به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بیست و یکمین «تولد ماه» به مناسبت زادروز عکاس برجسته و پیشکسوت، استاد فخرالدین فخرالدینی سهشنبه ۱۷ اسفند ماه با حضور جمعی از هنرمندان در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار شد. محمود صلاحی، رییس و امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری در این مراسم حضور داشتند.
مسعود زنده روح کرمانی، عکاس، نخستین سخنران این مراسم بود که با بیان جایگاه بالای فخرالدین فخرالدینی در هنر گفت: یک جامعه باید خیلی خوشبخت و خوشحال باشد که در طول دورانش افراد استثنایی در آن به دنیا میآیند و تاثیرگذار میشوند. ما انسانهای خوشبختی هستیم که در زمانی زندگی میکنیم که استادان عکاسیای داریم که تأثیر زیادی روی جامعه دارند. یکی از این استادان فخرالدین فخرالدینی است که فقط عکاسی نمیکند و نقاشی و شعر هم از هنرهای ایشان است. ایشان در عکاسی خیلی سرآمد هستند، ولی در نقاشی هم سبک خاص خودشان را دارند.
وی افزود: به جرئت میگویم در تاریخ عکاسی ایران از انگشتان دست کمتر هستند کسانی که با این کیفیت کار میکنند. امیدوارم نسلهای آینده هم استادانی مثل او داشته باشند و بتوانند به این استادان افتخار کنند. خیلی لذتبخش است که سازمان فرهنگی هنری برای هنرمندان بزرگ تولد میگیرد و از آنها قدردانی میکند.
قلم سیاه: فخرالدینی فخر عکاسی ایران در دنیاست
علی قلم سیاه، پیشکسوت عکاسی عنوان کرد: افتخارآمیز است که برای شخصیتی مثل آقای فخرالدینی صحبت میکنم. برای بعضی از امور واژگان کم میآورند. شخصیتهایی هستند که مؤلف یک فرهنگ میشوند و همه کلمات را که جمع کنیم، توان توصیفشان را ندارد.
وی اضافه کرد: استاد فخرالدینی به تنهایی یک دایره المعارف است. شخصیت، توانمندی ذهنی و اجرایی، نوع نگاه، ایجاد کلاس خاص در عکاسی چهره و مجموعه توانمندیهای ایشان در کلمات قابل وصف نیستند. استاد در خانوادهای بزرگ شده که هر کدام از اعضایش در شاخهای از هنر موفق عمل کردهاند و حتی یکی از برادرانشان در تیم ملی والیبال عضو بوده و ایشان میگفت فخرالدین هم کار ورزشی کرده است.
قلم سیاه با بیان اینکه فخرالدینی آدمی نیست که با این تعریفها دچار غرور شود و مسیرش را تغییر دهد، عنوان کرد: در پایان به ایشان عرض میکنم آقای فخرالدینی! اگر قرار است فخری برای عکاسی ایران در دنیا معرفی کرده باشیم، آن فخر آقای فخرالدینی است.
امیرعلی جوادیان، عکاس دوران دفاع مقدس هم با بیان اینکه تولد ماه کار قشنگی است، گفت: اینکه از هم تکریم میکنیم، عرف ایرانیان است. امیدوارم یاد بگیریم همدیگر را در آغوش بگیریم و به هم مهر بدهیم. ما همیشه دغدغه ایران را داریم، خوب است در این مناسبتها ایران را بشناسیم. ما اولین کشور اسلامی هستیم که عکاسی را شروع کردیم، یعنی فقط پنج سال بعد از اختراع عکاسی.
وی ادامه داد: خودم را در جایگاهی نمیدانم که درباره استاد صحبت کنم، فقط آمدم که به ایشان تبریک بگویم. حضور در این مراسم برای من افتخار بزرگی بود.
صمدیان: استاد فخرالدینی تکسوار خستگیناپذیر عرصه تصویر است
سیفالله صمدیان، عکاس و فیلمساز سخنران دیگر مراسم بود که با اشاره به رابطه خوب با استاد فخرالدینی گفت: ایشان برای من مثل برادری است که حسهای فکرنشده و رهایی به من میدهد که باعث میشود حس کنم از یک ریشه هستیم. فخرالدینی از نظر من تکسوار خستگیناپذیر عرصه تصویر است.
وی اضافه کرد: استاد فخرالدینی کارهای مشعشعی انجام داده و سعی کرده ثابت کند آدمها با هویتشان در تاریخ میمانند، نه با حرف و سخن. دیگر اثبات شده که تصویر حرف اول را در جهان میزند و این مرد ثابت کرده هنر خود بودن را دارد و همیشه خودش است. این خود بودن به ما یاد میدهد که برای موفقیت لازم نیست به راههای دیگر برویم و کافی است خودمان باشیم.
در ادامه این نشست محمد سریر، موسیقیدان پیشکسوت با اشاره به وضعیت امروز کار هنری عنوان کرد: در روزگار ما قضایای هنری شکل دیگری پیدا کرده و با کامپیوترها و سیستمهایی که آمده، همه میتوانند ادعای هنرمندی کنند، ولی نمیشود به راحتی انسان بود.
وی افزود: هدف هنر انسان بودن است و فخرالدین عزیز از کسانی است که من همیشه دوست دارم در مکتبش شاگردی کنم. من به آثار فخرالدین نگاه انسانی دارم و تکنیک در خدمت آن نگاه انسانی است. مردم در نگارخانهها و موزههای جهان به دنبال انسانیت هستند.
سریر در پایان گفت: استاد فخرالدینی چند سال پیش لطف کرد و از من عکس گرفت، در عکس خودم هم انسانیت او را دیدم. امروز بسیار خوشحالم و به فخرالدین و خانواده محترمش تبریک عرض میکنم.
محمود صلاحی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، یکی از سنتهای خوب معاونت هنری را تولد ماه دانست و گفت: این عنوان تولد ماه دو معنی دارد، یکی اینکه این ماه مثلاً تولد آقای فخرالدینی است، یکی هم اینکه ایشان خودش مثل ماه است. نه فقط ایشان، هر کس که برای هنر این مملکت زحمت کشیده، برایمان ارزشمند است. چه برسد به ایشان که چند دهه کار کردهاند و اتفاقات و افراد گوناگون را ثبت کردهاند.
وی افزود: یکی از جلسات خیلی شیرین من دیدار با آقای فخرالدینی بود که سه کتاب از آثارشان به من اهدا کردند و هر چند بار این کتابها را میبینم، سیر نمیشوم. حس دیدن آدمهایی که پا به سن گذاشتهاند در ۴۰ سال پیش و مقایسه آن با تصویر امروزشان کار ارزشمندی است و حس جالبی دارد.
صلاحی در پایان عنوان کرد: شما نمیتوانید تاریخ را به عقب برگردانید، ولی عکس میتواند این کار را انجام دهد. هر کس به هنر خدمت کرد، ماندگار است و کسی میمیرد که هنری ندارد. آقای فخرالدینی هم مثل همه کسانی که برای این کشور زحمت کشیدند، در تاریخ ماندگار میشوند.
در پایان استاد فخرالدین فخرالدینی روی صحنه رفت و از رییس سازمان فرهنگی هنری و همچنین دوستان و همکارانش تشکر کرد. مهشید امینی، نویسنده و همسر استاد فخرالدینی و فرزندانشان نیز روی صحنه رفتند و شمع تولد را فوت کردند. اهدای هدایا به فخرالدینی و عکس یادگاری پایانبخش بیست و یکمین تولد ماه بود.
نظر شما