به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سنما در مراسم تقدیر از حجت اللله ایوبی رییس سابق سازمان سینمایی که با اجرای اکبری جلیلی صحت در موزه سینما برگزار شد، گفت: هر زمان فهم متقابل میان مدیران و اهالی سینمای ایران فراهم شده یادگارهای خوبی به جای مانده است. باید باور کنیم که در این سه سال به دلیل شرایط صنفی این سه سال همراه شما بودیم، قدمهای بزرگی برداشتید که از این بابت از شما ممنونیم.
وی افزود: آقای ایوبی با ظرافت زبان پارسی با اهالی سینما سخن گفت، می دانیم که هیچگاه از سینما نمی رود و نمی گذاریم که برود. همانطور که حیدریان هیچگاه از سینما نرفت. در واقع حیدریان رفیق شفیق سینما است. لازم میدانم از سوی میرکریمی از شما تشکر کنم و از طرف خودم و هیات مدیره جدید نیز به محمد مهدی حیدریان خوش آمد میگویم.
در بخش بعدی این مراسم، پس از آنکه علیرضا رضاداد دبیر جشنواره کودک و نوجوان، متن آماده شده اش را خواند، فاطمه معتمدآریا بازیگر پیشکسوت سینما و از اعضای هیات مدیره جدید خانه سینما گفت: من همیشه به آهستگی کار میکنم مگر زمانی که نیاز به بلند گفتن باشد. خوشحالم وقتی مسئولیت سینمایی را کسانی به دست میگیرند که درایت دارند، خوشحالم در کنار آقای حیدریان دوران خوبی را آغاز میکنیم و به دورانی باز می گردیم که عشق و شعور و دوستی وجود داشت.
وی افزود: از ایوبی زمانی که در پاریس عهده دار مسئولیت فرهنگی بود یاد گرفتم میتوان صبور بود و کار کرد.
مهدی کرمپور کارگردان سینما نیز با تشبیه لبخند ایوبی به لبخند سیف الله داد، اظهار داشت: آقای ایوبی ارمغان شما برای سینما لبخند، احترام، حیا و آرامش بود. همه هنوز شما را دوست دارند حتی کساننی که در این جلسه حضور نیافتند.
سخنران بعدی این مراسم، رسول صدرعاملی کارگردان سینما بود. وی ضمن خوش آمدگویی به حیدریان، گفت: حجت الله ایوبی در روزهایی به سینما آمد که سینما به آغوش گرم نیاز داشت. روزی آمد که فروش 30 میلیارد بود و الان بیش از 170 میلیارد است. سینمای هنر و تجربه راهاندازی شد و فرصت اکران به فیلمهایی داد که پشت اکران مانده بودند. امیدوارم همه باهم به سینما خدمت کنیم.
سید مصطفی ابطحی مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری هم که از سالهای دور با ایوبی همکاری داشته، بیان کرد: ایوبی مردی است که عرصه های مختلف فرهنگی را در نوردیده است. وی با ادب و تواضع خود همواره سرزمین خشک مخاطبان خود را سیراب می کرد. ایوبی در موسسه رسانههای تصویری دو کار مهم انجام داد، یکی راه اندازی سیستم vod و دیگری ساخت سینمای سیار بود. امروز اگر در این مراسم حضور داریم مبنی بر خداحافظی او نیست، ایوبی همیشه در کنار ماست.
محمد مهدی حیدریان رئیس جدید سازمان سینمایی اظهار داشت: آمدم از زحمات ایوبی تشکر کنم و به نظرم همه ما به این حقیقت واقفیم که از سال 60 به بعد، کنار شما بودم و میدانم چقدر سختی کشیدید. از همین جا از همسر ایوبی نیز در این سالها به خاطر تحمل سختیهای فراوان و فراهم کردن شرایطی برای حجت الله ایوبی تا بتواند مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد، قدردانی میکنم.
وی افزود: بی شک آقای ایوبی در سینما خواهد ماند و در کنار ماست. چرا که هرکس وارد سینما شد از آن خارج نمی شود. او در مسیر مدیریت خوندلها خورد و زحمات فراوانی کشید و من او را درک میکنم. قدر و قیمت سینما را اول ما باید بدانیم و بعد دیگران. امیدوارم حوزه فرهنگ و هنر از حضور ایوبی بهرهمند شود.
در ادامه این برنامه پس از سخنرانی یونس شکرخواه، استاد پیشکسوت روزنامه نگاری، حجت الله ایوبی مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: تمایل داشتم مفصل صحبت کنم اما نشد. در ابتدای حضورم در سازمان سینمایی، که مصادف شد با رونمایی از کتابم، رخشان بنی اعتماد برایم سخنرانی کرد و من همانجا آرزو کردم که آبرویم در سینما و در مقابل کسانی که برایم آبرو خرج می کنند، نرود.
وی افزود: خدا را شاکرم که همه چیز با آرامش در سینما پیش میرود و مجمع عمومی خانه سینما به دور از هیچ تنشی برگزارشد. این در حالی بود که برخلاف همه که شش ماهه اول فعالیتشان، ماه عسلشان می شود شرایط در ابتدای کار برای ما بگونه ای بود که در برخی از دوران مدیریت و به خصوص ۶ ماه اول سال من و خانواده ام تهدید شدیم و تلفن های تهدیدآمیز داشتیم به گونه ای که خانواده ام اسپری فلفل داشتند. سینمای ایران همه گونه بحرانی داشت و من در مطالعاتم در ارتباط با هنر و سینما به این نتیجه رسیده بودم که باید مناسبات دولت و سینما را کم کرده و سینما را مردمی کنیم که این کار مخاطرات بسیاری داشت. من در همه جلسات تمام قد از سینمای ایران دفاع کردم و تمام سعیم را برای اکران همه فیلمها کردم که البته در برخی موارد دیگر کاری از من بر نمی آمد.
ایوبی افزود: مردمی کردن سینما این خطر را داشت که وجه هنری سینما به مخاطره بیفتد که بخش هنر و تجربه را برای جلوگیری از این مسئله ایجاد کردیم. خوشبختانه امروز سینمای ایران در زیر ساخت ها کاملا توسط بخش خصوصی اداره می شود. هدف ما آشتی مردم با سینما بود که ما به اهداف خود در این مسیر رسیدم. میشود به جامعه سینمایی اعتماد کرد و خوشحالم نتیجهاش را هم دیدیم. از خانه سینما در هر زمان حمایت کردم و حرمت خانه را پاس داشتم. بودجه بیمه را تقبل کردم ولی خیلی جاها نتوانستم مشکل برخی فیلم ها را حل کنم. من تلاش کردم نشد. من به دنبال راه حل بودم اما برخی اوقات نشد از همه اساتید سپاسگزارم.
وی در پایان ضمن فهیم و نجیب خواندن اهالی رسانه در این حوزه، در ادام از زحمات همسرش تشکر کرد و گفت: امروز فقط یک صندلی جابه جا می شود و هیج فرقی میان من و حیدریان وجود ندارد؛ از همسرم هم تشکر می کنم که هرچه دارم از او دارم و قصه عشق من و او جهانی شد، از اهالی رسانه تشکر میکنم چون بچههای نجیب و فهیمی هستند و در این سالها از من حمایت کردند. از تمام اهالی سینما بینهایت سپاسگذارم، از رضاداد هم تشکر خاص دارم چون کمکهای ویژهای به من کرد و در نهایت از همکارانم نیز قدردانی میکنم.
سپس حجت الله ایوبی و همسرش روی صحنه آمدند و لوحهایی از طرف منوچهر شاهسواری، محمد حیدری، علیرضا تابش، مصطفی ابطحی، دکتر شعرباف از دانشگاه مطالعات جهان، دکتر حسینی از مدرسه ملی سینما دریافت کردند.
در انتهای این مراسم، منوچهر شاهسواری ضمن اعلام خبر درگذشت علی معلم، درگذشت این سینماگر برجسته را تسلیت گفت و تصریح کرد: در میانه این مراسم این خبر را دریافت کردیم اما با مسئولیت من آن را تا انتهای برنامه مسکوت گذاشتیم.
مسعود کیمیایی، محمدعلی موحد، سیاوش حقیقی، علیرضا داودنژاد، فاطمه معتمد آریا، امیر اثباتی، یونس شکرخواه، ملکمطیعی، رخشان بنیاعتماد و علیرضا رضاداد، مصطفی ابطحی، رمضانعلی حیدری خلیلی، سیدصادق موسوی، علیرضا تابش، سیدمحمد طباطبایی نژاد، حبیب ایل بیگی، منوچهر شاهسواری، محمد حیدری، امیرحسین علم الهدی، حسین مسافرآستانه، مجید مسچی، جعفر صانعی مقدم، حسین پارسایی، کامرانملکی...از جمله هنرمندان و مدیران حاضر در این مراسم بودند.
نظر شما