لوفیگارو: شگفتی‌های ایران را از دست ندهید/ صادرات ارمنستان به ایران بامحصولات حلال

خبرگزاری شبستان:لوفیگارو: شگفتی‌های ایران را از دست ندهید، صادرات ارمنستان به ایران بامحصولات حلال، قزاقستان تاریخ نشست جدید ایران، روسیه و ترکیه را تائید کرد برخی از اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، لوفیگارو: شگفتی‌های ایران را از دست ندهید، صادرات ارمنستان به ایران بامحصولات حلال، قزاقستان تاریخ نشست جدید ایران، روسیه و ترکیه را تائید کرد برخی از اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تهران و مسقط مراودات بانکی خود را توسعه می دهند

خبرگزاری رسمی کویت 'کونا' در گزارشی با اشاره به مبادله هیات های اقتصادی میان ایران و عمان نوشت: هیات های رسمی بانک های مرکزی ایران و عمان در پایان مذاکرات دو جانبه یادداشت تفاهمی را در زمینه توسعه همکاریهای بانکی به امضا رساندند تا شرایط برای گسترش تعامل دو جانبه آسان شود.

خبرگزاری کویت نوشت: رئیس بانک مرکزی عمان با اشاره به سابقه دیرینه تعامل با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است که بانکهای ملی و صادرات ایران سالهاست که در عمان شعبه هایی را راه اندازی کرده اند و زمینه همکاری های دو کشور در بخش بانکی قدیمی و ریشه دار است.

خبرگزاری کویت افزود: مسقط امیدوار است که شرایط برای سرمایه گذاری و فعالیت بانک های عمانی در جمهوری اسلامی ایران فراهم گردد و با توجه به سطح خوب و مناسب روابط دو کشور شرایط برای نهادینه ساختن این همکاریها فراهم است.

این رسانه کویتی تاکید کرد: بانکداران و کارشناسان امور بانکی تاکید دارند که باید شرایط برای توسعه بیش از پیش مناسبات میان تهران و مسقط فراهم شود و مقامات بانک مرکزی ایران نیز گفته اند که امضای یادداشت تفاهم میان دو کشور می تواند فرصتی برای مبادله تجربیات میان طرفین باشد.

خبرگزاری کویت نوشت: مسئولان مالی جمهوری اسلامی ایران خواستار برگزاری هر 6 ماه یکبار کمیته همکاری های بانکی ایران و عمان هستند و سابقه مراودات سیاسی دو کشور را ریشه دار می دانند.

ادعای روزنامه نگار سعودی: عربستان از قاهره خواسته از ایران فاصله بگیرد

صالح فهید، تحلیلگر، نویسنده و روزنامه نگار سعودی مدعی شد پادشاه این کشور نامه محرمانه‌ ای به رئیس جمهور مصر فرستاده و از وی خواسته از ایران فاصله بگیرد.

فهید در صفحه توئیتر خود نوشت: عربستان در این نامه السیسی را تهدید به قطع کمک‌های کشورهای عربی خلیج فارس کرده است.

فهید با افشای مضمون نامه در توئیتر نوشت: مفاد نامه‌ عربستان به السیسی: تا زمانی که حول محور "ایران، روسیه و سوریه" می ‌چرخی، از کشورهای عربی خلیج فارس انتظار کمک نداشته باش.

در همین راستا، برخی منابع آگاه گفتند عربستان سعودی در حال حاضر قصد دارد با هدایت سایر کشورهای عربی خلیج فارس به سمت خود، حمایت‌های این کشورها از مصر را متوقف کند.

این منابع با اشاره به اینکه قاهره در تنگنای بزرگی قرار گرفته، از تلاش مصر برای بازگرداندن روابط به قبل از رکود فعلی خبر دادند.

این منابع افزودند: عمرو موسی، دبیر کل سابق اتحادیه عرب طی این مدت تلاش کرده جو متشنج ایجاد شده بین قاهره و ریاض را آرام کند، ولی عربستان مخالفت کرده است.

منابع مذکور این نکته را نیز متذکر شدند که ریاض در پاسخ به تلاش‌های عمرو موسی، به وی گفته است عربستان قصد دارد با دخالت در پایتخت‌های عربی خلیج فارس، ارائه هرگونه کمک و حمایت به دولت حاکم مصر را متوقف کند؛ مگر آنکه مصر از موضع خود در قبال سوریه و یمن عقب نشینی کند و دو جزیره "تیران و صنافیر" را در اختیار عربستان بگذارد.

روابط قاهره و ریاض به دنبال ممانعت مصر از محکوم کردن دولت سوریه به انجام جنایات جنگی در شرق حلب با عربستان تیره شد.

ریاض پس از این اقدام قاهره، صادرات نفت خود به مصر را متوقف کرد و دولت السیسی مجبور شد برای تأمین نفت خود با عراق وارد مذاکره خرید نفت شود.

لوفیگارو: شگفتی‌های ایران را از دست ندهید

روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، در مطلبی با عنوان «شگفتی های ایران را از دست ندهید»، تصاویر زیبایی از اماکن باستانی ایران در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد و نوشت: سفر به ایران یک تجربه فراموش نشدنی است.

در این مطلب به قلم گیوم دو دیولوو Guillaume de Dieuleveult آمده است: سفر به ایران، همانا کشف مناظر خیره کننده و میراث فوق العاده شگفت انگیزی است که نفس انسان را بند می آورد. ایران کشوری بسیار جذاب است. در عین حال گردشگری جمعی آسیبی به این کشور نرسانده است. به همین خاطر است که سفر به این کشور عطر و طعمی منحصر به فرد دارد.

لوفیگارو در ادامه خوانندگان این مطلب را به دیدن تصاویر منتشر شده دعوت کرد و با طرح این سوال که به کجای ایران سفر خواهید کرد، افزود: شیراز، یزد، پرسپولیس یا تهران؟ ما برای شما تصاویری از برخی از زیباترین شهرهای ایران انتخاب کردیم که با دیدن آنها سفری واقعی از تصاویر خواهید داشت.

صادرات ارمنستان به ایران بامحصولات حلال

کارن کاراپتیان نخست وزیر ارمنستان از تاسیس دفتر حلال در این کشور برای صادرات انواع مختلف مواد خوراکی به ایران خبر داد.

سایت خبری لراگیر ارمنستان روز شنبه به نقل از سخنان کاراپتیان نوشت: دولت ارمنستان یک برنامه سرمایه گذاری دارد و سهم استان سیونیک هم در سال جاری میلادی 55 میلیون دلار است.

وی افزود: فعالیت ها در استان سیونیک بیشتر زمینه استخراج معادن، دامداری، کشاورزی و گسترش بازرگانی به سمت ایران مد نظر است.

وی افزود : در زمان حاضر با ایران در زمینه ایجاد منطقه آزاد اقتصادی مغری نیز در حال مذاکره هستیم که با کمک بخش های دولتی و خصوصی انجام خواهد شد.

شهر مِغری در استان سیونیک ارمنستان در منطقه مرزی با ایران قرار دارد.

به گفته کاراپتیان قرار است با همکاری طرف های ایرانی یک شرکت صادراتی تاسیس شود و اجناس ارمنستانی را به بازار ایران صادر کند و به همین منظور و برای حل مشکل کیفی اجناس ارمنستان، در ایروان دفتر حلال تاسیس شد.

اِمیل تاراسیان معاون وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری های ارمنستان نیز 27 دی ماه گفته بود: هدف از افتتاح دفتر غذای حلال ایران در ایروان و دیگر مناطق ارمنستان استفاده از این بازار برای افزایش مبادلات بازرگانی بین دو کشوراست.

