زبان شعری «عزیزی» نو و با طراوت بود

خبرگزاری شبستان: یک شاعر با بیان اینکه سبک شعری عزیزی منحصر به فرد بود، گفت: به همین دلیل جوانانی که سعی کردند، عزیزی‌گونه شعر گویند در تقلید از او موفق نبودند.

رضا اسماعیلی از شاعران کشورمان در مورد ویژگی های شعر احمد عزیزی به خبرنگار شبستان گفت: درگذشت احمد عزیزی، شاعر نام‌آور کشور را به جامعه فرهنگی و ادبی و خانواده این عزیز بزرگوار تسلیت می گویم. احمد عزیزی یکی از شاعران نام آور شعر انقلاب بود. ایشان از نسل اول شاعران انقلاب بود. در دو حوزه می توان وجه تمایز اشعار احمد عزیزی را مشخص کرد. یکی در حوزه مثنوی و دیگری در حوزه نثرهای ادبی با عنوان شکیات است.

 

اسماعیلی اظهار داشت: احمد عزیزی از سبک هندی تاثیر گرفته بود و مطالعاتی در مورد بیدل دهلوی و مولوی داشت. رگه های تاثیرگذاری احمد عزیزی از بیدل و مولوی را به طور نامحسوس در اشعارش می بینیم. احمد عزیزی به خاطر استعداد و نبوغی که داشت سعی می کرد، ترکیب سازی ها و مضمون آفرینی ها در اشعارش معاصر و امروزی باشد. در حقیقت زبان شعری او نو ، باطراوت و امروزی بود.

 

این شاعر با بیان اینکه احمد عزیزی با بسیاری از شخصیت های علمی و فرهنگی رفت و آمد داشت، عنوان کرد:  در حوزه شکیات باید گفت که احمد عزیزی با بسیاری از بزرگان و علما نشست و برخاست داشت. عزیزی در بسیاری از جلسات علامه جعفری شرکت می کرد و از مباحث فلسفی استفاده می کرد. همچنین عزیزی متاثر از شخصیت هایی همچون حضرت امام خمینی (ره)، شهید مطهری، شهید دکتر بهشتی و مفتح بود. طبیعتا به عنوان یک شاعر تاثیر از این افراد در شعر او منعکس می شد.

 

اسماعیلی خاطرنشان کرد: احمد عزیزی سعی می کرد وقتی از اسلام و بزرگان دین صحبت می کند، تصویرگری بزرگان دینی منطبق بر آموزه های دینی باشد. عزیزی سعی می کرد، شعرش فقط توصیف و صنعتگری نباشد بلکه از اندیشه اسلامی و جوهره معرفت برخوردار باشد.

 

این شاعر تصریح کرد: مجموعه شعر " کفش های مکاشفه " احمد عزیزی بعد از اتتشار گل کرد. " کفش های مکاشفه " مجموعه ارزشمندی بود که عزیزی با آن بسیاری از توانمندی ها و نوآوری های خود را به رخ جامعه کشید. شهرت عزیزی با کتاب " شرجی آواز " روزافزون شد و عوام و خواص به اشعار وی علاقه مند شدند. یک جریانی به وجود آمد و بسیاری از جوانان به خاطر علاقه ای که به سبک عزیزی پیدا کردند، دوست داشتند عزیزی گونه شعر گویند. کسانی که سعی در تقلید از احمد عزیزی داشتند، موفق نبودند زیرا سبک احمد عزیزی منحصر به فرد بود.

 

وی با بیان اینکه احمد عزیزی شاعری بسیار متعهد، معتقد و متدین بود، عنوان کرد: احمد عزیزی به امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری ارادت داشت. عزیزی سعی می کرد ارزش های انقلاب را در شعرهای انقلاب بیان کند. عزیزی از قشر متوسط جامعه بود و سعی می کرد رنج و آلام قشر مستضعف و متوسط را نشان دهد. بسیاری از دردها و رنج های قشر متوسط از زبان و حنجره عزیزی بیان شد. احمد عزیزی سعی می کرد در موضع عدالت خواهانه قرار گیرد و با مردم فقیر و متوسط جامعه همدلی و همزبانی کند.

 

این شاعر خاطرنشان کرد: باعث تاسف است که 9 سال پیش احمد عزیزی، این شاعر بزرگوار و توانمند به کما رفت. ایشان دوران سختی را گذراندند. همچنین خانواده ایشان نیز دوره سختی را پشت سر گذاشتند. تقدیر الهی این بود که احمد عزیزی بعد از 9 سال پر بکشد. برای احمد عزیزی طلب آمرزش و رستگاری می کنیم و امیدواریم که بتوانیم از آثاری که ایشان به جا گذاشته است حفاظت و نگهداری کنیم و همچنین بتوانیم این آثار ارزشمد را معرفی کنیم.

 

گفتگو از مریم داوری

کد خبر 615306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha