به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، پیشرفت خوب ایران در زمینه موشکی، حضور قانونی روسیه و ایران در سوریه، آمریکا ادعای نقض حقوق بشر در ایران را تکرار کرد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
پیشرفت خوب ایران در زمینه موشکی
یک روز پس از اعلام رسمی آزمایش موفقیتآمیز سامانه دفاع موشکی «اس-300» در ایران، روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» نوشته است که اسرائیل به دقت این تحول را دنبال میکند.
«آبراهام آسائیل» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی به این روزنامه گفته است که اس-300 سامانهای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت.
آسائیل روز یکشنبه به جروزالمپست گفت: «سامانه دفاع موشکی پیشرفته اس-300 سامانهای است که آنها قبلا آن را نداشتهاند و سامانهای بسیار خطرناک است.»
به گفته این ژنرال، هرچند که این سامانه توان رهگیری جنگنده نسل پنجم اف-35 را ندارد، اما در مقابله با «هواپیماهای نسل چهارم یا سوم [که بخش اعظم نیروی هوایی اسرائیل را تشکیل میدهند]، بسیار خوب عمل میکند.»
جروزالمپست در ادامه با تشریح روند چند ساله خرید و دریافت سامانه اس-300، نوشته است که اسرائیل نگران بود که دستیابی تهران به این سامانه، برتری نظامی تلآویو در منطقه را از بین ببرد. به همین جهت اسرائیل اخیرا جنگندههای اف-35 را از آمریکا دریافت کرده و قصد دارد دو اسکادران کامل از این جنگنده خریداری کند.
این روزنامه به اظهارات مقامات ایرانی مبنی بر در جریان بودن پروژه «باور 373» هم پرداخته و نوشته است که این سامانه قرار است مشابه ایرانی اس-300 باشد.
آسائیل میگوید اینکه ایران بتواند چنین سامانهای بسازد، نباید چندان غافلگیر کننده باشد.
وی گفت: «ایرانیها در زمینه این فناوری بسیار پیشرفته هستند. میتوان گفت که در یکی دو دهه اخیر، آنها پیشرفت بسیاری به خصوص در زمینه موشکی داشتهاند.»
او گفت هرچند ممکن است ساخت چنین سامانه پیچیدهای وقتگیر باشد، اما ایرانیها این توان را دارند که این پروژه را به انجام رسانده و حتی سامانهای پیشرفتهتر از اس-300 بسازند.
این ژنرال اسرائیلی افزود: «اگر ما بخواهیم فردا به ایران حمله کنیم، که البته من نمیگویم که قصد چنین کاری داریم، باید در نظر داشته باشیم که ایران اکنون یک سامانه ضدهوایی بسیار خوب در اختیار دارد.»
مسکو: حضور روسیه و ایران در سوریه قانونی است/ استقبال از گفت وگوهای منطقه ای تهران و کشورهای عربی
معاون وزیر امور خارجه و نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه اعلام کرد: مسکو از گفت وگوهای ایران و کشورهای عربی برای حل و فصل سیاسی مسائل منطقه استقبال می کند.
بوگدانف در سخنانی که روز یکشنبه در رسانه های روسی منتشر شد به جایگاه ایران در حل و فصل مسائل منطقه ای از جمله بحران های عراق و افغانستان و سوریه اشاره کرد که در رفع تنش ها در منطقه موثر بوده است.
نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور خاورمیانه در مصاحبه با روزتامه الحیات که در اخبار سامانه اینترنتی یاندکس روسی منتشر شد، این ادعا را که ایران در بحران سازی های منطقه شرکت می کند، رد کرد و افزود: این ادعا را باور نمی کنیم و هیچ دلیل قانع کننده ای برای اثبات آن ارائه نشده است.
وی با اشاره به امکان مشارکت کشورهای منطقه و ایران برای حل مسائلی همچون سوریه و عراق خاطرنشان کرد: اسنادی بین کشورهای عربی خلیج فارس، ایران، ترکیه و آمریکا امضا شده که می توان برای توسعه مشارکت های منطقه ای از این اسناد شروع کرد.
