خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در مهرماه سال جاری برای ورود یکی از بزرگترین خودرو سازان جهان به بازار خود موافقت کرده بود. پیش از این رنو با دو خودرو ساز ایرانی قرارداد های برای تولید مشترک به امضا رسانده بود اما شبکه خدمات پس از فروش این خودروها در اختیار ایران بود. قرار است رنو ضمن تولید بیش از ۱۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال خدمات پس از فروش این خودرو ها را نیز در ایران در برعهده بگیرد.
بنابراین گزارش، توافقنامه رنو و ایدرو 9 مهرماه سال جاری توسط منصور معظمی، رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) و تیری بلوره، قائم مقام مدیرعامل رنو با حضور محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان با کارلوس گون، مدیرعامل رنو به امضا رسید. این توافقنامه برای همکاری مشترک (جوینت ونچر) میان گروه خودروسازی رنو و سازمان گسترش و نوسازی ایران (ایدرو) به امضا رسیده که منجر به گسترش حضور رنو در ایران خواهد شد. این همکاری مشترک شامل یک مرکز مهندسی و خرید جدید برای حمایت از قطعه سازان داخلی و یک کارخانه تولیدی با ظرفیت اولیه 150 هزار دستگاه در سال است. در راستای این توافقنامه داخلی سازی محصولات رنو در ایران تا انتقال کامل تکنولوژی ادامه می یابد.
این گزارش می افزاید: حال با نزدیک شدن به پایان سال وزیر صنعت، معدن و تجارت از امضای قرارداد ایران و رنو تا پایان سال خبر داده است. محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به تسنیم گفته است: "قرارداد با رنو در مراحل نهایی خود قرار دارد. قول دادهاند که قرارداد تا آخر سال به امضا برسد.تا آخر سال انشالله امضا خواهد شد."
یادآور می شود: برنامه جهانی گروه خودروسازی رنو در کشورهای استراتژیک شامل ایران، رسیدن به داخلی سازی 80 درصدی است. به منظور تسهیل این امر، در دور جدید همکاری های رنو با صنعت خودروی ایران، تاسیس یک مرکز مهندسی و خرید برای حمایت از قطعه سازان ایرانی پیش بینی شده است. گیربکس جی.اچ.کیو نسل جدید گیربکس های دستی و ایران جزو نخستین کشورهای تولید کننده آن است. با توجه به کیفیت بالا و تکنولوژی به روز، امکان صادرات این محصول از ایران نیز فراهم است. این گیربکس برای همه خودروهای سواری رنو (چه محصولاتی که اکنون تولید می شوند و چه محصولات آینده) در ایران قابل استفاده است. در فاز نخست، از این گیربکس در محصول جدید رنو مدل ساندرو استپ وی استفاده می شود. برای راه اندازی این خط تولید سرمایه گذاری مشترک سه میلیون یورویی از سوی رنو پارس و چرخشگر صورت گرفته است. فاز نخست این پروژه شامل بهره برداری از خط مونتاژ گیربکس به بهره برداری رسیده است. برای دو فاز دیگر پروژه یعنی «داخلی سازی پوسته های گیربکس» و همچنین «شفت و دنده ها» برنامه ریزی شده است که به ترتیب تکمیل خواهد شد.
نظر شما