به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه علمیه، پنجشنبهشب در مراسم سوگواری شهادت جانسوز حضرت زهرا(س) که در حضور رهبر معظم انقلاب و مردم عزادار فاطمی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: فرهنگ برای یک جامعه امری لازم و ضروری است.
وی افزود: فرهنگ نیکو منشاء رفتارهای اخلاق مدار و شایسته در جامعه است اما رفتارهای ناپسند زیرساختهای یک جامعه را نابود میکند طوری که قانون هم قدرت کنترل آن را نخواهد یافت.
حجتالاسلام پناهیان بابیان اینکه فرهنگ در جامعه اسلامی به عنوان یک اساس بنیادین به شمار میرود، ابراز کرد: فرهنگ در زندگی بشری اثری شگرف دارد جامعه بافرهنگ میتواند آمادگی پذیرش دین را داشته باشد.
استاد حوزه علمیه در تبیین اینکه دین فرهنگساز است، گفت: دین فرهنگساز است امروز دشمنان باهدف قرار دادن فرهنگ ما در صدد ضربه زدن به دین هستند.
وی منشاء آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریها را در جامعه از زیرساختهای نامناسب فرهنگی دانست و عنوان کرد: حوزههای علمیه در ایجاد زیرساختهای صحیح نقش قابل توجهی میتوانند ایفا کنند، اما مهمترین عامل فرهنگساز در کشور فرهنگ سیاسی جامعه است.
استاد دانشگاه با اشاره به برخی از خصلتهای سیاسیون گفت: برخی از رفتارها و خصلتهای سیاسیون تاثیر منفی در فرهنگسازی جامعه دارند گاهی برخی از رفتارهای دفاعی عجولانه سبب ضایع شدن حقوق دیگران میشود.
حجتالاسلام پناهیان با تاکید بر اینکه مردم نقش مهمی در انتخاب سیاستمداران دارند، عنوان کرد: مردم با انتخاب صحیح در انتخابات میتوانند در فرهنگ سیاسی نقش داشته باشند، ولایت مداری و ولایتپذیری در دین مبین اسلام بیانگر اهمیت فرهنگ سیاسی است.
وی با استناد به روایتی از امام علی(ع) درباره اهمیت انتقاد از مدیران و مسوولان جامعه، اظهار داشت: حضرت فرمودند: ارزش همه اعمال خوب حتی جهاد در برابر امربهمعروف و نهی از منکر، قطرهای بیش نیست اما مهمتر از امربهمعروف و نهی از منکر انتقاد از مدیران بد جامعه است؛ پراکه این انتقاد عامل سازنده برای فرهنگ سیاسی کشور به شمار میرود.
استاد دانشگاه گفت: استکبارستیزی، عدالتگرایی، ارزشگذاری برای جهاد و شهادت و جبران اشتباه سیاسی در میان عامه مردم ناشی از فرهنگ سیاسی خوب مردم است که در جامعه ساری و جاری است، اما اشتباهات در فرهنگ سیاسی کشور بیشتر ناشی از نخبگان و خواص سیاسی است.
وی با اشاره به اینکه امیرمومنان امام علی(ع) هفت عیب سیاسی از نخبگان و خواص میگیرند، گفت: مضمون سخنان این است « مانی که میخواهی نیستند و زمانی که میآیند منتشان زیاد است برای حق کم خرج میکنند، ولی روی دست مجموعه زیاد هزینه میگذارند» ایشان به مالک میفرمایند برو روی مردم حساب کن، این بیانات امیر نشان میدهد که فرهنگ سیاسی خواص و نخبگان سیاسی قابل اعتماد نیست.
حجتالاسلام پناهیان در پایان گفت: بیوفایی خواص و عدم اقدام به موقع آنها داغی در دل تاریخ گذاشته که هرگز فراموش نمیشود خواص اینجایی که باید خود را نشان میدادند شانه خالی کردند و کوفیان مصداقان خواص هستند.
نظر شما