به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص توقف خط تولید پراید و پژو 405 گفت: در حال افزایش تعداد استانداردهای خودرویی هستیم که تا پایان سال 97 قرار است این کار انجام شود و پس از آن اگر پلتفورم های خودرویی با این استانداردها مطابقت نداشت تولید آن متوقف می شود و پیش از تدوین استانداردهای جدید هیچ خودرویی توقف تولید نمی شود.
وی در این نشست خبری همچنین از امضای 4 قرارداد خودرویی با بنز در روز سه شنبه خبر داد.
صالحی نیا راجع به همکاری خودرویی سایپا و سیتروین توضیح داد: قرارداد سایپا و سیتروین از نظر ما قطعی شده و در مراحل ارزیابی فنی و اقتصادی قرارداد هستند.
صالحی نیا به اجرای طرح ایجاد رونق در تولید کشور از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت اشاره کرد و افزود: تا تاریخ 18/12 بیست و سه هزار و 400 واحد تولیدی صنعتی و کشاورزی میزان 16 هزار و 8 میلیارد تومان تسهیلات برای افزایش بازده تولید دریافت کرده اند که به طور میانگین 308 میلیون تومان سهم هر واحد کشاورزی و 1 میلیارد و 90 میلیون تومان سهم هر واحد صنعتی شده است.
وی راجع به نحوه هزینه کرد این تسهیلات از سوی واحدهای تولیدی توضیح داد: وزارت صنعت سیستم نظارتی را به منظور نظارت بر هزینه کرد این تسهیلات راه اندازی کرده که تاکنون موفق به نظارت بر عملکرد سه هزار واحد تولیدی صنعتی شده که طبق آمار از این سه هزار واحد تولیدی صنعتی بیش از هزار واحد افزایش اشتغال در طی دریافت تسهیلات داشته اند که 5 هزار و 800 نفر در این واحدهای صنعتی مشغول به کار شده اند و باقی بدون تغییر اشتغال بوده اند که البته کاهش نیرو هم نداشته اند. همچنین حدود 900 واحد هم افزایش میزان تولید داشته اند و 214 واحد نیز کاهش تولید داشته اند که تا سنوات آینده این کاهش به افزایش تبدیل خواهد شد.
صالحی نیا گفت: همچنین وزارت جهاد و کشاورزی نیز نظارت بر واحدهای تولیدی کشاورزی دریافت کننده تسهیلات را آغاز کرده و در تلاشیم که ارتباطی بین واحدهای نظارتی صنعتی و کشاورزی در این زمینه ایجاد کنیم.
معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه راجع به مدیریت واردات از سوی این وزارتخانه و انتقادهای وارد بر آن درخصوص افزایش میزان واردات در برخی لوازم و تجهیزات صنعتی گفت: ما برای کاهش واردات تلاش می کنیم اما تا برخی موارد همچون واردات تجهیزات صنعتی که در تولید به کار گرفته می شود شاهد افزایش بوده ایم و همه صنعتگران بر لزوم افزایش این واردات واقف هستند که هیچ مشکلی را در پی ندارد.
صالحی نیا راجع به قراردادهای خودرویی خارجی نیز اعلام کرد: قرارداد ایران خودرو و پژو نهایی شده که خط تولید یک مدل خودرو در این روزها افتتاح خواهد شد و دو مدل خودروی دیگر نیز در سال اینده تولید می شود و قرارداد سایپا و سیترون از نظر ما قطعی شده و آخرین مراحل ارزیابی فنی و اقتصادی در حال انجام است همچنین روز سه شنبه شاهد امضای 4 قرارداد خودرویی بین ایران خودرو دیزل و سه شرکت خودرویی ایرانی با بنز خواهیم بود که اگر مشکلی پیش بیاید هفته سوم ماه آینده این قرارداد امضا خواهد شد.
وی در مورد طبقه بندی کیفیت سوختی خودروها نیز گفت: کیفیت سوختی خودروها را براساس ستاره طبقه بندی کرده ایم که هیچ مدل خودرو در کشور از کیفیت 5 ساله برخوردار نبوده و سه مدل خودرو کیفیت 4 ستاره ده مدل خودرو کیفیت 3 ستاره 5 مدل دو ستاره و 14 مدل تک ستاره را به خود اختصاص داده اند.
صالحی نیا در مورد علت کاهش صادرات خودرو در سالهای اخیر نیز گفت: عمده بازارهای صادرات خودروی ما در سالهای گذشته کشورهای عراق و سوریه بوده که به علت مشکلات پیش آمده در این کشورها با کاهش صادرات به بازار آنها مواجه شده ایم و در حال امضای قرارداد با کشورهایی چون تونس، سودان و الجزایر برای صادرات خودرو هستیم.
معاون وزیر صنعت در پاسخ به سوال دیگری راجع به سرنوشت خودروهایی که استاندارد نیستند و اینکه گفته می شود این خودروها پس از تولید در اختیار اقشار خاصی چون معلولین قرار می گیرند ضمن تکذیب این خبر گفت: هیچ خودرویی که استاندارد نداشته باشد در خط تولید قرار نمی گیرد و شماره گذاری نمی شود پس در نتیجه به شخص یا اقشاری داده نمی شود و تلاش ما هم این بوده که این قشر به دلیل محدودیتهای حرکتی شان از خودروهایی با کیفیت بالاتر برخوردار شوند.
نظر شما