به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، موضوع کلی این مجموعه دو جلدی که به تازگی به همت نشر نی به چاپ رسیده نقد ادبی است.که به صورت جداگانه با عنوان های در پی آن آشنا «مهندسی سخن در سروده های حافظ »و« آشنایان بیگانه » نوشته شده است.
به گزارش خبرگزاری شبستان، مهندسی سخن در سرودههای حافظ که دفتر نخست در پی آن آشنا است، سه گفتار دربارهی زبان و بیان هنری حافظ است. نویسنده در گفتار نخست به بررسی هندسه و هنجارِ بسیار استوار و دستکاریناپذیر سخنِ حافظ پرداخته، و در گفتارِ دوم با بررسیِ بسیاری از نسخهبدلها، کوششها، نیز برخی شگردهایِ حافظ را برای دستیابی به چنان هندسه و هنجاری باز نموده؛ و در گفتارِ سوم آشکار ساخته که ترکیبِ «تلخوش» در «آن تلخوش که صوفی امّالخبائثش خواند» شاید دگرگونشدهی «تلخ خوش» باشد.
در جایجایِ هر سه گفتار نیز، نکتههایِ گونهگون و چهبسا ناگفتهای در پیوند با شگردهای هنریِ حافظ و یا بازگشاییِ برخی دشواریهایِ سخنِ او آورده است.مهندسی سخن نیز عنوان جلد دوم این اثر است که به ادامه این مبحث می پردازد .
گفتنی است سيدمحمد راستگو متولد سال ۱۳۳۵ در كاشان است. دورهی کارشناسی را در مدرسهی عالی قم گذرانده و كارشناسیارشد و دكترای خود را در رشتهی قرآن و حديث در دانشگاه تهران به اتمام رسانده است. او سالهاست كه در حوزههای ادبيات فارسی و عربی، علوم قرآنی و فلسفه و عرفان به پژوهش میپردازد. وی در حال حاضر استادیار دانشگاه کاشان است.
نشر نی اثر حاضر را در دو جلد 317 و 365 صفحه ای چاپ و روانه بازار نشر کرده است .
نظر شما