رعایت انصاف اخلاقی در نقد وجه تمایز تفسیر امام موسی صدر است

مترجم تفسیر قرآن امام موسی صدر، توجه به شان نزول سور در کنار تبیین دیدگاه های مختلف را از ویژگی های این تفسیر برشمرد و گفـت: رعایت انصاف اخلاقی در نقد و فاصله از مطلق انگاری وجه تمایز این چهره است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مهدی فرخیان، مترجم تفسیر قرآن امام موسی صدر با عنوان "برای زندگی" در نشست تخصصی بررسی این کتاب در تبیین چارچوب این تفسیر گفت: امام موسی صدر بنابر قول دکتر شریعتی دو نوع تفسیر قرآن دارد نخست "سحریات" شامل تفاسیر ارائه شده او از قرآن در سحرهای چندین ماه مبارک رمضان از رادیو لبنان که حتی در نجف و ایران نیز توسط علاقه مندان دنبال می شده است.

وی درباره قسم دوم تفسیر امام موسی صدر با عنوان "کوادریات" اظهار کرد: این تفسیر شامل قصارالسور بوده و برای جنبش عمل ارائه شده است و بنابر اقتضای مخاطب کوتاه است که پس از پیاده شدن کاست های آن در قالب دو جلد کتاب منتشر شده است.

خرمیان با بیان اینکه تلاش شده تا در ترجمه فارسی این کتاب رعایت امانت در حد ممکن شود، اظهار کرد: منابع امام موسی صدر در تفسیر قرآن که مستند به برترین منابع تفسیر همچون تفسیر المیزان، طنطاوی، محمد عبده، سیدقطب و درالمنصور است در کنار شیوه او که به شان نزول همراه با واژه شناسی، تبیین دیدگاه های مختلف و نقد آنها است به تفسیر او از قرآن تاثیری خاص بخشیده است.

مترجم تفسیر قرآن امام موسی صدر به زبان فارسی ادامه داد: البته وی در نقد از دیدگاه های تفسیر رعایت انصاف را کرده است و این امر از نقاط قوت تفسیر او در کنار فاصله گرفتن از مطلق انگاری به شمار می رود.

وی اعمال برخی نوآوری ها به ویژه درباره ایمان و ابعاد آن را از دیگر ویژگی های تفسیر امام موسی صدر برشمرد و بیان کرد: انتظار او از دین و تبیین نقش دین همراه با نظریه پردازی، ارائه دیدگاه نو از شب قدر و نیز تفسیر سوره عصر نشانگر ارائه دیدگاه نو در تفسیر آیات الهی است.

خرمیان ادامه داد: امام موسی صدر مجموعه اقدامات علمی و عملی خود را در ابعاد سیاسی، اجتماعی و نظریه پردازی در باب اعتقادی به مبانی خاص ارجاع داده است به عنوان مثال نگاه وی به جهان انسان و دین خود موید این مهم است. آنچنان که می گوید "دین پیش از آنکه توشه ای برای آخرت باشد والاترین وسیله برای زندگی است".

وی با بیان اینکه تفسیر امام موسی صدر از قرآن به وضوح از دین و ایمان بهره گرفته است، عنوان کرد: وی می گوید" فروع و اصول دین توسط علما تقسیم شده و ما نشانه ای از آن در قرآن نمی بینیم". وی همچنین در تفسیر سوره مبارکه توحید که کاملا اعتقادی است معانی کاربردی در زندگی را اتخاذ کرده و می کوشد که آنها را در زندگی کاربردی کند.

مترجم تفسیر امام موسی صدر به زبان فارسی گفت: دیگر ویژگی تفسیر وی ناظر بودن مفهوم جزا و عبادات بر زندگی دنیایی انسان است برخلاف سایر تفاسیر که نتیجه عبادت را به آخرت محدود می کنند.

وی درباره دیگر ویژگی های تفسیر امام موسی صدر خاطر نشان کرد: پیراستن دین از آنچه به آن متعلق نیست همچون خرافات، عادات ناصحیح و سحر و جادو و تجلی شدن سوگندهای مصحف شریف از دیگر ویژگی های تفسیر این شخصیت بزرگ اسلامی است که در کتاب "برای زندگی" گردآوری شده است.

شایان ذکر است نشست بررسی تفسیر قرآن امام موسی صدر سه شنبه یکم شهریور در سالن نشست های شهر کتاب برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 61494

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha