خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توسعه سواحل مکران به دلیل موقعیت خاص اقتصادی و استراتژیک و بر اساس تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در دستور کار دولتمردان قرار دارد. چندی پیش در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به توسعه سواحل مکران؛ قرار شد وزارت نیرو برای اجرایی شدن برنامههای دولت در توسعه سواحل جنوب کشور و حاشیه دریای مکران در بخش برق بیش از 66 هزار و 300 میلیارد ریال (بودجه ریالی) و نزدیک به دو میلیارد دلار (بودجه ارزی) سرمایهگذاری کند.
بنابراین گزارش، روابط عمومی وزارت نیرو در این باره خبر داده است: "براساس پیش نویس برنامه ششم توسعه مبنی بر توسعه شهرها و سواحل مکران از خرمشهر تا چابهار و همچنین جبران عقبماندگیهای کشور در سواحل جنوبی، بیش از 33 طرح در حوزه برق و انرژی به مورد اجرا گذاشته می شود. طرحهای یاد شده در بخشهای مختلف از ساخت پستهای 63، 230 و 20 کیلووات تا ساخت نیروگاههای 500 مگاواتی و اتصال شبکه برق هرمزگان به امارات متحده عربی را در برمی گیرد. براساس این طرحها ساخت چهار نیروگاه 500 مگاواتی در شهرستانهای جاسک، غرب و شرق چابهار به ارزش ریالی نزدیک به 60 هزار میلیارد ریال برای حداکثر پنج تا 10 سال آینده پیشبینی شده است. همچنین در طرحهای توسعه برق سواحل مکران به طرح «اتصال شبکه برق هرمزگان به شبکه امارات» نیز اشاره شده که ساخت بیش از 300 کیلومتر کابل زیردریایی HVDC از بندرلنگه به امارات و از جاسک به عمان و امارات را در برمی گیرد. بر اساس برآوردهای انجام شده این طرح به تنهایی بین 1.5 تا دو میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت."
این گزارش می افزاید: در حال حاضر به عنوان نخستین اقدام وزارت نیرو برای توسعه سواحل مکران؛ نیروگاه بخاری سیریک کلنگ زنی شد. ایرنا در این زمینه به نقل از محسن طرزطلب، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی نوشته است: "این شرکت امروز با کلنگ زنی ساخت نیروگاه بخاری سیریک، نخستین دستگاهی است که به صورت جدی در توسعه سواحل مکران گام برداشته است. بیش از سه هزار نفر در طول اجرای پروژه مشغول به کار خواهند شد و انتظار می رود دستکم بیش از 40 درصد آن با مشارکت شرکت ها و پیمانکاران ایرانی بویژه در تامین تجهیزات و ساخت اجرایی شود. بانک صنعت و معدن به عنوان بانک عامل کارفرما در این طرح حضور دارد و امید می رود تا پیش از پایان سال تفاهم نامه بین بانک عامل ایرانی و بانک روسی برای تامین اعتبار لازم به امضا برسد.
یادآور می شود: یک سال پیش و با سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به ایران، تفاهم نامه ای بین دو کشور برای استفاده از وام پنج میلیارد یورویی روس ها در اجرای طرح ها و پروژه ها به امضا رسید. یکی از این پروژه ها، ساخت نیروگاه بخاری یک هزار و 400 مگاواتی سیریک و پُست فشار قوی بلافصل آن با تامین مالی (فاینانس) دولت روسیه در مدت پنج سال در استان هرمزگان ساخته می شود. مبلغ قرارداد یک میلیارد و 516 میلیون یورو است که یک میلیارد و 200 میلیون یوروی آن توسط روس ها و بقیه توسط ایران تامین خواهد شد؛ به عبارتی 80 درصد آن آورده نقدی روس ها و 20 درصد آورده ایران است.
نظر شما