خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: يكي از عواملي كه همواره موجبات نگرانی صادركنندگان را فراهم مي آورد، وجود ريسكهای سياسي و تجاری در روند صادرات آنها است چرا كه تحقق هر يك از اين ريسكها موجب عدم وصول وجه كالا و خدمات صادره از سوی آنها می شود. پس از 10 سال عدم فعاليت، بار ديگر صندوق ضمانت صادرات ايران بعنوان يك سازمان وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت و با شخصيت حقوقي و مالي مستقل مجددا در سال 1373 فعاليت خود را آغاز کرد تا به صادركنندگان در بازيافت موقعيت تجاري خود كه در اثر 8 سال جنگ تحميلي مختل شده بود كمك کرده و موجبات افزايش درآمدهاي غير نفتي را فراهم آورد.
بنابراین گزارش، این صندوق در راستای وظایفش تاکنون به 860 صادرکننده خدمات ارائه داده است. ایرنا در این زمینه به نقل از سید آرش شهرآیینی، عضو هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران نوشته است: "این صندوق نهادی برای همه صادرکنندگان است و هم اینک 860 صادرکننده کشور از خدمات صندوق استفاده می کنند. صندوق ضمانت صادرات ایران هم اکنون 13 هزار میلیارد ریال سرمایه دارد. پارسال با وجود محدودیت شدید ارزی، با حمایت دولت و مجلس 200 میلیون دلار به صندوق ضمانت صادرات تزریق شد و هم اکنون تعهدات جاری این صندوق 20 میلیارد دلار است که خطرپذیری صادراتی را تحت پوشش خود قرار داده است. این صندوق در چند سطح به صادرکنندگان خدمت ارائه می دهد که سطح نخست آن قبل از صادرات و عبارت است از صدور ضمانتنامه برای نظام بانکی به جای وثایق. حسن ضمانتنامه اعتباری صندوق این است که نرخ بهره اش دو درصد کمتر از بهره های بانکی می باشد."
یادآور می شود: سال 1393، 24 میلیون و 700 هزار دلار خسارت از سوی صندوق پرداخت شد و تا تاریخ پنجم بهمن ماه امسال نیز یک میلیارد و 400 میلیون دلار متعهد شده است. استفاده کنندگان از خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران صادرکنندگان کالا و خدمات ایرانی، پیمانکاران ایرانی، بانک های داخلی، بانک های خارجی و شرکت ها و دولت های خارجی هستند.
نظر شما