جریمه تخریب کنندگان محیط زیست از مولفه های پیشگری از جرم

خبرگزاری شبستان: دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به نقش همه دستگاه های اجرایی در تحقق منشور حقوق شهروندی، گفت: وضع عوارض، مالیات و جریمه در حوزه پیشگیری تخریب محیط زیست می تواند موثر باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، الهام امین‌زاده، دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی در همایش و جشنواره محیط زیست در منشور حقوق شهروندی گفت: رونمایی از حقوق شهروندی در مراحل پیش‌نویس آذرماه 92 انجام شد و آذر امسال به همه دستگاه‌ها ابلاغ شد و قرار بود همه دستگاه‌های اجرایی تا 10 اسفند گزارشات خود را در زمینه حقوق شهروندی ارایه کنند که البته هنوز برخی از آنها گزارش نداده اند.

 

امین‌زاده با اشاره به ضرورت اجرای حقوق شهروندی گفت: اگر همه دستگاه ها موضوع فعالیت خود را با حقوق شهروندی مرتبط بدانند و نشست هایی برای افراد ذینفع و ذیربط در این خصوص برگزار شود به تحقق حقوق شهروندی منجر می شود.

 

دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی تاکید کرد: محیط زیست سالم، امن و شایسته حق همه مردم است و صرفا مطالبه مردم نیست بلکه باید در این زمینه مشارکت فعالانه بین بخش های دولتی و خصوصی، سازمان های مردم نهاد و آحاد مردم انجام شود.

 

امین زاده با بیان اینکه حق بر وجود و هستی بی عیب و نقص، حق بر تنفس سالم و هوای پاک و حق سلامت و بهداشت محیط زیست باید برای همه شهروندان لحاظ شود، تصریح کرد: همه بخش های دولتی و خصوصی در صورتی که آلاینده محیط زیست هستند مسئولیت مدنی هم دارند.

 

امین زاده با بیان اینکه برای تحقق حقوق مرتبط با محیط زیست باید آیین نامه های اجرایی مناسب داخلی و خارجی تدوین شود که آثار جبرانی و غرامتی داشته باشد، تصریح کرد: برخی اقدامات تخریبی در حوزه محیط زیست قابل جبران نیست و همه باید به این نکته توجه داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه همه شهروندان باید حق واکنش و عمل داشته باشند، تصریح کرد: عاملان آلودگی هوا باید در جامعه معرفی شوند و برای پیشگیری از تخریب محیط زیست باید موارد قانونی نظیر وضع عوارض، مالیات و جریمه در نظر گرفته شود.

 

دستیار ویژه رییس جمهوری در امور حقوق شهروندی تصریح کرد: همه برای جبران خسارت تکلیف دارند و هیچ توجیهی برای فرار از آن وجود ندارد.

 

وی با اشاره به دیپلماسی محیط زیست گفت: اگر اقدام تلافی جویانه و مقابله به مثل در سال های گذشته در حوزه محیط زیست انجام می شده است اما امروز این نوع واکنش در حوزه دیپلماسی سم است و باید در زمینه مسایل زیست محیطی از طریق گفت و گو و تعامل وارد شویم و کشورهای منطقه باید تعامل و گفت و گو را به عنوان اولویت خود در حل مشکلات زیست محیطی قرار دهند.

 

امین زاده التزام به شعار فرصت برای همه و تهدید برای هیچ کس باعث می شود مسئولیت مشترک بین کشورهای منطقه ایجاد شود، خاطرنشان کرد: تخریب محیط زیست برای منافع افراد خاص نباید جسم و روح طیف وسیعی از انسان ها را به مخاطره بیندازد.

 

 

کد خبر 614817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha