تحریم‌های آمریکا سد راه شرکت کشتی‌رانی ایران/ ترس از تانک «کرار»

خبرگزاری شبستان:تحریم‌های آمریکا سد راه شرکت کشتی‌رانی ایران، ایران به رشد ۶۹ درصدی ساخت تجهیزات نظامی داخلی خود می‌بالد، ترس از تانک «کرار» از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تحریم‌های آمریکا سد راه شرکت کشتی‌رانی ایران، ایران به رشد 69 درصدی ساخت تجهیزات نظامی داخلی خود می‌بالد، ترس از تانک «کرار» از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایران به رشد 69 درصدی ساخت تجهیزات نظامی داخلی خود می‌بالد

«ژورنال ویژه ارتش آمریکا» در تازه‌ترین شماره خود با تمرکز بر رشد ساخت جنگ افزار بومی از سوی متخصصان ایران نوشت: پایان بسیاری از تحریم‌های نظامی بر ایران در سایه اجرای برجام و توانایی این کشور در خرید تجهیزات پیشرفته و سامانه های جنگی حاضر و آماده نه تنها موجب نشده تا ایران سرمایه گذاری بر صنایع تسلیحاتی خود را رها سازد بلکه اینک «حسین دهقان» وزیر دفاع ایران در این زمینه رجز خوانی می‌کند.

بر این اساس، رشد 69 درصدی صنایع تسلیحاتی ایران در سه سال گذشته موجب رجزخوانی وزیر دفاع ایران شده و این امر حکایت از آن دارد که ایران از ثروت خود در شکل جدیدی سرمایه گذاری کرده و  آزادی سرمایه‌های مسدود شده این کشور از زمان آغاز مذاکرات منتهی به برجام موجب افزایش قدرت صنایع نظامی ایران شده است.

ژورنال ارتش آمریکا نوشت: در حالی وزیر دفاع ایران درحال خودستایی پیرامون ساخت 115 محصول جدید نظامی بود که در مراسمی به همین منظور پنج دستاورد اصلی که شامل راکت هدایت شونده «فجر-5»، سامانه دوش  پرتاب «میثاق-33»، نارنجک پرتاب کن 40 میلیمتری، اسلحه جدید «مصاف» و یک تپانچه جدید بودند، به نمایش گذاشته شدند.

این نشریه در خاتمه نوشت: البته تولید این‌گونه محصولات هرچند که به اندازه وارد کردن سامانه دفاع موشکی «اس-400» یا موشک‌های بالستیک جدید موجب نگرانی بین‌المللی نمی‌شود اما امکان توزیع این تجهیزات به عوامل نیابتی ایران در لبنان، سوریه،‌عراق، یمن و جاهای دیگر عملیات آمریکا و متحدانش در منطقه را بغرنج می‌کند.

تحریم‌های آمریکا سد راه شرکت کشتی‌رانی ایران برای عرضه سهام در بورس لندن شد

یک رسانه انگلیسی روز دوشنبه مدعی شده بزرگترین شرکت ترابری دریایی ایران جلساتی را در لندن برای پذیرش در بورس اوراق بهادار لندن برگزار کرده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داد این تلاش‌ها تا کنون به دلیل تحریم‌های آمریکا که هنوز باعث هراس بانک‌ها از انجام مبادلات با ایران می‌شود به در بسته خورده است.

شرکت کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران بعد از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از فهرست تحریم‌های بین‌المللی خارج شد. این شرکت، اکنون به دنبال افزایش سرمایه خود به منظور نوسازی ناوگان خود است. این شرکت، در حال حاضر سفارشی برای خرید کشتی‌های نو ثبت کرده که ارزش آن معادل 626 میلیون دلار برآورد شده است.

شرکت کشتی‌رانی ایران در صورت رفع معضل تحریم‌ها می‌توانست اولین شرکت ایرانی پس از انقلاب اسلامی ایران باشد که موفق به عرضه سهام در بازار اصلی بورس لندن می‌شد.

خبرگزاری رویترز نوشته موانع پیش‌آمده برای این شرکت نشان‌دهنده فاصله‌ای است که ایران پس از حصول توافق هسته‌ای (برجام)، با هدفش برای پیوستن به جریان اصلی اقتصاد جهانی دارد.

اکثر تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پس از حصول برجام برداشته شد. اما ایالات متحده آمریکا تحریم‌های جداگانه‌ای که به بهانه‌های غیرهسته‌ای همانند برنامه موشکی علیه ایران وضع شده‌اند را رفع نکرده است.

چهار مقام ایرانی و دو منبع غربی به رویترز گفتند که شرکت کشتی‌رانی ایران تمایلش را برای عرضه سهام در بازار بورس لندن ابراز کرده بود. دو نفر از مقام‌های ایرانی که هر دو از مقام‌های بلندپایه هستند گفته‌اند که دیدارهایی با مقام‌های بازار بورس لندن با هدف بررسی عرضه سهام شرکت کشتی‌رانی ایران در این بازار برگزار شده است.

رویترز نوشته امکان دسترسی به مقام‌های شرکت کشتی‌رانی ایران میسر نبوده و مقام‌های بازار بورس اوراق بهادار لندن از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کرده‌اند.

منابع مورد استناد رویترز همگی به شرط عدم افشای نام با این خبرگزاری گفت‌وگو کرده‌اند.

کارشناسان مسائل تحریمی می‌گویند هر گونه عرضه عمومی سهام ایرانی در لندن می‌تواند بر تحریم‌های جاری آمریکا اثر بگذارد. این تحریم‌ها موجب شده‌اند بانک‌های انگلیسی از انجام مبادلات مالی مربوط به شرکت‌های ایرانی خودداری کنند.

یک مقام بانکی ایران گفت: «علی‌رغم تلاش‌های روحانی و دولتش، تقریباً تمامی مبادلات بانکی ایران مسدود هستند. این بر انتخابات آتی اثر خواهد گذاشت و همان‌طور که می‌بینید تندروها در هفته‌های گذشته از آن علیه روحانی استفاده کرده‌اند. بدون سرمایه‌گذاری هارجی و حمایت مالی بانک‌های بزرگ بین‌المللی، اقتصاد ایران نمی‌تواند بهبود پیدا کند.»

مهر:

باید با توانمندی نظامی ایران مقابله شود / ترس از تانک «کرار»

«دنی دنون» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز آمریکا بار دیگر مواضع خصمانه و دروغین خود علیه کشورمان را تکرار کرد.

بر اساس این گزارش دنون در خصوص تانک ایرانی «کرار» که به تازگی توسط متخصصین وزارت دفاع کشورمان ساخته و رونمایی شده است و ترس رژیم صهیونیستی از پیشرفت های نظامی ایران، کشورمان را متهم به توسعه تجهیزات نظامی و موشکی کرده و این کار ایران را بر خلاف قطعنامه های شورای امنیت در این خصوص دانست.

وی همچنین با مطرح کردن اتهام واهی حمایت ایران از گروه های تروریستی و شبه نظامی در منطقه، خواستار واکنش جامعه جهانی به آنچه وی تحرکات ایران خواند شد.

دنون همچنین در ادامه سخنان خود همچنین خواستار مقابله با برنامه موشکی ایران شده و با اشاره به متن مندرج بر روی موشک آزمایش شده توسط ایران در سال گذشته گفت که ایران بر روی موشک خود نوشته بود اسرائیل باید از صحنه روزگار محو شود، مدعی شد که کشورهای عربی همسایه ایران نیز بسیار از بابت این مساله نگران هستند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد که ایران از هواپیماهای مسافربری خود در جهت انتقال تسلیحات به لبنان و سوریه استفاده می کند.

سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل مدعی شد: ما در سال ۲۰۰۵ با حزب الله جنگیدیم و آنها آن زمان ۱۰ هزار موشک در اختیار داشتند و اکنون ۱۲۰ هزار موشک دارند و به دریافت پول و موشک از سوی ایران ادامه میدهند. همانطور که می دانید این مسائل بسیار ما را نگران ساخته است.

«آستانه ۳»؛ محور رایزنی تلفنی وزرای خارجه روسیه و ترکیه

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز در رایزنی تلفنی با «مولود چاوش اوغلو» همتای ترکیه ای خود پیرامون آمادگی های لازم برای مذاکرات آتی آستانه درباره حل و فصل بحران سوریه به گفتگو پرداختند.

وزارت خارجه روسیه امروز با انتشار بیانیه ای در این باره اعلام کرد: وزرای خارجه روسیه و ترکیه در جریان تماس تلفنی امروز خود با یکدیگر پیرامون آمادگی های لازم برای سومین نشست بین المللی صلح سوریه در شهر آستانه پایتخت قزاقستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بیانیه مذکور در ادامه می افزاید: در رایزنی تلفنی «لاوروف» و «چاوش اوغلو» بر موضوع عملیاتی کردن توافقات مرتبط با حفظ آتش بسِ کنونی در سوریه و نیز لزوم برقراری فرایند مؤثری برای مذاکرات سوری- سوری در نشست آتی تأکید گردید.

لازم به ذکر است، بر اساس اعلام وزیر خارجه قزاقستان، مذاکرات «آستانه ۳» قرار است در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری (۲۴ و ۲۵ اسفند ماه) در این شهر برگزار شود.

گفتنی است، دُور اول مذاکرات سوریه با هدف حل و فصل درگیری ها در این کشور با تلاشهای ایران، روسیه و ترکیه در ۶ ژانویه (۱۷ دی ماه) سال ۲۰۱۷ و دور دوم آن نیز در ۱۵ و ۱۶ فوریه (۲۷ و ۲۸ بهمن) در شهر آستانه پایتخت قزاقستان  برگزار گردید.

گفتنی است، دور چهارم مذاکرات ژنو موسوم به «ژنو ۴» نیز در ۳ مارس سال جاری میلادی (۱۳ اسفند ماه) در ژنو سوئیس به کار خود پایان داد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

لفاظی رئیس رژیم صهیونیستی: نمی ‌توانیم حضور ایران را در مرزهایمان با سوریه بپذیریم

در ادامه اظهارنظرهای مقامات رژیم صهیونیستی درباره سوریه،«رووین ریولین» رئیس رژیم اشغالگر قدس گفت: این رژیم نمی ‌تواند حضور ایران را در مرزهایش بپذیرد.

رئیس رژیم صهیونیستی در جریان دیدار با رئیس جمهور دوره ای بوسنی و هرزگووین، از سوریه و حضور ایران در این کشور سخن گفت.

ریولین در این دیدار علاوه بر ایران، سوریه، داعش و بحران مهاجران، از خطر حزب‌الله لبنان و 150 هزار موشک و راکت آن برای رژیم صهیونیستی حرف زد.

در بخشی از این سخنان، رئیس رژیم صهیونیستی خطاب به میهمان خود گفت: ما دوست داریم بوسنی و هرزگووین نگرانی‌های ما را درک کند.

رئیس جمهور دوره‌ای بوسنی و هرزگووین در پاسخ به رئیس رژیم صهیونیستی اینطور جواب داد: ما پیام(شما) را متوجه هستیم.

سفر «ملادن ایوانیچ» رئیس‌جمهور دوره‌ای بوسنی هرزگووین به اراضی اشغالی، اولین سفر او نیست چرا که وی قبلا در مقام وزیر خارجه این کار را کرده بود اما این، اولین سفر رئیس ‌جمهور بوسنی هرزگووین به اراضی اشغالی محسوب می‌ شود.

پنجشنبه هفته قبل بود که نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دیدار با رئیس جمهور روسیه به مسکو سفر و با او درباره بحران سوریه صحبت کرد.

بنیامین نتانیاهو در بخشی از صحبت های خود با ولادیمیر پوتین، ضمن تکرار ادبیات ضد ایرانی خود گفت: اسرائیل مخالف حضور ایران در سوریه است.

نیویورک تایمز: استفاده ایران از اخلال‌گر ضد پهپاد، گامی موثر در مقابله با پهپادهای جاسوسی است

ایران برای مقابله با پهپادهای جاسوسی، از اخلال‌گر ضد پهپاد استفاده می کند. این دستگاه که مانند تفنگ طراحی شده است با نشانه‌گیری هر پهپادی که در حال پرواز در آسمان است، در آن اختلال ایجاد می کند. این پیشرفت ایران، از اهمیت بسیاری در آینده هواپیماهای بدون سرنشین برخوردار است.

گفتنی است؛ ارتش آمریکا همواره پهپادهای جاسوسی را به طرف خلیج فارس، آب‌های عراق و سوریه می فرستد.

علاوه بر این‌ها، نیویورک تایمز نوشت: ایران از پهپاد انتحاری در مقابله با کشتی های آمریکایی استفاده می‌کند. در همین رابطه ژنرال جوزف، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: پهپادهای انتحاری یکی از ابزارهای ایران برای مقابله با هرگونه تهدید دریایی است.

 

کد خبر 617016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha