آثار مبارک مصوبه ۳۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در هرمزگان/درخت ۲۴ ساله کانون ها به بار نشست

خبرگزاری شبستان: درخت کانون های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان با بهره گیری از تجربه پیشکسوتان و ایده های ناب و خلاقانه جوانان متعهد و دغدغه مند حوزه فرهنگ دینی و تعامل و همراهی با سایر تشکل های همسو، در بیست و چهارمین سالگرد تاسیس، به بار نشست.

خبرگزاری شبستان-هرمزگان؛ 18 اسفند سال 1372 در پی هشدارهای مقام معظم رهبری(حفظه الله)، شورای عالی انقلاب فرهنگی طی مصوبه شماره 302 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ملکف به تاسیس کانون های فرهنگی هنری در جوار مساجد کرد تا با جذب جوانان و بهره گیری از قالب های جذاب هنری به ترویج آموزه های قرآنی، سیره نبوی، معارف اهل بیت(ع) و اصول و ارزش های انقلاب به هجمه های فرهنگی دشمن پاسخ مناسب دهد.

 

این مصوبه بیانگر نقش و جایگاه مسجد است. نخستین اقدام پیامبر گرامی اسلام(ص) پس از هجرت تاسیس مسجد بود، زیرا آن حضرت برای طرح ریزی برنامه ها در راستای توسعه و گسترش دین مبین اسلام مهمترین گام را ساخت مکانی مقدس برای اجتماع مسلمانان، فراگیری اصول و ارزش ها، تربیت نیرو و کادرسازی، برنامه ریزی های فرهنگی سیاسی اقتصادی رسیدگی به محرومین، نظامی و ... می دانست.

 

ظهور حضرت حجت بن الحسن(عج) نیز از مسجد آغاز می شود و آن حضرت مسجد را مرکز حکومت جهانی خود قرار خواهد داد.

 

امام راحل(ره) نیز با درک صحیح از اهمیت و جایگاه مسجد، حرکت نهضت را از مسجد آغاز کرد و در دوران شکل گیری و پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس توجه به نقش کلیدی این مکان مقدس موجب فتوحات فراوانی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی شد.

 

 

اما متاسفانه در برهه ای از زمان از نقش مسجد در توسعه و تعالی جامعه غفلت شد و آثار و پیامدهای آن نیز موجب گردید دشمنان اسلام و نظام که به خوبی به جایگاه این مکان متبرک واقف بودند برای ضربه زدن به جامعه اسلامی از طریق تهاجم و شبیحخون فرهنگی وارد شدند.

 

با تاسیس کانون های فرهنگی هنری به مرور مساجد دوباره به کانون توجه و تاثیرگذاری تبدیل شدند و با جذب نیروهای خلاق، خوش فکر، علاقه مند به مباحث فرهنگ دینی و متعهد به اصول و ارزش های اسلامی و انقلابی و تشکیل اتاق فکر و رصد آسیب ها و ارائه برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در جهت رفع آسیب ها برنامه ریزی و حرکت کردند که امروز شاهد آثار و برکات فراوان آن هستیم.

 

خودباوری روستاهای دورافتاده و محروم که قبل از انقلاب اکثر مردمان آن از نعمت سواد و بسیاری از امکانات اولیه محروم بودند در ارائه ایده های خلاقانه و برگزاری جشنواره های فرهنگی، هنری و قرآنی در سطح ملی با کمترین هزینه و بالاترین سطح کیفیت، یکی از برکات کانون های فرهنگی هنری مساجد است که مبدع آن روستاهای استان هرمزگان بوده اند.

 

برگزاری 10 ساله جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هشتم توسط کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) در راستای ترویج فرهنگ رضوی با مشارکت 100 درصدی اهالی روستای کردر موجب شد تا ستادعالی مجاب شود تا با طرح«جشنواره سراسری سرود رضوی مساجد روستایی کشور» این کانون موافقت کند و سه سال مستمر شاهد برگزاری این رخداد در هرمزگان باشیم.

 

 

میزبانی کانون فرهنگی هنری موعود(عج) روستای روتان دهستان شهیدمردان بخش بمانی شهرستان سیریک از دو دوه متوالی جشنواره قرآنی مدهامّتان ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد روستاهای کشور نمونه ای دیگر از این خودباوری است.

 

اجرای طرح های جامع حفظ کل قرآن با مشارکت بیش از 160 نفر در شش کانون فرهنگی هنری روستایی شهرستان سیریک و طرح های روزانه و شبانه روزی حفظ در کانون فرهنگی هنری امام حسن مجتبی(ع) روستای کشپیری حدفاصل شهرستان میناب و بشاگرد از خروجی های دیگر ثمرات مصوبه 302 است.

 

برگزاری شش دوره کنگره بین المللی امام سجاد(ع) در 12 استان و 12 کشور خارجی به همراه چاپ و انتشار چندین جلد کتاب، راه اندازی مرکز تخصصی صحیفه سجادیه، مرکز حفظ صحیفه، تربیت بیش از دو هزار مبلغ جوان صحیفه سجادیه و برپایی کرسی های صحیفه خوانی، ثبت بیش از 30 ابداع و اختراع توسط جوانان نخبه کانون اباعبدالله الحسین(علیه السلام) روستای بازیاری، اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی و گردشگری بخش دیگری از برکات 18 اسفند محسوب می شود.

 

آیت الله غلامعلی نعیم آبادی، نماینده ولی فقیه در هرمزگان با یادآوری اینکه امروز استکبار جهانی به دلیل قدرت دفاعی نظام جمهوری اسلامی جرات حمله به ایران را ندارد، تاکید کرد: فعال کردن کانون های فرهنگی هنری مساجد هم موجب تقویت قدرت فرهنگی نظام می شود.

 

وی مسئولیت فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد را خطیر و حساس دانست و تاکید کرد: هم دولت ها، همه مردم و هم خود فعالان این حوزه نباید نسبت به ظرفیت عظیم کانون ها بی توجهی کنند.

 

 

آیت الله نعیم آبادی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد باید سنگر دفاع از ارزش های اسلام و انقلاب باشند، خاطرنشان کرد: مساجد باید کانون علم و دانش باشند و یک فعال کانون فرهنگی هنری مساجد باید به وظایف خود آشنا باشد، در وهله اول مبانی انقلاب را بفهمد، سپس خوب تفسیر کند و در نهایت بتواند به روشی زیبا از آن دفاع نماید.

 

وی با اشاره به هجمه های شدید دشمنان در شبکه های ماهواره ای و فضای مجازی علیه اعتقادات دینی مذهبی، تاکید کرد: همان گونه که استکبار جهانی به خاطر قدرت دفاعی جمهوری اسلامی جرات نگاه چپ کردن به ایران را ندارد، کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید همانند کانون های موشک پرانی باشند که اگر دشمن شبهه ای را وارد کرد چنان پاسخی دریافت کند که برای همیشه خاموش بماند.

 

نماینده ولی فقیه در هرمزگان تاکید کرد: عده ای جوانان متعهد و دغدغه مند حوزه ارزش های دینی و انقلابی سرمایه جوانی خود را وقف کرده و در کانون های فرهنگی هنری مساجد در حال فعالیت هستند و همه باید از جنبه های مختلف فکری، معنوی، مادی و ... از این جوانان حمایت و پشتیبانی کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین صفایی حائری، امام جمعه شهرستان سیریک با اشاره به اینکه مساجد در گذشته به صورت سنتی و قدیمی اداره می شدند، گفت: با راه اندازی کانون های فرهنگی هنری ارتباط تنگاتنگی بین نسل جوان و پیشکسوتان مساجد بوجود آمد که مایه رونق گرفتن این اماکن مقدس شد.

 

وی ضمن تبریک سالروز تاسیس کانون های مساجد به نقش این مراکز اشاره کرد و اظهارداشت: طی 24 سال گذشته کانون های فرهنگی هنری مساجد در تمامی حوزه ها نقش آفرین بودند و می توانند با همراهی سایر نهادهای فرهنگی با محوریت مسجد کارهای مهمی انجام دهند.

 

 

امام جمعه سیریک، فعالیت های پایگاه های مقاومت بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد و سایر فعالان حوزه فرهنگ دینی را مکمل یک دیگر اعلام کرد و افزود: سایر تشکل فرهنگی، متمم ومکمل خوبی برای کانون های فرهنگی هنری مساجد محسوب می شوند و ثمره این همکاری ها را در فعالیت های ملی چون جشنواره ملی قرآنی مدهامّتان روستایی شاهد بودیم.

 

وی همچنین با اشاره به پخش برنامه های قرآنی کانون فرهنگی هنری موعود(ع) روستای روتان از شبکه سراسری قرآن سیما، تصریح کرد: مایه مباهات و خوشحالی است که نتیجه فعالیت های کانون روستایی منطقه محروم در دورترین نقطه از ایران اسلامی را مردم در سراسر کشور مشاهده می کنند.

 

حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان با بیان اینکه هم اینک قریب به یکهزار باب کانون فرهنگی هنری در مساجد استان راه اندازی شده است، کیفی سازی برنامه های کانون ها را اولویت مهم سال آینده برشمرد و گفت: برای تحقق این مهم هر کدام از کارشناسان دبیرخانه به عنوان مسئول رسیدگی به کانون های یکی از شهرستان ها انتخاب شده اند.

 

وی افزود: همزمان با تعیین مامور رسیدگی به کانون های شهرستان های مختلف، 60 رابط منطقه ای نیز از بین مدیران فعال کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر استان هرمزگان گزینش شده اند که به عنوان رابط بین کانون ها و دبیرخانه و بالعکس عمل می کنند.

 

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان هرمزگان، فعال کردن کانون های معین با توجه به گستردگی کار را یکی دیگر از سیاست های سال 96 ذکر و عنوان کرد: حمایت از تولیدات آثار فاخر کانون های فرهنگی هنری و طرح های تاثیرگذار آنها از دیگر اولویت هاست.

 

وی مستندسازی فعالیت های کانون های فرهنگی هنری را از مهمترین برنامه ها برشمرد و اذعان کرد: کار ضبط فعالیت ها و اقدامات شاخص 10 کانون فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در قالب مستند 10 قسمتی«سایه رحمت» آغاز شده است و از سال آینده از شبکه قرآن پخش می شود.

 

این مقام مسئول اضافه کرد: ماه گذشته نیز در قالب مستند «بسوی جنوب» فعالیت های قرآنی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان از شبکه سراسری قرآن سیما پخش شد.

 

کانون ابداعات و اختراعات

 

با توجه به هجمه های شدید و سهمگین فرهنگی دشمن و گسترش آسیب های اجتماعی ضروری است که از پتانسیل و ظرفیت بسیار بالای کانون های فرهنگی هنری مساجد بیش از پیش توجه و از این مراکز حمایت و پشتیبانی شود.

کد خبر 615604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha