خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط سیاسی ایران و ژاپن گذشته از سوابق تاریخی، با بستن یک قرارداد دوستی در سال ۱۳۰۸ برقرار شد. در روابط ایران و ژاپن از بدو تأسیس تا به امروز، همواره جنبههای اقتصادی دارای اهمیت ویژه بودهاست. از یک طرف ژاپن به نفت و بازار ایران نیازمند میباشد و از طرف دیگر ایران نیز ژاپن را همواره بازار عمده برای فروش نفت و تأمین کالاهای صنعتی و فناوری قلمداد کردهاست. پس از انقلاب حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، گسترش چشمگیری یافت و در سال ۲۰۰۶ به مرز ۳٫۱۲ میلیارد دلار رسید.
بنابراین گزارش، دو کشور مبادلات تجاری خود را در طی این سالها ادامه داده اند و در حال حاضر تهران و توکیو تبادل نامه همکاری های نظارت بانکی امضا کردند. تارنمای بانک مرکزی در این زمینه به نقل از ماساتو کاندا، مدیرکل بینالملل آژانس خدمات مالی ژاپن نوشته است: " بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تبادل نامه ای را با آژانس خدمات مالی ژاپن (جِی.اف.اس.آ- JFSA) امضا کرد که بر اساس آن شرایط حضور بانک های معتبر ژاپنی و ایرانی در این 2 کشور تسهیل می شود. امضای این تبادلنامه، مقدمهای برای تبادل دانش و تجربیات بانکی و امضای تفاهمنامه نظارتی (MoU) خواهد بود. با توجه به آمادگی بانکهای ژاپنی برای حضور در ایران، امضای این تبادل نامه سرآغازی برای تحقق هدف توسعه همکاریهای بانکی به شمار میرود."
یادآور می شود: سال گذشته ژاپن در زمینه آموزشهای نظارت بانکی با نظام بانکی ایران همکاریهای مناسبی داشت. بانکهای ایرانی برای ایجاد روابط کارگزاری با بانکهای ژاپنی و تاسیس دفتر نمایندگی یا شعبه بانکی در خاک ژاپن آمادگی دارند. با این هدف، بانکهای ایرانی در کره جنوبی و چین نیز حضور یافتهاند که به افزایش مراودات تجاری ایران با آن کشورها منجر شده است.
نظر شما