به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، آیت الله علی خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان عصر امروز(19 اسفند) در مراسم گرامیداشت 18 اسفند سالروز تاسیس ستاد عالی کانون های مساجد اظهار کرد: کارکرد مسجد در تاریخ اسلام، دوران انقلاب شکوهمند اسلامی، دفاع مقدس و در مسیر مقابله با تهاجم فرهنگی بر کسی پوشیده نیست.
وی به فرهنگ و جایگاه مسجد در انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: طاغوت در زمانی استفاده از مسجد را برگزاری نماز و مجالس ختم و ترحیم مختصر کرده بود که با پیروزی انقلاب اسلامی این ابهام کنار رفت و حضرت امام راحل بنیانگذار کبیر انقلاب تعبیه زنده «مسجد سنگر است» را اعلام کردند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه مساجد سنگر مبارزه با شیطان، هواهای نفسانی و دشمنان دین، استقلال و هویت دینی است، گفت: اقامت سه روزه پیامبر گرامی اسلامی در قبا موجب پایه گذاری این مسجد شد و زمانی که ایشان به یثرب به حرکت درآمدند در قبیله بنی سالم اولین نماز جمعه را اقامه کرده و زمانی که وارد یثرب شدند در هنگام تشکیل پایه های اسلام اولین کار عمرانی، ساخت مسجد شریف نبوی بود که کارکرد آن تنها به اقامه نماز ختم نمی شد؛ بلکه کلاس های آموزش دین، مرکز تصیمیم گیری های سیاسی و در عرصه دیپلماتیک پذیرای افراد و میهمانان خارج از مدینه، دادگاه رفع خصومت بین مسلمانان و مرکز بزگترین تصمیم گیری ها سیاسی و نظامی بود.
امام جمعه زنجان افزود: پایه انقلاب و اندیشه امام برای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 42 از قم شروع شد؛ در مساجد کشور توسط علما بارور شد.
آیت الله خاتمی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی خطر استکبار بر علیه این انقلاب از کانون مساجد دفع شد و 220 هزار شهید در مساجد تربیت و به جبهه های جنگ اعزام شدند.
به گفته آیت الله خاتمی، پس از پیروزی در دفاع مقدس دشمنان تلاش کردند کارکرد مساجد را کمرنگ کنند که کانون های مساجد در کنار پایگاه های مساجد گام های بلندی در این راستا برداشتند.
نماینده ولی فقیه در استان با یادآوری اینکه مساجد ظرفیت فرهنگی بالایی دارد، ادامه داد: در کنار ظرفیت بسیج و کانون های فرهنگی در بعد آموزشی هنوز مساجد ظرفیت های بالایی دارد که باید به همت جوانان این ظرفیت ها شناسایی و به آن بپردازند.
امام جمعه زنجان توجه به نوجوانان و پرداختن به آنان در کانون های مساجد را مورد توجه قرار دهید، افزود: برگزاری کلاس های تقویتی دروس دانش آموزان در مساجد و کانون ها می تواند زمینه ساز جذب جوانان به مساجد باشد که موجب می شود با فرهنگ مسجد و آموزه های دینی آشنا شوند.
وی با اشاره به اینکه آینده این جامعه متعلق به این جوانان است، از اینرو باید پایه های یک جامعه دینی و قرآنی برای آنان پایه گذاری شود.
آیت الله خاتمی با انتقاد از اینکه هنوز از تمام ظرفیت های مساجد استفاده نشده است، اظهار کرد: زمینه های سرگرمی، ورزش و تقویت پایه های درسی در مساجد مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ستون اول مسجد روحانی مساجد است، گفت: هیات امنا هم گاهی ممکن است نگرش جوانان را نداشته باشند ولی به جهت اینکه امین مردم و صاحب تجربه هستند، رهنمودهای امام جماعت و استفاده از تجربیات هیات امنا می تواند موجب هم افزایی شود و آثار و برکات فراوانی خواهد داشت.
نظر شما