خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.
بنابراین گزارش، نیروگاههای حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاههای برقآبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژیهای نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاههای مقیاسکوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاهها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاواتساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلوواتساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.
این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلوواتساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و لغو تحریم ها نیز این فرصت را برای بازار انرژی کشورمان فراهم کرده که ارتباطات گسترده تری در این حوزه داشته باشد. در حال حاضر ایران در رتبه نخست ظرفیت تولید برق منطقه، رتبه چهاردهم ظرفیت نصب شده (بیش از 76 هزار مگاوات) و رتبه هفدهم تولید برق در اوج (بیش از 52 هزار مگاوات) جهان قرار دارد.
بنابراین گزارش، بر این اساس افزایش 16 هزار مگاوات تولید برق در بخش نیروگاهی برنامه ریزی و در حال انجام است که با احداث نیروگاه بخار سیریک، این میزان به مرز 18 هزار مگاوات می رسد. ایرنا در این زمینه به نقل از حمید چیت چیان، وزیر نیرو نوشته است: " همزمان با ساخت نیروگاه های سیکل ترکیبی نسبت به احداث نیروگاه های بخار اقدام شده و سازمان انرژی هسته ای نسبت به احداث 2 هزار مگاوات برق اقدام کرده است. شبکه کنونی برق و برنامه ریزی های صورت گرفته برای آینده سبد متوازنی از انواع نیروگاه ها را در برمی گیرد. ظرفیت تولید برق در نیروگاههای کشور در حال حاضر 76 هزار مگاوات می باشد که به شبکه سراسری برق متصل هستند. توسعه اقتصادی کشور، ارتقای سطح رفاه در جامعه و توسعه فعالیت های تولیدی و صنعتی اقتضا می کند با گام هایی بلند نسبت به افزایش ظرفیت تولید برق اقدام کرد."
نظر شما