تاراسیان افزود: امکانات بیشتری برای توسعه مناسبات دو کشور وجود دارد که گشایش دفاتر غذای حلال در ارمنستان به افزایش مبادلات نیز منجر خواهد شد.

وی همچنین به وجود فرصت های فراوان همکاری های دو جانبه برای تولید محصولات حلال در ارمنستان و صادرات آن به کشورهای مختلف از جمله ایران با دستاوردهای اقتصادی برای طرفین اشاره کرد.

مقام ارمنستانی افزود: از سوی دیگر، وجود فرآورده های غذایی حلال و توزیع آن سبب افزایش جذابیت گردشگری ارمنستان می شود، زیرا نیازهای گردشگران کشورهای اسلامی هم در این زمینه تامین خواهد شد.

تاراسیان همچنین بر ضرورت ایجاد نهادهای صدور گواهی کیفیت در ارمنستان و ایران، ارتباط بین مجموعه های مسئول در این بخش ها و پیگیری جدی برنامه های توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور در عرصه های مختلف تاکید کرد.

ارمنستان با حدود 30 هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.

قزاقستان تاریخ نشست جدید ایران، روسیه و ترکیه را تائید کرد

وزارت خارجه قزاقستان روز پنج‌شنبه با صدور بیانیه‌ای تاریخ برگزاری نشست مشورتی در مورد سوریه را که قرار است در شهر «آستانه» برگزار شود، تائید کرد.

به نوشته خبرگزاری «شینهوا»، این نشست همانطور که انتظار می‌رفت روزهای 14 و 15 مارس (24 و 25 اسفند) با شرکت مقامات بلندپایه ایران، روسیه و ترکیه برگزار می‌شود.

بنا بر اعلام آستانه، علاوه بر این سه کشور، برای سازمان ملل، آمریکا و اردن هم دعوتنامه ارسال شده، اما هنوز مشخص نیست که نمایندگان آن‌ها هم در نشست شرکت می‌کنند یا نه.

بر اساس بیانیه قزاقستان، انتظار می‌رود نمایندگان دولت و گروه‌های مسلح مخالف دولت سوریه هم در این نشست حضور داشته باشند.

پیش از این دو دور نشست صلح و یک دور نشست کارشناسی در مورد سوریه در شهر آستانه قزاقستان برگزار شده است.

هدف از این مذاکرات بررسی وضعیت آتش‌بس در سوریه و باز کردن مسیر برای دستیابی به راهکاری سیاسی در این کشور است.

علاوه بر آستانه، قرار است دو هفته دیگر نشستی تحت نظارت سازمان ملل در ژنو سوئیس برگزار شود.

کنایه پوتین به اظهارات نتانیاهو در مورد ایران

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه امروز (پنج‌شنبه) در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، با کنایه به اظهارات این مقام اسرائیلی در مورد ایران پاسخ داد.

نتانیاهو که به مسکو سفر کرده، در ابتدای این دیدار گفت: «2500 سال پیش، در دوران امپراطوری پارس می‌خواستند یهودی‌ها را نابود کنند و شکست خوردند. حالا هم ایران به عنوان وارث آن امپراطوری همان هدف را دارد.»

به نوشته پایگاه «تایمز اسرائیل»، پوتین در واکنش به این اظهارات نتانیاهو گفت: «این‌ها مربوط به قرن پنجم قبل از میلاد است. الان دنیا عوض شده، بیایید در مورد اوضاع امروز صحبت کنیم.»

نتانیاهو پس از این دیدار گفت با پوتین در مورد ایران و وضعیت سوریه صحبت کرده است.

وی گفت: «من به صراحت گفتم که اسرائیل مخالف توافق در سوریه نیست. اما اسرائیل قویا مخالف احتمال تداوم حضور نظامی ایران و نوابش در سوریه ذیل چنین توافقی است.»

نتانیاهو پیش از این سفر گفته بود قصد دارد از پوتین بخواهد که مانع حضور نیروهای مورد حمایت ایران در جولان شود.

ریاض میانجیگری چین بین ایران و عربستان را رد کرد

سفیر عربستان در چین روز پنجشنبه (امروز) گفت که تهران آمادگی وساطت چین بین ایران و عربستان را ندارد.

ترکی بن محمد الماضی، سفیر عربستان سعودی در چین طی مصاحبه‌ای که با خبرگزاری شینهوا داشت، مدعی شد که ایران میانجیگری بین تهران و ریاض را قبول ندارد.

الماضی مدعی شد، کشورش از تلاش‌های چین در راستای برقراری صلح و آرامش در خاورمیانه استقبال می‌کند ولی ایران غیر قابل علاج و رام نشدنی است.

وی ادامه داد:‌ هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که بخواهد روابط خوبی با همسایگان خود نداشته باشد؛ ولی ایران علاج ناپذیر بوده و نمی‌توان با آن بر هیچ اساس یا میانجیگری‌ای تعامل کرد.

وی مدعی شد که ایران کشوری است صلح اجتماعی در بحرین را تهدید کرده و در کشوهای یمن، سوریه، عراق و لبنان دخالت می‌کند.

وانگ یی، وزیر خارجه چین روز چهارشنبه (دیروز) طی نشست مطبوعاتی از آمادگی کشورش برای میانجیگری بین ایران و عربستان جهت حل منازعات بین  دو کشور خبر داده بود.

سفیر عربستان در واکنش به سخنان یی مدعی شد:‌ ما از تلاش‌های چین برای برقراری صلح در خاورمیانه استقبال می‌کند و ما از وی به خاطر تلاش‌ها و سخنان تشکر می‌کنیم. ولی آیا ایران آماده این میانجیگری است؟ ایران هرگز این میانجیگری را قبول نخواهد کرد. سیاست ایران این است که انقلابش را صادر کند.

وی بعید دانشت که موضوع میانجیگری بین ایران و عربستان در سفر آتی پادشاه این کشور به چین بین روزهای 15 و 18 مارس مطرح شود.

بیانیه کاخ سفید درباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای، از تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا بر ضد چندین شرکت و فرد ایرانی به عنوان یکی از عملکردهای پنجاه روز نخست ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در بخش امنیت ملی آمریکا نام برد.

این گزارش در پایگاه اینترنتی کاخ سفید و  تحت عنوان « عملکرد پنجاه روز نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ: دستیابی به نتایج برای مردم آمریکا» منتشر شده است.

در بخشی از این گزارش با عنوان «اولویت دادن به امنیت ملی آمریکا» آمده است:

"اقدامات رئیس‌جمهور برای تضمین امنیت سرزمین آمریکا، مرزهای این کشور و مردم آن بوده است.  تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، وزارت خزانه داری (آمریکا) اقدام به تحریم پنجاه شرکت و افراد دخیل در برنامه موشک بالستیک ایران کرده است.

رئیس‌جمهور ترامپ اقدام به ایجاد حفاظت های جدید در برابر تروریست های خارجی کرده است که وارد کشور ما می شوند.

ترامپ پیشنهاد افزایش بودجه ارتش را تا رقم پنجاه و چهار میلیارد دلار، داده است تا ارتش بتواند بازسازی خود را آغاز کند.

در نتیجه یادداشتی که رئیس جمهور ترامپ در بیست و هشتم ژانویه، امضا کرده است، او طرحی را برای شکست دادن داعش دریافت کرده است که وزیر دفاع و سایر اعضای کابینه آن را تدوین کرده‌اند.

رئیس جمهور ترامپ دستور بازنگری در میزان آمادگی ارتش را صادر کرده  و بازسازی نیروهای مسلح آمریکا را جزو خط مشی خود قرار داده است.

رئیس جمهور ترامپ اقدام به مذاکره برای پائین آوردن قیمت هواپیماهای اف- 35 کرده است تا میلیون ها دلار صرفه‌جویی کند."

 

کد خبر 617037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha