به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حمید قبادی مشاور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور امروز(23اسفند) در مراسم اختتامیه سومین جشنواره استانی و سی ونهمین جشنواره کشوری مد و لباس اسلامی ایرانی که در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد گفت: برگزاری این رویداد بزرگ با همکاری مدیران و کارکنان مجموعه فرهنگ و ارشاد رقم خورد که در نوع خود کاری ارزنده است.
وی با بیان اینکه ارتباط نزدیکی بین مولفه های لباس با شاخصه های هویتی وجود دارد افزود: یکی از مولفه های فرهنگی و موضوعات مهم سبک زندگی نوع پوشش بین آحاد جامعه است نحوه استفاده و توجه به این ارزش ها در پوشش بسیار موثر و نمایانگر است؛ ارتباط تنگاتنگی بین فرهنگ و هویت و شاخصه های لباس متجلی است.
قبادی اظهار کرد: در مقابل ساختار فرهنگی که ریشه در تاریخ ایران اسلامی دارد، ساختار استعماری دنیا مبنی بر جریان یکدست سازی و ایجاد برند شبیه سازی اهدافی را دنبال می کند که نمونه آن در دوره پهلوی اول است که قصد داشت این جریان را در همه دنیا پیاده کند و تنها محمدود به ایران و بانوان هم نبود بلکه می خواستند در دنیا موسوم کند.
وی گفت: محموعه مد و لباس کشور بر اساس برآوردهای این نهاد علاوه بر تهران و مرکز بین 30 تا 50 هزار فعال حوزه فرهنگی را به خود اختصاص می دهد؛ 72 مرکز دانشگاهی کشور و مراکز غیر دانشگاهی و غیر مستقل وجود دارد که این ظرفیت به دلیل وجود استعدادهای درخشان قابل احصا است.
مشاور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توجه به نیاز مخاطب را اساسی ترین گام در ارائه آثار موفق دانست و گفت: 50هزار از طراحان در زمینه لباس های شب و مجلسی کار کرده اند و باید نظر سنجی شود که آیا واقعا این تعداد طرح و مدل پاسخی به نیاز مخاطب بوده است یا خیر؟ باید مسیری را سپری کنیم که گسترش آثار را در جامعه مشاهده کنیم.
دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با باین اینکه امروزه در کشور برندهای زیادی وجود دارد اظهار کرد: افزایش توانمندی های طراحان زمینه شناخت مخاطب و گام برداشتن در جهت برند شدن را فراهم می کند.
قبادی همچنین هم افزایی و ارتباط موثر نهادی صنفی و نمایندگان ذی ربط مثل آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد، واحدهای صنعتی و غیره را بسیار مهم دانست و افزود: در کشور تمامی سرمایه های فعال در مد و لباس به بخش غیردولتی و خصوصی تعلق دارد در حالی که می توانیم انسجام در فعالیت ها در بخش دولتی ایجاد کنیم ارتباط بین طراحان و جامعه صنفی ضروری است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: انتقال مفاهیم به ما نشان می دهد که ظرفیت داخلی بالایی در کشور وجود دارد و باید تلاش کنیم ظرفیت های ایجاد شده در استان را شکوفا کنیم و این مهم با بهره گیری از قدرت رسانه شدنی است.
وی افزایش قدرت انتخاب مردم در جامعه را مستلزم وجود طرح ها و مدل های طراحی دانست که در ویترین های شهرها قرار گرفته اند.
ویترین های شهرها باید مملو از آثار طراحی شده بومی باشد و ظرفیت ویترین ها در اختیار هنر خیاطان و طراحان قرار گیرد که این مهم مستلزم رعایت شاخصه های مبنی بر اصول اسلامی، نیاز مخاطب، دوخت و پارچه مناسب است.
در ابتدای این مراسم محسن شریفی سرپردست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از حضور طراحان و علاقمندان به جشنواره مد و لباس ایرانی اسلامی تقدیر و تشکر کرد و گفت: این جشنواره به همت تلاش همه همکاران مجموعه برگزار شد.
سومین جشنواره استانی و سی ونهمین جشنواره کشوری مد و لباس اسلامی ایرانی با 68 اثر منتخب در این حوزه در فرهنگسرای آیینه اراک از 15 تا 19اسفندماه سال جاری دایر بود و امروز با معرفی آثار برتر به کار خود پایان داد.
نظر شما