دانشگاه مذاهب اسلامی می تواند پشتوانه فکری مستحکمی در بحث تقریب باشد

خبرگزاری شبستان: رییس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی یک پایگاه برجسته علمی و دینی در کشور و تاثیرگذار در ایجاد وحدت بین پیروان مذاهب اسلامی است.

 

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری رییس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی حجت الاسلام دکتر محمدحسین مختاری عصر امروز با حضور اصحاب رسانه در این دانشگاه برگزار شد. حجت الاسلام مختاری در ابتدای این نشست با اشاره به فلسفه پیدایش دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: این دانشگاه یک پشتوانه نظری و آکادمیک برای نظام و ایجاد تقویت و انسجام بین پیروان مذاهب از نظر علمی و پژوهشی می باشد.

 

وی دانشگاه مذاهب اسلامی را خاستگاه فکری و دینی دین اسلام دانست و بیان داشت: محتویات این دانشگاه کتاب و سنت است از یک جهت بر دانشگاه و از سوی دیگر به حوزه های علمیه مرتبط می باشد.

حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه دانشجویان این دانشگاه از دبیرستان ها و حوزه های علمیه جذب می شوند، خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های ممتاز این دانشگاه جنبه آکادمیک و علمی مدرن می باشد و مبتنی بر پایه های کتاب و سنت است.

رییس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: تعابیر مقام معظم رهبری در خصوص این دانشگاه نشان می دهد که دانشگاه مذاهب اسلامی یک پایگاه برجسته علمی و دینی در کشور و تاثیرگذار در ایجاد وحدت بین پیروان مذاهب اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که این دانشگاه در جهت آبروی نظام اسلامی حرکت کند، تصریح کرد: این دانشگاه در عرصه بین المللی با تعامل با دانشگاه های سراسر دنیا و راه اندازی کرسی های آزاداندیشی حرکت خواهد کرد.

حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه برگزاری نشست های علمی و انتشار مجلات علمی و دانشگاهی در این زمینه می تواند تاثیرگذار باشد، تاکید کرد: اگر تعامل با دانشگاه های دنیا باشد این دانشگاه می تواند رقیب دانشگاه الازهر مصر بشود.

رییس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به ضرورت تبادل دانشجوی این دانشگاه با دیگر دانشگاه های دنیا ادامه داد: دانشگاه مذاهب اسلامی این ظرفیت را دارد که در سطح بین الملل خود را معرفی کند.

 

وی با اشاره به همکاری دقیق این دانشگاه با مجمع جهانی تقریب مذاهب افزود: دانشگاه مذاهب اسلامی می تواند پشتوانه فکری مستحکمی در بحث تقریب باشد. حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه می توانیم در این دانشگاه به رشته های دیگر نیز بپردازیم، خاطرنشان کرد: امروز هنر اسلامی می تواند در این دانشگاه جایگاه خوبی داشته باشد.

 

رییس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: این دانشگاه در زمینه هنر فقه اسلامی و بحث شهرسازی یا حقوق شهروندی، بحث فقه حکومتی، معماری، هنر، اقتصاد اسلامی و مدیریتی به طور متداول دانشجو تربیت کند.

وی با اشاره به ایجاد رشته های بومی متناسب با ریشه های فکری و فرهنگی هر منطقه تصریح کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی در شعبه های خود در سراسر کشور می تواند رشته های جدیدی را متناسب با شرایط اجتماعی تاسیس کند.

 

حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه در تلاشیم دانشگاه مذاهب با دانشگاه های سلیمانیه عراق تعامل داشته باشد، افزود: توسعه رشته های جدید متناسب با نیازهای منطقه ای در دستور کار این دانشگاه قرار دارد.

رییس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه مذاهب را به جایگاه اصلی خود رسانیده و دانشگاهی همگام با نظام اسلامی و انتظارات مقام معظم رهبری ایجاد کند.

 

وی با اشاره به مراسم نکوداشت آیت الله واعظ زاده خراسانی، موسس دانشگاه مذاهب گفت: این مراسم چهارشنبه 18 اسفند در این دانشگاه برگزار می شود.

حجت الاسلام مختاری با اشاره به ویژگی های آیت الله واعظ زاده خاطرنشان کرد: ایشان مجتهدی جامع الاطراف و صاحب نظر بوده و آثار گرانقدری در راستای تحکیم و همدلی پیروان مذاهب داشته اند.

رییس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: این مراسم با حضور تولیت آستان مقدس امام رضا، دبیر کل مجمع تقریب مذاهب، حجت الاسلام مروی و مولوی اسحاق برگزار خواهد شد و کتابخانه دانشگاه مذاهب به نام آیت الله واعظ زاده نامگذاری می شود.

 

وی در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران به کمبود بودجه این دانشگاه اشاره کرد و گفت: با وجود کمبود بودجه و مشکلات بسیار این دانشگاه ولی ما توانستیم گفتمانی در سطح بین الملل ایجاد کنیم و در این راستا کتاب هایی را به زبان های زنده دنیا منتشر کردیم.

حجت الاسلام مختاری با اشاره به ایجاد رشته های جدید به تناسب متقاضیان حوزوی و دانشگاهی تصریح کرد: در سال های آتی با راه اندازی رشته های جدید دانشجویان بیشتری را برای تحصیل در این دانشگاه ترغیب خواهیم کرد.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با اشاره به ارتباط گیری با علمای جهان اسلام خاطرنشان کرد: در تلاشیم بتوانیم کرسی اسلام شناسی را از سوی دانشگاه مذاهب در برخی دانشگاه ها تاسیس کنیم و علمای اسلامی را در آنجاها به تدریس مشغول سازیم.

 

کد خبر 615183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha