در یک ششم صندوقهای انتخابات شوراهای کشور به صورت الکترونیکی برگزار می شود

خبرگزاری شبستان:رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گفت: در یک ششم صندوقهای انتخابات شوراهای کشور به صورت الکترونیکی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمد محمودی شاه نشین رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی کشور در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: روز گذشته به همه فرمانداریها ابلاغ شد که به افرادی که قصد کاندیداتوری دارند اعلام کنند تا برای نامه اخذ سوءپیشینه به فرمانداریها مراجعه کنند و از این تاریخ به بعد هر کس قصد کاندیداتوری دارد می تواند با مراجعه به فرمانداریها این نامه را اخذ و برای سوءپشینه اقدام کند.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه مجلس طرحی را برای حذف سوءپیشینه داوطلبان انتخابات شوراها اماده کرده است و ایا این طرح به این دور از انتخابات می رسد گفت:  طرح حذف سوء پیشینه با امضای 50 نفر از نمایندگان مطرح شد اما چون بحث بودجه مطرح بود لذا مجلس به این طرح ورود پیدا نکرد و چون این طرح دو فوریتی بود بعید می دانم به این دور انتخابات شوراها برسد.

 

محمودی در مورد برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی مراحل مختلف دارد که بخش اول ان احراز هویت است کاملاً الکترونیکی برگزار می شود یعنی هم برای انتخابات مجلس که در 4 حوزه برگزار می شود و هم ریاست جمهوری و هم انتخابات شوراها بحث احراز هویت به صورت الکترونیکی است اما بخش دوم که مربوط به اخذ رای به صورت الکترونیکی است به دلیل کمبود امکانات وزارت کشور فقط یک ششم از صندوقهای انتخابات شوراها به صورت تمام الکترونیکی برگزار می شود و انتخابات ریاست جمهوری کاملاً به صورت دستی انجام می شود.

 

وی تصریح کرد: ما سه گزینه برای اینکه انتخابات شوراها را را به صورت الکترونیکی در یک ششم صندوقها برگزار کنیم داریم که این سه گزینه عبارتند از اینکه یا در تهران و مشهد به صورت الکترونیکی برگزار شود و یا در مراکز استان و یا در چند شهری که شوراهای انها 7 نفره است این انتخابات برگزار شود اما در نهایت به یکی از این گزینه ها خواهیم رسید و انتخابات شوراها در ده هزار شعبه به صورت الکترونیکی برگزار می شود.

 

وی در مورد افرادی که به عنوان کار ویژه انتخاب می شوند و نحوه گزینش آنها گفت: بحث مجریان انتخابات کاملاً مشخص است و وزارت کشور این مجریان را انتخاب می کنند اما بحث نظارت براساس قانون نظارت بر انتخابات که طبق ان این نظارت بر عهده مجلس است انجام می شود.

 

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات تصریح کرد: هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس سه نفر از کمیسیون شوراها و دو نفر از کمیسیون اصل 90 هستند که به انتخاب مجلس انتخاب شده اند و اینها هیئت نظارت استانی را مشخص می کنند و هیئت نظارت استانی نیز هیئت نظارت شهرستانی و هیئت نظارت شهرستان هیئت نظارت بخشها را مشخص می کند.

 

وی بیان کرد: امسال ما یک بحث نویی را داریم و ان بحث بازرسی است ما هیئتهای بازرسی استانها را داریم که تیمهای بازرسی سعی شده است که از نمایندگان هر استان استفاده شود و اگر شکایتی باشد به این هیئت ارایه می شود.

 

محمودی در مورد اینکه چه تدبیری اندیشیده است که نظارت ویژه ای بر انتخابات شوراها انجام شود گفت: عمده کسانیکه در دوره قبل سلب مسئولیت از انها به عنوان شورای شهر و روستا شد به این دلیل بود که سکونت خود را تغییر داده اند و بحث تخلف شوراها همین بحث است که چرا کسانی که انتخاب می شوند محل سکونت خود را تغییر دهند البته ما در اصلاح قانون انتخابات خواسته ایم این مورد اصلاح شود که اگر اصلاح شود تعداد سلبی ها کمتر می شود.

 

وی با بیان اینکه ما در بررسی صلاحیتها مر قانون را رعایت می کنیم گفت: رویکرد قانون اساسی در بررسی صلاحیتها مدنظر ماست.

 

رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی انجام شده است که احتمال خطا در انتخاباتی که برگزار می شود کمتر شود گفت: ما نرم افزارها و سخت افزارها را مورد بررسی دقیق قرار دادیم و حتی انتخابات نمونه ای نیز در این زمینه برگزار شده است و در این دوره از انتخابات نقاط ضعف و قوت را مشخص می کنیم و امیدواریم رو به سمتی برویم که مردم در انتخاب دادن به راحتی انتخاب کنند و از بسیاری از شبهات که در انتخابات به صورت دستی مطرح می شود به دور باشند.

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: البته ما بنا را گذاشتیم که هر جای کار اخلالی پیش آمد امکان انتخابات به صورت دستی باشد.

 

وی در مورد اینکه آیا در بررسی صلاحیتها علاوه بر مراجع چهارگانه نیروی انتظامی وزارت کشور وزارت اطلاعات و ثبت احوال از اطلاعات سپاه نیز استعلام خواهید کرد گفت: ضرورت ما استعلام گرفتن از این مراجع 4 گانه است و رد و صلاحیتها با این مراجع نیست چرا که هیئتهای نظارت بر اجرایی از این مراجع استعلام می کنند و سپس بحث تایید و یا رد افراد مطرح می شود و در واقع رد و تایید صلاحیت افراد بر عهده دستگاهها نیست.

 

وی تصریح کرد: البته ممکن است در برخی موارد هیئتهای نظارت شهرستانی فردی را رد صلاحیت کند اما هیئت نظارت استانی ان فرد را تایید کند.

 

محمودی در مورد اینکه شعبه ویژه ای برای رسیدگی به شکایات وجود دارد گفت: ما شکایات را دسته بندی می کنیم و بخشی مربوط به زمان تبلیغات است و بخشی نیز مربوط به زمان انتخابات است و کسانی که به نتیجه انتخابات اعتراض دارند دو روز بعد از اعلام نتیجه فرصت 15 روزه ای را برای اعلام شکایات خود به هیئت نظارت استانی و شهرستانی دارند.

 

وی در مورد احتمال تجمیع هیئت های اجرایی انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها گفت: هیئت های اجرایی انتخابات شوراها 15 اسفند تشکیل می شود و هیئت های اجرایی ریاست جمهوری 22 فروردین تشکیل می شود و امکان تشکیل انها به صورت همزمان وجود ندارد و هیئت های اجرایی شوراها باید صلاحیت افراد را تعیین کنند اما ریاست جمهوری چنین وظیفه ای را بر عهده ندارند.

 

وی ادامه داد: البته ما این اختیار را به شهرستانها داده ایم که حتی الامکان از افراد مشترک استفاده کنند و الزامی برای مشترک شدن انها نیست.

 

کد خبر 615107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha