رونق همکاری نفتی ایران با کشورهای خارجی/امضای ۱۹ تفاهمنامه

خبرگزاری شبستان:با افزایش تولید نفت بسیاری از کشورها خواهان واردات نفت ایران شده اند و در کنار آن آمادگی خود را نیز برای سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز کشورمان اعلام کرده اند تا جایی که تاکنون ۱۹ تفاهم نامه نفتی با شرکت های خارجی امضا شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در آستانه توافق هسته ای افزایش تولید نفت را در دستور کار خود قرار داد تا به جایگاه اولیه خود در صنعت نفت قبل از تحریم ها بازگردد بر اساس اخبار منتشر شده از سوی رسانه های داخلی و خارجی تاکنون نیز در این مسیر موفق عمل کرده است تا جایی که به ایرنا به نقل از پایگاه خبری فورچون آمریکا در این زمینه با استناد به اظهارات بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان نوشته است: "بسیاری از شاهدان اینگونه تفسیر می کنند که تهران با افزایش تولید به تلاش برای بازپس گیری سهم خود از بازار نفت ادامه می دهد. ایران اعلام کرد، این کشور با دیگر تولیدکنندگان برای تثبیت بازار نفت همکاری خواهد کرد، اما انتظار دارد اعضای اوپک حقوق ایران را رعایت کنند."

 

بنابراین گزارش، با افزایش تولید نفت و برداشته شدن موانع بر سر راه صادرات این محصول بسیاری از کشورها خواهان واردات نفت ایران شده اند و در کنار آن آمادگی خود را نیز برای سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز کشورمان اعلام کرده اند تا جایی که تاکنون 19 تفاهم نامه نفتی با شرکت های خارجی امضا شده است.

 

این گزارش می افزاید: شرکت ملی نفت در این زمینه به نقل از غلامرضا منوچهری، معاون امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت نوشته است: "تاکنون برای توسعه میدانهای نفت و گاز با 19 شرکت بین‌المللی مانند شرکت انگلیسی - هلندی شل، توتال فرانسه، اینپکس ژاپن و گازپروم نفت روسیه تفاهم نامه مطالعاتی و همکاری امضا شده است. برخی از این تفاهمنامهها مانند فاز ١١ پارس جنوبی در قالب موافقتنامه اصولی (HOA) پیش رفتند. در ضمن تفاهم نامه های دیگر نفتی نیز امضا می شود. تاکنون برای میدان های یاران، مارون، کوپال، فاز 11 پارس جنوبی، پایدار غرب، آبان، آبتیمور، منصوری، دهلران، میدان نفتی سومار، چنگوله، کرنج، شادگان، رگ سفید، چشمه خوش، دالپری، بلال، آزادگان، یادآوران و میدان گازی کیش، سوسنگرد، فرزاد بی، گلشن و فردوسی تفاهمنامه مطالعاتی امضا شده که برای مطالعه بعضی از میدان ها با بیش از یک شرکت تفاهم نامه امضا شده است البته در نهایت، تکلیف توسعه میدان ها بر اساس مناقصه مشخص میشود با این تفاوت که شرکت هایی که تفاهم نامه مطالعاتی امضا کرده اند، فرصت بیشتری برای مطالعه و بررسی میدان در اختیار داشته اند."

 

یادآور می شود: وزارت نفت با گشایش های برجامی به شرط تامین منافع ملی و انتقال فناوری های جدید، آماده همکاری با شرکت های بین المللی شده است. در ماههای اخیر و پس از اجرای برجام، مذاکره های گسترده ای برای همکاری در بخش بالادستی صنعت نفت انجام شده که برخی از آنها به امضای تفاهم نامه و موافقت نامه اصولی منجر شده است.

کد خبر 617046

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha