خبرگزاری شبستان – چهارمحال و بختیاری
امروزه صنعت گردشگری به عنوان مهمترین صنعت جهان، رشد سریعی در توسعه اقتصادی جهان داشته و بسیاری از کشورهای جهان با پی بردن به اهمیت گردشگری و ایجاد زیرساخت های لازم در تلاش برای جذب گردشگران و به دست آوردن منافع اقتصادی ناشی از آن هستند.
از سوی دیگر سفر در همه فرهنگ ها و کشورها ضمن برخورداری از آداب خاص دارای ارزش و جایگاه بلندی است و در فرهنگ ایرانی اسلامی ما نیز دارای اهمیت بالایی است به طوری که در سیره نبوی و علوی به فواید سفر اشاره شده و بسیاری از ادیبان، فلاسفه و دانشمندان تمدن ما به بررسی اثرات روحی و روانی سفر پرداخته اند و آن را در پدید آوردن نگرشی نو نسبت به دنیای اطراف موثر می دانند.
در این بین چهارمحال و بختیاری یکی از استان های با طبیعت بکر دارای جاذبه های طبیعی و گردشگری بسیاری است که می تواند در همه فصول سال میزبان گردشگران باشد و مقصد خوبی برای مسافران نوروزی به شمار می آید.
چهارمحال و بختیاری دارای یک درصد از وسعت ایران و از لحاظ وسعت بیست و ششمین استان کشور است. شهرکرد، مرکز این استان مرتفع ترین شهر در بین مراکز استانی بوده به همین سبب این شهر به بام ایران شهرت یافته است.
جاذبه های طبیعی بکر و زندگی عشایری دو شاخص مهم این استان در رونق صنعت گردشگری است که هر گردشگری را برای دیدن از این جاذبه ها به سمت خود می کشاند.
وجود کوه های مرتفع و برف گیر همچون زردکوه، سبزکوه، هفت چشمه، کلار، هزار دره، سفیدکوه، جهانبین و کوه ریگ از عوامل مهم در تعدیل آب و هوا و همچنین به وجود آمدن چشم اندازهای زیبای طبیعی و جاذبه های مهم گردشگری در این استان شده است.
76 درصد این استان را کوه ها و تپه ها و 24 درصد دیگر را دشت های آبرفتی و فلات ها تشکیل می دهند. این استان به سبب ویژگی های خاص طبیعی دارای رودخانه های فراوانی است. مهمترین رشته کوه این منطقه زردکوه بختیاری است که سخاوتمندانه رودخانه های بزرگ کارون و زاینده رود را به کشور هدیه می دهد. 20 رودخانه دائمی همچون گردنبند فیروزه ای زینت بخش استان است و با جریان در رگ های آبی کشور، طراوت، آبادانی و حیات را در مسیر کوچ خود به استانهای دیگر به ارمغان می برند.
از مهمترین رودخانه های استان می توان به رودخانه بازفت، کوهرنگ، سراب، دره سیر، کیار، سبزکوه، ونک، خرسان، ارمند، توف سفید، دیمه، زری کوهرنگ و دره قاضی اشاره کرد.
تاکنون حدود 300 گونه گیاه با ارزش غذایی، 50 گونه با ارزش ژنتیکی، 90 گونه با ارزش دارویی، 70 گونه با ارزش شیمیایی، 80 گونه با ارزش زیستی و 250 گونه علف هرز شناسایی شده است.
همچنین بیش از 294 گونه جانوری در استان مشاهده شده است.
این استان داری 9 شهرستان است که هریک دارای جاذبه های تاریخی، طبیعی و گردشگری بسیاری است که خود را مهیای میزبانی از مسافران نوروزی کرده اند.
تاکنون بیش از 450 جاذبه گردشگری در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده که این جاذبه ها بر اساس سند جامع توسعه گردشگری استان در سطوح محلی، منطقه ای، ملی و بین المللی طبقه بندی شده است.
تالاب چغاخور، سیاسرد بروجن، آتشگاه لردگان، روستای پلکانی سرآقاسید، روستاهای حاشیه زاینده رود، گرداب بن، مجموعه تاریخی مشروطیت پیرغار، مناطق نمونه گردشگری که شامل جاذبه های روستایی و عشایری است، چشمه ها، تالاب ها و جاذبه های مذهبی، تاریخی از جمله امامزادگان بخشی از جاذبه ها گردشگری این استان به شمار می رود.
برای نوروز امسال مقرر شده تا هر یک از استانهای کشور تحت عنوان یک نماد و برند معرفی شوند و چهارمحال و بختیاری نیز به سبب جاذبه های طبیعی منحصربهفرد به عنوان پایتخت بوم گردی و اکوتوریسم کشور معرفی شده است.
در همین راستا برای پذیرایی هرچه بهتر از مسافران نوروزی در حوزه های مختلف اقداماتی انجام شده است.
بهمن عسگری سوادجانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: برای اسکان مسافران نوروزی، 2 هزار و 400 تخت اقامتی آماده شده و در حوزه اسکان فرهنگیان آموزش و پرورش آمادگی برای اقامت پنج هزار نفر ایجاد شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حوزه گردشگری بوم گردی نیز 90 خانه مسافر در روستاهای استان آماده سازی شده است.
وی با اشاره به مهمترین برنامه های پیش بینی شده برای نوروز 96، افزود: استقرار بازارچه های صنایع دستی، ارائه خدمات اینترنتی در مراکز گردشگری استان، برگزاری جشنواره غذاهای سنتی، توزیع کتابچه اطلاعات ضروری سفر و راه اندازی سامانه ملی خدمات سفر از جمله اقدامات متفاوت پیش بینی شده برای ایام نوروز 96 در استان است.
عسگری سوادجانی، برگزاری ویژه برنامه نوروزگاه را از دیگر برنامه ها برشمرد و گفت: این طرح در قلعه چالشتر، مجموعه تاریخی قلعه سردار اسعد جونقان، پل مصلی بروجن و قلعه امیر مفخم دزک برگزار می شود.
به گفته مسئولان نوروز 96 خدمات متفاوت شعار امسال انتخاب شده و براین اساس تلاش می شود تا در هشت محور کلیدی به مسافران خدماتی متفاوت تر از گذشته ارائه شود.
منوچهر سلمان زاده، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای چهارمحال و بختیاری نیز از تجهیز و فعالیت 38 اکیپ راهداری به طور شبانه روزی در استان خبر داد و گفت: این اکیپ ها در 25 راهدارخانه ثابت و موقت با 287 دستگاه خودروی سنگین، نیمه سنگین و سبک در ایام نوروز در تمام محورهای مواصلاتی استان با اولویت راه های اصلی و پرتردد به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کنند.
وی افزود: راهدارخانه های استان برای اسکان اضطراری مسافران نوروزی آمادگی کامل دارند و این راهدارخانه علاوه بر برخورداری از تجهیزات موردنیاز دارای نمازخانه نیز هستند.
محمد فروغی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری از آمادگی این نهاد برای خدمات رسانی به مسافران نوروزی خبر داد و گفت: 58 پایگاه ثابت، سیار و موقت امداد و نجات و راهنمایی مسافران نوروز از سوی این جمعیت در شهرها و روستاهای پرتردد مستقر می شود.
اصناف مختلف استان نیز در ایام نوروز کشیک هستند و هم استانی ها و مسافران نوروزی می توانند به راحتی مواد غذایی و مایحتاج خود را تامین کنند.
چهارمحال و بختیاری سالانه میزبان 550 هزار گردشگر مقیم است که بیشتر با هدف بازدید از مناطق طبیعی و زندگی عشایر کوچرو به این استان سفر می کنند که انتظار می رود با ایجاد زیرساخت های لازم نوروز امسال شاهد افزایش جمعیت گردشگران ورودی به استان باشیم.
گزارش از سجاد عباسی
نظر شما