رشد رذایل و افت فضایل از نشانه های خودفراموشی/چه مسجدی می تواند مرجع باشد؟

خبرگزاری شبستان: معاون ستادعالی کانون های مساجد کشور با تبیین بعضی از مؤلفه های مسجد طراز اسلامی و تأکید بر تلاش برای مرجع شدن مساجد در جامعه، بسیاری از ناهنجاری ها را حاکی از مرجع شدن مراکزی غیر از مسجد دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز(۲۲  اسفند)در همایش استانی بزرگداشت سالگرد تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، تأسیس کانون های مساجد را اتفاق میمون و مبارکِ فرهنگی دانست.

 


وی یکی از دردهای امروز اجتماع را خودفراموشی انسان ها دانست و یکی از نشانه های خودفراموشی را رشد رذایل و افت فضایل ذکر کرد و با استفاده از آیات 18 تا 20 سوره حشر اظهار داشت: وقتی انسان خدا را فراموش کرد باعث می شود انسان خودش را فراموش کند.

 

 

جعفری با استفاده از حدیثی مبنی بر اینکه «در زمانی که آفات و تباهی ها از آسمان فرو می ریزد، فقط اهل مسجد در امان هستند» تصریح کرد: به نظر شما الان این آفات نیست؟ در شبکه های اجتماعی حتی به باور مردم نسبت امام حسین علیه السلام هم شبهه وارد می کنند.

 

 


وی افزود: امام مجتبی علیه السلام فرمودند «غفلت از زمانی آغاز می شود که انسان از مسجد فاصله بگیرد» حالا این مسجد چیست؟ خدای متعال برای بندگانش مسجد را بوجود آورده و نمازگزار، میهمان ویژه خدا است؛ امروز زمان آن رسیده، متولیان مسجد، مسجد را دقیق بشناسند والّا نگاه به مسجد، تکلیف گرایانه و تنها اکتفا به خواندن می شود در حالیکه این نگاهِ حداقلی و جفای به مسجد است و با این نگاه، نمی توان استفاده حداکثری از مسجد داشت.

 

 

این مسئول با استفاده از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر مسجد، طراز اسلامی شد، آن وقت فرد و جامعه به طراز اسلامی خود می رسد؛ گفت: پس مسجد، متغیر تحقق جامعه اسلامی است و تا مساجد ما به طراز اسلامی نرسد، جامعه ما به طراز اسلامی نمی رسد.

 

وی افزود: مساجد مرجع، ملجأ و مأمن هستند اما وقتی مراکز دیگر مرجع شود آمار طلاق بالا می رود و...؛ مسجدی مرجع می شود که به مردم خدمت برساند، لذا متولیان مسجد باید خدمتگزار باشند اما امروز بعضی جاها هیئت امنا، هیئت امرا است؛ اینگونه که باشد مسجد نمازخانه می شود و اینها از نشناختن مسجد است.

 

 

جعفری با استناد به آیه 18 سوره توبه، تأکید کرد: خود را خادم واقعی مسجد بدانید؛ تا مسجد، مملو از حضور جوانان نشود مرجع نمی شود و نمی توان خادم را با نگاه کمیته امدادی(که نیاز مالی دارد)قرار داد زیرا چنین خادمی نمی تواند جوانان را به مسجد جذب کند.

 

 

وی با تأکید بر اینکه مسجد برای انسان است و زن و مرد ندارد؛ اگر متولیان، مسجد را نشناسند می شوند حارس مسجد؛ مسجد اگر برنامه داشته باشد، جوانان می آیند و اگر بناست جامعه ما اسلامی شود، اول باید مساجد به طراز اسلامی برسد.

 

وی به تعداد 75 هزار مسجد در سراسر کشور به عنوان ظرفیتی عظیم اشاره و بیان کرد: اگر این مساجد، متولیانی با شناخت از مسجد داشته باشند، آیا باید جوانان در اعتقاداتشان دچار نقصان شوند؟ متولیان مسجدی نتوانسته اند گفتمان انقلاب اسلامی را فهم بکنند و به مرحله اجرا برسانند.

 

 


 

کد خبر 616583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha