تخصيص اعتبارات متناسب با پيشرفت فيزيكي پروژه ها باشد

خبرگزاری شبستان: رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اجرای پروژه های ۹ ماهه سال جاری و عقب ماندگی برخی پروژه ها پيشنهاد داد: تخصيص اعتبارات متناسب با پيشرفت فيزيكي پروژه ها باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و سی و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران اظهار داشت: 121 پروژه در مناطق مختلف تهران نیاز به تغییر دارند که این تعداد در معاونت شهرداری به 40 پروژه می رسد.

 

دبیر با بیان اینکه 162 پروژه در مناطق 22 گانه تهران و 57 پروژه نیز در معاونت های شهرداری نیاز به تغییر دارند، خاطرنشان کرد: 34.4 درصد پروژه ها در مجموع نیاز به تغییر و اصلاح دارند.

 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه 219 پروژه به صورت غیرمستمر مورد بازرسی قرار گرفته است، ادامه داد: 30 پروژه در سال آغاز اجرا، 137 پروژه نیز در سال خاتمه و 52 پروژه نیز مربوط به تغییر برآورد اولیه است.

 

دبیر با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه های نگهداشت گفت: میانگین درصد پیشرفت فیزیکی در زمان بررسی 49.52 درصد بوده است و این در حالی است که میانگین پیشرفت فیزیکی مورد انتظار در زمان بررسی باید 75 درصد می بود که از مدت زمان پیش بینی شده عقب است.

 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه کارآیی برنامه SPI‌ حدود 62 درصد است، خاطرنشان کرد: حدود 28.5 درصد پروژه ها از پیشرفت فیزیکی مورد انتظار جلوتر بوده اند و 70.8 درصد پروژه ها نیز از زمان تعیین شده عقب هستند.

 

دبیر با اشاره به علت تاخیر پروژه های مربوط به پروژه های مستمر یا (نگهداشت) گفت: در مجموع علت تاخیر در مناطق و معاونت های شهرداری تهران 1.4 درصد مربوط به زمین، 0.9 درصد مربوط به طراحی و برنامه ریزی، 19.3 درصد مربوط به پیمانکار، 75.1 درصد قالی و 3.1 درصد در بخش اجرا است.

 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه های تملک دارایی سرمایه ای شهرداری تهران گفت: با بازدیدی که از پروژه ها داشته ایم پروژه های مستمر 49.52 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.

 

وی با اشاره به ترک تشریفات و موسسات وابسته اظهار داشت: ترک تشریفات شامل انجام عملیات به صورت امانی و واگذاری به بخش خصوصی، دولتی و شرکت های غیروابسته به شهرداری است.

 

دبیر افزود: موسسات وابسته شامل موسساتی است که به شهرداری تهران وابسته است و واحدهای اجرایی برخی از پروژه های خود را نمی توانند به طور مستقل اجرا کنند بنابراین شهرداری این پروژه ها را برای اجرا به این موسسات واگذار می کند.

 

دبیر در خصوص معیار عملکرد معاونت های شهرداری گفت: معاونت حمل و نقل ترافیک 84.83 درصد، معاونت خدمات شهری 75.97 درصد، معاونت شهرسازی 52.33 درصد، معاونت امور اجتماعی 40.9 درصد و معاونت برنامه ریزی توسعه شهری و امور شورا رتبه بندی شده اند.

 

وی با بیان اینکه پروژه های مستمر معاونت امور اجتماعی ثبت اطلاعات نشده است، گفت: عدم مطالعات کافی و برآورد صحیح و دقیق کل اعتبارات مورد نیاز پروژه ها قبل از پیشنهاد پروژه و تامین اعتبار برای پروژه هایی که فاقد طرح و برنامه اجرایی مشخص است از جمله مشکلات عمومی اجرایی است.

 

وی افزود: فقدان برنامه زمان بندی مناسب برای اجرای پروژه ها، عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران، عدم اجرای پارکینگ در برخی پروژه ها، اجرای تعدادی از پروژه ها در اراضی غیر ملکی شهرداری و عدم امکان احصای آن به عنوان دارایی های شهرداری از جمله مشکلاتی است که در برنامه پروژه ها مشهود است.

 

رییس کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: پیشنهاد می کنم اعتبارات متناسب با پیشرفت فیزیکی به پروژه ها اعطا شود.

 

وی افزود: وضعیت اجرا و وضعیت کارگاه و زمان مناسب اجرای کار باید تخصیص داده شود و اجرای هرگونه پروژه غیر مصوب ممنوع شود و عملیات غیر مرتبط توسط شهردار تهران، جلب اعتماد پیمانکاران در زمینه های مالی لازمه اجرای صحیح و به موقع پروژه ها و همچنین در خصوص منابع غیرنقدی و مشکلات ناشی از واگذاری بررسی جامعی انجام شود.

 

کد خبر 615451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha