فعالیت معنوی و تربیتی نزدیک به هزارو هفتصد مسجد در اردبیل

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل گفت: هم اکنون در استان اردبیل یک هزار و 690 مسجد در زمینه‌های مختلف تربیتی و معنوی فعالیت گسترده و فراگیر دارند.

سعید سعادتی، مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل، به خبرنگار شبستان گفت: در استان اردبیل بیش از یک هزار و 960 مسجد وجود دارد که از این بین تعدادی از آنها به دلایل مختلف از فعالیت مستمر و قابل توجه برخوردار نبوده و تنها شکل و نماد مسجد را دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: مسجد اردبیل از دیرباز استوانه حقیقی نمایش فرهنگ و تمدن اسلامی بوده و ارزش و اعتبار آن به واسطه فعال ‌بودن برپایی نماز‌های جماعت و دیگر فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی مذهبی و قرآنی است.

 

سعادتی از مسجد به عنوان محل گردهمایی مسلمانان و تجلی‌گاه انسجام و یکپارچگی ملت مسلمان یاد کرد و افزود: این مکان مقدس از دیرباز محل رسیدگی به امور مسلمانان و کار آمد‌ترین مرکز در رشد و توسعه دینی و معرفتی امت اسلامی بوده و در جوامع انسانی و اسلامی توانسته است قرب و ارج جاودانه‌ای خلق کند.

 

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل، یادآور شد: بعد از به آتش کشیده شدن مسجد‌الاقصی در سال 1969 به دست صهیونیسم غارتگر از سوی جمهوری اسلامی ایران و کنفرانس اسلامی، روز 21 آگوست به عنوان روز جهانی مساجد نامگذاری شد.

 

این مسئول ادامه داد: با گرامیداشت این یوم تامل برانگیز و عبرت‌آفرین برای تمام حاکمان و زمامداران جامعه انسانی و اسلامی باید به صراحت گفت که مسجد در برخی از جوامع آن هم جوامع اسلامی چهره و ظاهر حقیقی خود را از دست داده و گاه اهانت‌هایی را به این مکان مقدس شاهد هستیم که دور از شان انسانیت و جوامع اسلامی است.

 

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اردبیل بیان داشت: در هفته مساجد غبار‌روبی مسجد محلات و نقاط مختلف شهر به همت جوانان انجام شده و از فعالان فرهنگی اجتماعی مساجد نیز در شهرهای مختلف تجلیل شده است.

 

سعادتی از راه‌اندازی کارگاه‌های تخصصی بررسی نقش مسجد در پیشرفت و توسعه اجتماعی خبر داد و گفت: در این کارگاه‌ها تلاش می شود جایگاه والای مساجد به عنوان کانون همدلی‌ها و هم‌افزایی‌ها بیشتر تبیین و روشنگری شود.

 

این مسئول با یادآوری اینکه اردبیل نسبت به سایر نقاط کشور بیشترین مساجد را در محلات دارا است، بیان داشت: در مقابل محلات، این شهر کمترین حسینیه را نسبت به سایر مناطق کشور دارد که این موضوع ریشه در باور و اعتقاد دینی مردم این منطقه است.

 

وی اظهار داشت : اردبیل از دیرباز به شهر حسینی مشهور است و مردم این شهر نیز بر این باورند که معنویت باید در مساجد بازگو و تبیین شود و مسائل دینی را باید از زبان روحانی و در مسجد جستجو کرد.

 

سعادتی در پایان سخنان خود ابراز داشت: در سال‌های اخیر به همت دولت خدمتگزار نهم و دهم تلاش شده تا تحولات مثبت و موثری در حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در مساجد شکل بگیرد که در این زمینه راه‌اندازی مشاوران مذهبی در مساجد و راه‌اندازی کانون‌ها و کتابخانه‌های فرهنگی هنری از جمله فعالیت‌هایی بوده که در سال‌های اخیر در مساجد انجام شده است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 61434

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha