر ساله در آئین سنتی چهارشنبه آخر سال شاهد سوانح ناگوار برای هموطنان هستیم.
باید با فرهنگ سازی، پیشگیری و رعایت شئونات اخلاقی و احترام به آداب و سنن گذشتگان چهارشنبه سوزی را از جوانان گرفته جشنی همراه با امنیت و ارامش را بنا نهیم تا همگان سال جدید را در کنار خانواده ها با شادی و نشاط آغاز کرده و هیچ خانواده ای بر اثر سوانح سوختگی این آئین نگران و مضطرب نباشد.
نظر شما