مقام روسی ادامه داد: این اسناد در نشست سال گذشته گروه بین المللی حامیان سوریه در وین امضا شد که با حضوز نمایندگان ایران، کشورهای عربی، ترکیه و برخی کشورهای دیگر تحت ریاست روسیه و آمریکا برگزار شد.
بوگدانف گفت: در نشست وین تصمیمات این گروه بر اساس قطعنامه 2254 شورای امنیت گرفته و در آن بر اصول حل و فصل سیاسی مسائل سوریه تعیین شد.
معاون وزیر امور خارجه همچنین با بیان اینکه ادعاهای زیادی مبنی بر مداخله ایران در کشورهای منطقه به گوش می رسد و اینکه تهران می خواهد نفوذ خود را در خاورمیانه در وهله اول در سوریه، عراق و لبنان و بحرین گسترش دهد، گفت: با دقت باید تمام این مسائل را با شرکت بازیگران منطقه ای بررسی کنیم. معتقدم مذاکره راهکار حل اختلافات میان ایران و عربستان سعودی و آمریکا است.
مقام روس در باره نظام سیاسی سوریه نیز گفت: از نظام حکومتی در این کشور حمایت می کنیم که شیعه، سنی یا مسیحی نباشد. این نظام باید در نتیجه انتخابات آزاد و عادلانه و شفاف بوجود بیاید و در برگزاری آن تجربیات داخلی سوریه و خارجی مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در انتخابات سوریه باید مهاجران سوری مقیم کشورهای دیگر مشارکت کنند و تحت نظارت کامل سازمان ملل که از تجربیات فراوان در برگزاری رای گیری ها از جمله در افغانستان برخوردار است، برگزار شود.
بوگدانف در پاسخ به سئوالی در مورد پایان مشارکت و حضور مستشاری ایران در سوریه نیز گفت: بر چه اساسی باید انجام گیرد؟ در سوریه دهها هزار فرد مسلح داوطلب خارجی از مراکش گرفته تا افغانستان حضور دارند و چرا باید از ایران خواسته شود سوریه را ترک کند.
وی گفت: منظورم این است که حکومت مرکزی سوریه حق دارد از تمامی نیروهای خارجی بخواهد پس از دستیابی به راهکار سیاسی و حل مسائل این کشور خارج شوند.
مقام روس ادامه داد: وضعیت سوریه در زمان حاضر به طرف های سوری-سوری محدود نمی شود و مساله بسیار پیچیده تر شده، به ویژه حضور گروههای تروریستی همچون داعش و جبهه النصره اوضاع را دشوارتر کرده است.
بوگدانف گفت: ایران و روسیه به درخواست دولت قانونی سوریه در این کشور حضور دارند و اصرار برای خروج ایران غیرمنطقی است.
وی گفت: هدف ما حفظ تمامیت ارضی و استقلال سوری ها است و باید مطابق قطعنامه های شورای امنیت یه آنها برای حل مسائل سوریه و تعیین سرنوشت این کشور کمک کنیم.
بوگدانف در پایان با تاکید بر تداوم موضع دولت روسیه برای مبارزه با تروریسم گفت: چندین سال است که دعوت به تشکیل ائتلاف وسیع بینالمللی علیه تروریسم میکنیم تا همه طرفها را در این مساله مشارکت کنند.
آمریکا ادعای نقض حقوق بشر در ایران را تکرار کرد
وزارت امور خارجه آمریکا گزارش سالانه خود را درباره وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان در حالی ارائه کرد که به روال سال های گذشته، اتهامات بی اساس نسبت داده شده به ایران همچنان به قوت خود باقی است.
آمریکا در حالی اتهام بازداشت بی دلیل، شکنجه و کشتار مردم (!) را به ایران نسبت می دهد که در ذکر جنایات رژیم کودک کش عربستان سعودی به «تبعیض جنسیتی و نادیده گرفتن حقوق زنان» اکتفا کرده است.
در گزارش سالانه آمریکا همچنین نام کشورهایی چون کره شمالی، روسیه، چین، کوبا، فیلیپین و ترکیه نیز به چشم می خورد.
با این حال، آنچه که بیش از تکرار ادعاها و چشم پوشی های آمریکا در مواجهه با دشمنان و دوستان به چشم آمد، غیبت «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه دولت جدید واشنگتن به هنگام ارائه گزارش بود.
بسیاری از منتقدین، غیبت وزیر امور خارجه را نشانه بی اهمیت بودن مسائل حقوق بشری برای دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، تلقی کردند.
حتی «مارکو روبیو» سناتور جمهوریخواه آمریکا نیز در انتقاد از این اقدام، در صفحه توئیتر خود نوشت: برای نخستین بار، گزارش حقوق بشر آمریکا بدون حضور وزیر امور خارجه ارائه شد. امیدوارم که آنها این مسئله را مورد تجدید نظر قرار دهند.
با این حال، یک مقام رسمی به نیابت از تیلرسون مدعی شد که گزارش ارائه شده به تنهایی گویای همه حقایق هست!
گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا منتشر شد/تکرار ادعاهای بیپایه علیه ایران
وزارت خارجه آمریکا بامداد شنبه گزارش سالانهای که مدعی است به ارزیابی حقوق بشر کشورهای مختلف میپردازد را منتشر کرد.
واشنگتن در گزارش سالانه سال ۲۰۱۶ درباره حقوق بشر ایران، به تکرار ادعاهای قبلی درباره تهران پرداخته است.
در بخشی از این گزارش ادعا شده «حسن روحانی»، رئیسجمهوری ایران سال 2013، بعد از انتخاباتی غیرآزاد روی کارآمده است.
از گرارشهای حقوق بشری آمریکا به دلیل روششناسی نادرست، اتخاذ استانداردهای دوگانه، غرضورزی و عدم رعایت اصل بیطرفی، نادیده گرفتن فرهنگ بومی و سبک زندگی سایر اجتماعات و مداخلهجویی در امور داخلی کشورها انتقاد به عمل آمده است.
گزارش حقوق بشر آمریکا در سال ۲۰۱۶ بار دیگر بدون در نظر گرفتن تفاوتهای فرهنگی-اجتماعی و زمینههای مذهبی یکی از محورهای اتهامپراکنی علیه ایران را عدم توجه به آنچه حقوق همجنسبازان خوانده شده قرار داده است.
این گزارش در حالی بامداد شنبه منتشر شد که عدم حضور رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا در مراسم رونمایی از آن با انتقادهای گستردهای مواجه شده است.
منتقدان عدم حضور تیلرسون را نشانهای دیگر از تلاش ترامپ برای تبدیل کردن دستگاه دیپلماسی آمریکا به وزارتخانهای در حاشیه و کماهمیت عنوان کردهاند.
مأمور عامل ضرب و شتم شهروندان ایرانی در مرزهای ترکیه اخراج شد
مأمور عامل ضرب و شتم شهروندان ایرانی در مرزهای ترکیه اخراج شد. در پی فشار دیپلماتیک و کنسولی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا و اعلام مراتب اعتراض شدید به مقامات وزارت امور خارجه ترکیه، مامور خاطی گمرک مرزی «گوربولاغ» و عامل ضرب و شتم شهروند ایرانی از کار اخراج شد.
گفتنی است، انتشار یک فایل ویدئویی که در آن یک مأمور ترکیه ای در اقدامی غیرانسانی، شهروندان ایرانی را به وسیله باتوم مورد ضرب و شتم قرار میدهد، موجی از اعتراضات در محافل دیپلماتیک جمهوری اسلامی را به دنبال داشت.
جنگنده ایرانی، در میان 10 جنگنده برتر قرن 21
خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی از جنگنده ایرانی در حال ساخت «قاهر 313» -که در سال 2013 میلادی از آن رونمایی شد- به عنوان یکی از 10 جنگنده برتر نسل پنجم جهان در قرن بیست و یکم یاد کرد.
در فهرست برترین جنگندههای نسل پنجم اسپوتنیک، جنگندههایی از کشوهای آمریکا، روسیه، چین، ژاپن، انگلیس و هند نیز قرار دارد.
صدر این فهرست را جنگنده چندمنظورهی آمریکایی «اف-22» از آن خود کرده است.
نظر شما