اختتامیه اولین همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم

خبرگزاری شبستان:اولین همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم امشب با حضور شخصیت‌های قرآنی در برج میلاد به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اولین همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم  چهارشنبه شب به کار خود پایان داد.

در ابتدا این مراسم رحیم خاکی قاری برجسته کشوری و بین‌المللی به قرائت چندی از کلام الله مجید پرداخت.

در ادامه صابر فرزام رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، ضمن عرض خیر مقدم خدمت حضار اظهار داشت: جهاد دانشگاهی از سال 62 کارهای قرآنی خود را در سطح کشوری آغاز کرده است، در این میان با وجود بودجه اندک جهاد از دولت زیر ساخت مرتبط با این کار فراهم شد و هم اکنون با همکاری با سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور توانستیم 5بخش با عنوان خبرگزاری ایکنا، مرکز رشد فناوری‌ها و هنر قرآنی، مرکز فعالیت‌های دانشجویی، مرکز آموزش‌های تخصصی حرفه‌محور و مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن را به وجود بیاوریم.

وی ادامه داد: قابل توجه است که در اولین فراخوان مقاله استقبال خوبی به عمل آمد و نزدیک به 300اثر ارسال شد، که از این میان 113اثر نمره لازم را از هیئت اوران بدست آوردند، پس از یان مرحله 38 مقاله به مرحله نهایی رسید که در این دو روز 16 مقاله ارائه گردید، قرار بر این شده است که دوره بعدی این همایش از روزهای ابتدایی سال آینده آغاز به کار کند.

فرزام یادآور شد: در اولین دوره با توجه به نظر هیئت داوران در دوبخش سلامت و مطالعات میان‌رشته‌ای رتبه اول وجود نداشت و از رتبه‌های دوم و سوم قدردانی شد.

منتظری رئیس مرکز قرآن و سلامت جهاد دانشگاهی در ادامه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از همان ابتدا در هر زمینه‌ای در خدمت قرآن، فرهنگ قرآن و ترویج فرهنگ قرآن بوده است، خاطرنشان کرد: روزگاری برای ما افتخار بود که پوستر برگزاری مسابقات قرآنی بزنیم اما امروز مایه افتخار است که همایشی با این کیفیت برگزار می‌کنیم.

وی تاکید کرد: امروز یکی از فعالیت‌های خوب ما در جهاد دانشگاهی تلاش برای فراهم کردن زمینه روخوانی برای دانشجویان است، امروز برای ما افتخار است که فعالیت ساده و علمی را انجام می‌دهیم، این همایش نشان داد که فعالیت‌های عمیق و علمی در دستور کار ما قرار داشته و به خوبی آن را انجام دادیم.

رئیس مرکز قرآن و سلامت جهاد دانشگاهی ابراز داشت: ما باید تلاش بیشتری کنیم تا این همایش به سطح کیفی بین‌المللی ارتقا پیدا کند، امام راحل در رابطه با قرآن فرمودند " قرآن همه چیز دارد، سیاست دارد، فقه دارد، فلسفه دارد و انسان باید همه احتیاجاتش را از قرآن تامین کند ".

در ادامه پورعلی، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه کیفیت این همایش در دور اول خود بسیار مناسب بود، تصریح کرد: سخنان مقام معظم رهبری در چندروز گذشته در میان جهادگران میزان رضایت ایشان از جهاد دانشگاهی را نشان داد، از این رو تاسیس مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم حرکتی خوب در جهت فعالیت گزین قرآنی بود.

وی افزود: نباید فراموش کرد که قرآن دریچه قدرت، تمدن‌سازی، نظام‌سازی، وحدت برای جهان اسلام است، ما با پرداختن به مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم در جهت ظرفیت‌سازی که در قرآن وجود دارد تلاش می‌کنیم، در بحث علمی رشته‌های خاص زیادی وجود دارد که که می‌تواند مبنا ورود به مطالعه و روش باشد، در میان رشته‌های بشری که دستاورد انسان است و قرآن باید مراقبت لازم را کرد و حرکت را در جهت شناخت حوزه علم به خصوص حوزه علوم انسانی برداشت.

پورعلی اضافه کرد: ما برای مراقبت در این جهت طرح روش‌شناسی مطالعات میان‌رشته‌ای را ایجاد کردیم، البته نباید فراموش کرد که در حوزه روش اشراف لازم باید وجود داشته باشد، در این وسط باید در علوم تجربی به خاطر روش پوزیتیویستی احتیاط لازم را داشت، همچنین در علوم انسانی، تجربی و انتقادی نقاط افتراق مختلفی با غربی‌ها دارد.

حجت‌‌الاسلام محمدی نیز در پایان گفت: در بحث نظام‌سازی به کار قوی نیاز داریم، البته در این همایش نکات خوبی ارائه شد، مبانی علوم انسانی ما باید بر مبنای قرآن باشد، ما به ایجاد یک منظومه واحد و موحدانه در علوم انسانی بر مبنای علوم قرآنی نیازمند هستیم تا بر این اساس نظام‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی ایجاد شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر برای پژوهشگران قرآنی مهم‌ترین کار مطالعات در خصوص نظام‌سازی در جمهوری است. البته از زحمات جهاد دانشگاهی برای امور قرآنی نباید گذشت، در واقع در حوزه ترویج، آموزش عمومی و خبررسانی قرآنی جهاد عالی عمل کرده است، بدین ترتیب باید گفت در حوزه نظام‌سازی باید خوب عمل کرد تا آینده خوبی برای کشور رقم بخورد.

در پایان این مراسم حجت الاسلام محمدی بیانیه همایش بین‌المللی مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم را قرائت کرد.

لازم به ذکر است که در این همایش مهدی فیض؛ معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام و المسلمین بهمنی؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین حمید محمدی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مهدی شیخ، مازنی، فاطمه ذوالقدر، شیویاری؛ از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مجید معارف؛ رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران، سیدمیلاد صالحی؛ مدیر رادیو قرآن، عبدالمجید طلب‌تاش؛ معاون پژوهشکده قرآنی دانشگاه آزاد، علی منتظری؛ رییس مرکز قرآن و سلامت جهاد دانشگاهی، سعید پورعلی؛ سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، حمید صابرفرزام؛ رییس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور، ابوالفضل خوش‌منش؛ استاد دانشگاه تهران و احد فرامرز قراملکی؛ استاد دانشگاه تهران حضور داشتند.

کد خبر 615836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha