خبرگزاری شبستان – بندر آستارا، مسجد نیایشگاه و محل گردهمایی مسلمانان و مهم ترین پایگاه اسلام است که در تبلیغ و اشاعه اسلام ناب محمدی نقش تاثیر گذاری دارد.
مساجد با کمترین بودجه خالصانه کار کرده و برنامه های فرهنگی، مذهبی، آموزشی، ورزشی، اردویی و ... خوبی را برای پرکردن اوقات و فراغت نوجوانان و جوانان تدارک دیده و برنامه های شان همواره با استقبال خوب نوجوانان و جوانان همراه بوده و رضایتشان را به دنبال داشته است.
با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت ارائه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی، احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاههای دولتی، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تشکیل شد و در حال حاضر ۲ هزار کانون فرهنگی هنری در سطح کشور فعالیت دارند و یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب میشوند.
نوجوانان و جوانان هر جامعه آینده سازان آن جامعه هستند و مسئولان فرهنگی و اجتماعی جامعه وظیفه سنگین هدایت و پرورش نسل جوان را برعهده دارند و در این بین کانون های فرهنگی هنری مساجد ابزاری موثر در رونق فعالیت های فرهنگی مساجد و جذب جوانان به این مکان مقدس هستند که باید مورد حمایت ویژه متولیان و مسئولان فرهنگی قرار گرفته تا بتواند از ظرفیت و پتانسیل خود جهت خنثی کردن هجمه فرهنگی دشمن بهره گیرند.
کانون های مساجد فرصتی برای جذب جوانان به مسجد است
حجت الاسلام کاظم حافظ نیا، امام جمعه بندر آستارا با تبریک به مناسبت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد، اظهار کرد: تقویت بخشی برنامه های کانون های مساجد از جمله دغدغه های اساسی رهبر معظم انقلاب است که مدیران مسئول و اعضای کانون در کنار پایگاه های مقاومت بسیج، میتوانند پایه ها و استوانه های دینی و فرهنگی کشور را محکم کنند.
وی با اشاره به اینکه کانون های مساجد برای هر کسی از هر قشری و فرصتی برای ورود و فعالیت در مساجد است، افزود: وظیفه اصلی مسجد جذب جوانان است و کانون های فرهنگی هنری مساجد این فرصت را فراهم میکنند.
امام جمعه بندر آستارا با بیان اینکه برخی برنامه های فرهنگی جوابگوی نیازهای امروز جوانان نیست، تصریح کرد: به تناسب پیشرفت و توسعه امکانات و فناوری در فضای مجازی، برنامه های فرهنگی باید از تنوع و ابتکار عمل لازم متناسب با ذائقه و سلیقه جوانان برخوردار باشد.
حجت الاسلام حافظ نیا از فعالان کانون های فرهنگی - هنری مساجد خواست تا در راستای پیشبرد برنامه های دینی، فرهنگی و هنری از علمای دینی و ائمه جماعت مساجد بهره بگیرند.
وی تقویت برنامه های مساجد را برابر با عمران و آبادانی کشور دانست و افزود: مساجد خاکریز فرهنگی در جبهه جنگ نرم هستند که تمام همت فعالان فرهنگی باید حفظ این خاکریزها باشد.
امام جمعه بندر آستارا ادامه داد: دشمن از اسلام مقتدر میترسد و ما باید بتوانیم با اجرای برنامه های ارزشمند فرهنگی مساجد را آیینه تمام نمای مبانی اسلام قرار بدهیم.
حجت الاسلام حافظ نیا خواستار تشکیل کارگروه های تخصصی به منظور آسیب شناسی مسائل فرهنگی جامعه توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد شد و گفت: این کارگروه ها بنا به مقتضای زمانی و مکانی باید فعالیت های خود را ارائه بدهند چرا که شهرستان آستارا به خاطر موقعیت مرزی خود از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
کانون های فرهنگی هنری در مناطق مرزی حمایت ویژه شوند
ولی داداشی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تبریک به مناسبت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد، گفت: مسجد نخستین مرکز تشکیل حکومت اسلامی است.
وی افزود: مسجد به عنوان پایگاه اصلی اسلام جایی است که باید باورهای دینی جوانان در آنجا شکل بگیرد.
نماینده مردم بندر آستارا در مجلس تصریح کرد: فرهنگ، زیربنا و اساس بسیاری از مسائل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را تشکیل میدهد و باید نسبت به این مقوله توجه ویژه شود.
وی به تاثیر و نقش کانون های فرهنگی و هنری مساجد بر افکار و رفتار جوانان اشاره کرد و ادامه داد: مسئولان کانون های مساجد هم از امکاناتی که در اختیار آنان قرار داده می شود برای اجرای برنامه های فرهنگی به درستی استفاده کنند.
دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بهترین راه برای نهادینه کردن برنامه های دینی و فرهنگی در جامعه اسلامی اجرا و آغاز آن در سطح مساجد شهرستان است.
وی تصریح کرد: تاکید و سفارش مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد نشان از اهمیت و حساسیت کانون ها دارد.
داداشی با بیان اینکه حمایت مادی و معنوی از کانون های فرهنگی و هنری مساجد یک لازمه و ضرورت است، گفت: از کانون های فرهنگی هنری در مناطق مرزی حمایت ویژه شود.
نظر شما