خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: صنعت حفاري در ايران با حفر اولين حلقه چاه نفت در منطقه مسجدسليمان آغاز شد و اكنون كه حدود يك قرن از عمر آن مي گذرد این صنعت دوران پرفراز و نشيبي را طي کرده و بسياري از تحولات اقتصادي ، سياسي و اجتماعي كشور ما در سايه آن رقم خورده است. شركت ملي حفاري ايران به عنوان مولود انقلاب اسلامي در اول دي ماه 1358 بفرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني (ره) تأسيس شد.
بنابراین گزارش، اجراي عمليات حفاري به منظور اكتشاف، توسعه، توصيف و بهره برداري از مخازن نفت و گاز، ترميم و تعمير آنها، ايجاد چاههاي تزريقي و انجام كليه خدمات فنی/مهندسی مربوطه توسط مديريت عمليات حفاري شركت ملي حفاري ايران در كشور و ساير نقاط جهان، اعم از قلمرو خشكي و فلات قاره صورت مي گيرد. مديريت عمليات حفاري يكي از اركان و مديريتهاي مهم و پايه اي شركت ملي حفاري ايران است كه فعاليت خود را در سال 1358با 6 دستگاه حفاري آغاز و اينك پس از گذشت سه دهه تجربه و داشتن 71 دستگاه حفاري و بهره گيري بيش از 16000 نفر نيروي انساني متخصص و فني راساً هر گونه عمليات پيچيده حفاري را در خشكي و دريا با بهترين دستگاههاي حفاري مجهز به سيستم های گرداننده فوقانی (تاپ درايو)، تصفيه پیشرفته سیال حفاری، پسماند جامدات و ديگر تجهيزات و امكانات استاندارد شده تا اعماق 6000 متر در سازندهاي سخت و پر فشار انجام مي دهد.
این گزارش می افزاید: در حال حاضر این شرکت توانسته است برای ارائه خدمات بهتر عملیات مهار و کنترل فوران چاه های نفت و گاز که تنها در انحصار چند کشور در جهان قرار دارد را به همت متخصصان داخلی در ایران نهادینه کند. شانا در این زمینه به نقل از حیدر بهمنی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نوشته است: "عملیات مهار و کنترل فوران چاه های نفت و گاز که تنها در انحصار چند کشور در جهان قرار دارد به همت متخصصان داخلی در ایران نهادینه شده است. عملیات مهار فوران چاه ها در شمار تخصص های پیچیده در صنعت نفت است که تلفیق علم و تجربه و مدیریت منسجم در آن نقش اساسی دارد."
یادآور می شود: مهار فوران چاه ها تا قبل از انقلاب در ایران توسط شرکت های خارجی انجام می شد و امروز نیز انجام آن در کشورهای نفتخیز جهان تنها در انحصار چند کشور است. هماهنگی، نگرش تیمی، پذیرفتن ریسک بالا از موارد بارز در مهار فوران چاه ها است و توجه به عوامل محیطی، طراحی، انتخاب تجهیرات مناسب، پشتیبانی لجستیک و ایثار و از خودگذشتگی تیم مهار در سرعت عمل و اجرای موفق عملیات بسیار اثرگذار خواهد بود. فوران چاه ها از اتفاقاتی است که وقوع آن در مناطق عملیاتی در صنعت نفت جهان اجتناب ناپذیر است، اما تجارب متخصصان، روز آمد بودن دانش تخصصی کارکنان، برخورداری از کارشناسان مجرب زمین شناس، انجام مطالعات فنی و تصمیم گیری عاقلانه مدیریت می تواند در پیشگیری از بروز چنین حوادث و کنترل به موقع آن تاثیر گذار باشد.
نظر شما