به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه بیرجند، شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی امروز(15 اسفند) برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین علي رضایی رئيس شوراي فرهنگ عمومي در اين جلسه ضمن عرض تسلیت ایام فاطمیه گفت: اقتضای ذات خداوند رحمت و عدالت است.
امام جمعه بیرجند با اشاره به وحدت و عدالت در جامعه افزود: همهى تلاشها و مجاهدتها براى این است که در جامعه وحدت و عدالت تامین شود که اگر عدالت تامین شد، حقوق انسان و کرامت بشرى هم تامین مىشود و انسان ها به حقوق و آزادى خود هم مىرسند لذا برای این که بتوانیم وحدت و عدالت را در جامعه پیاده سازی کنیم باید ابتدا از خود شروع کنیم.
رئیس شواری فرهنگ عمومی استان مهم ترین جوهره خراسان جنوبی که استانی علمی و فرهنگی است را نامگذاری ۲۱ دی ماه به عنوان روز ملی بیرجند دانستند و تصریح کرد: برای نامگذاری روز ملی باید هویت، تاریخ و فرهنگ مردم استان در نظر گرفته شود و در ابعاد گوناگون مورد تحقیق و بررسی شود.
وي در ادامه در خصوص لزوم تشکیل جلسه و اهتمام اعضا در خصوص ساماندهی تبلیغات شهری مواردی را مطرح و بر اولویت قراردادن ساماندهی تبلیغات شهر و نگاه کارشناسانه به این حوزه تاکید کرد.
استاندار خراسان جنوبی هم در ادامه در جلسه در خصوص پیشنهاد نامگذاری روز ملی بیرجند بیان داشت:در این زمینه باید نظرات نخبگان، گروه های مرجع، دانشگاهیان، خانواده ای شهدا و حتی از نظرات مردم در قالب یک فراخوان عمومی حتماً استفاده شود.
سید علی اکبر پرویزی، نامگذاری روز ملی بیرجند را اقدامی مناسب و در خور دانست و تصریح کرد: در این زمینه تمامی جوانب و زمینه های کاری باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان ظرفیت ها و وجوه متمایز بیرجند و استان خراسان جنوبی را به خوبی به منصه ظهور رسانده و آن را معرفی کرد. توزیع جغرافیایی تبلیغات شهری باید مورد توجه مسئولین ذی ربط قرار گیرد.
وي با بیان اینکه توزیع جغرافیایی تبلیغات می بایست در تمام نقاط شهر به صورت کارشناسی انجام شود افزود: به منظور افزایش اثربخشی و استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود می توان از ظرفیت و توان بخش خصوصی نیز در این زمینه استفاده کرد.
پرویزی، به نقش مهم شهرداری ها خصوصاً شهرداری مرکز استان در این زمینه اشاره کرد و افزود: شهرداری مکلف است از طریق مزایده نسبت به واگذاری فضاهای تبلیغاتی اقدام کند این در حالیست که با تعامل می توان در زمینه محتوایی از تابلوها و بیلبوردهای شهری نهایت استفاده را بر اساس نیاز و اقتضائات روز بهره برد.
احمد محبی دبیر شورای فرهنگ عمومی استان نیز در این جلسه از اقدامات انجام شده در خصوص موضوعات جلسه پرداخت و ارتقاء و بهبود فضای فرهنگی و اجتماعی استان را هدف اصلی شورای فرهنگ عمومی دانست و تصریح کرد: تمام موضوعات مطرح شده در شوراهای فرهنگ عمومی استان قبل از ارائه، در جلسات متعدد شورای علمی و مشورتی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در ادامه پیرامون بررسی طرح نظام تبلیغات فرهنگی و راه اندازی شبکه اطلاع رسانی محیطی با اشاره به اینکه تبلیغات ابزاری برای اطلاع رسانی و اصلاح جامعه می باشد افزود: توازن تبلیغات و پیام ها در بیلبورد های شهری باید مورد بررسی قرار گیرد و جانمایی بیلبورد ها از لحاظ تردد مخاطب،دید بصری و محتوا مورد توجه جدی قرار گیرد.
در ادامه اعضاء شورای فرهنگ عمومی استان به بحث و تبادل نظر در خصوص ثبت روز ٢١ دی ماه به عنوان روز بیرجند پرداختند و مقرر شد بازنگری مجددی در حوزه تخصصی طرح مذکور صورت پذیرفته و موارد مطرح شده توسط کارگروهی متشکل از دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی،آموزش و پرورش،میراث فرهنگی، شهرداری، بنیاد حفظ آثار با محوریت دانشگاه بیرجند در طرح مذکور گنجانده شود و برای جلسات بعدی شورا طرح نهایی ارائه شود. همچنین طرح نظام تبلیغات فرهنگی و راه اندازی شبکه اطلاع رسانی محیطی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد کمیته ای جهت بررسی موضوع تشکیل شود.
در پایان به پیشنهاد احمد محبی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی مقرر شد، نشست های شورای فرهنگ عمومی در سال ١٣٩٦، هر ٢ ماه یکبار برگزار شود که نشست نخست به بررسی شعار ویژه سال اختصاص دارد که توسط مقام معظم رهبری انتخاب می شود.
سرمایه های اجتماعی، آسیب های اجتماعی، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، اخلاق عمومی و سبک زندگی و خانواده از جمله موضوع نشست های سال آینده شورای فرهنگ عمومی استان است.
نظر شما