به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «مهدی قزلی» مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره شعر فجر امروز ۱۱ اسفندماه در نشست خبری این جشنواره با بیان اینکه سه دوره است که بنیاد شعر و ادبیات برگزارکننده جشنواره شعر فجر است، گفت: بر اساس چارچوب هایی که تعیین کرده ایم، نامزدهای جشنواره از امروز تا شنبه ۱۴ اسفندماه معرفی می شوند و روز پایانی جشنواره ۱۸ اسفندماه خواهد بود که مراسم اختتامیه ای در مشهد خواهیم داشت و این آخرین مراسم رسمی شعر فجر امسال خواهد بود.
وی بیان کرد: در مراسم اختتامیه به ۷ تن از پیشکسوتان و بزرگان عرصه شعر فارسی که حضوری فعال در این عرصه دارند، نشان درجه یک هنری اعطا خواهد شد که این تعداد ممکن است به دلیل عدم حضور آنان، کاهش یابد.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ادامه داد: اعضای هیات علمی جشنواره با حضور محمدکاظم کاظمی، فاطمه راکعی، جواد محقق، محمدجعفر یاحقی، مصطفی رحماندوست، اسماعیل امینی و محمدحسین مهدوی سعیدی (م. مؤید) تشکیل شد و آقای کاظمی علاوه بر حضور در هیأت علمی، دبیر علمی جشنواره هم هستند.
قزلی با اشاره به انتخاب هیات داوران توسط اعضای هیات علمی جشنواره شعر فجر، تصریح کرد: داوران بر اساس فهرست کتاب هایی که توسط بنیاد شعر و ادبیات داستانی شناسایی شده بود، به داوری و بررسی آثار پرداختند. داوری در بخش «درباره شعر» به اتمام رسیده و در بخش ویژه افغانستان نیز تا بعدازظهر امروز به پایان خواهد رسید.
وی در ادامه به گزارشی از برپایی محافل شعر در استان ها اشاره کرد و گفت: ه روال سال های قبل، محافل شعر را در استان های کشور برگزار کردیم؛ محفل شعر افتتاحیه در شهر کاشان برگزار شد، محافل شعری را در شهرهای کرج، مشهد (محفل مهاجرین با حضور شاعران افغان)، شوش (محفل شعر دفاع مقدس)، جزیره هرمز (شعر خلیج فارس)، ری (با حضور شاعران ایرانی و افغان مقیم مرکز)، تهران (محفل همدردی با شهدای آتش نشانان) و محفل شعر فاطمی تهران مختص به جوانان زیر ۳۵ سال برگزار کردیم.
دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر در پاسخ به پرسشی درباره میزان آثار داوری شده در این دوره جشنواره گفت: بر اساس آمار خانه کتاب و ناشران فعال در حوزه شعر، کتاب هایی را گردآوری کردیم، همچنین در بخش شعر بزرگسال، ۳۹۳۴ اثر شناسایی شد و در بخش شعر کودک و نوجوان هم ۷۸۸ کتاب و در بخش درباره شعر نیز ۲۰۳ اثر را شناسایی و مورد بررسی اولیه قرار دادیم. در بررسی اولیه، کتاب های شعر بزرگسال در نهایت به ۱۲۰ و در حال حاضر به ۲۲ کتاب، در بخش شعر کودک و نوجوان به ۲۱ کتاب و در بخش درباره شعر ۱۵ کتاب رسیدیم که داوری می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش ویژه افغانستان هم به دلیل اینکه نخستین حضور این کشور در جشنواره ۱۰ ساله ما است، کتابهای شعر ۱۰ سال اخیر این کشور را بررسی کردیم که مقدار آن به بیش از ۱۰۰۰ کتاب می رسید. پس از داوریهای متعدد آثار افغانی به ۱۹ اثر رسیده که در حال داوری نهایی هستند که اسامی نامزدهای آن اعلام خواهد شد.
قزلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه بخش بین المللی جشنواره در این دوره کمرنگ شده است، توضیح داد: امسال با توجه به شرایط مالی و سیاسی، نتوانستیم به جز دو محفل شعری در کشورهای دیگر، محافل دیگری برگزار کنیم. البته تلاش می کنیم تا این محفل و همچنین آیین اختتامیه را با حضور میهمانان خارجی فعال در حوزه زبان فارسی و شعر فارسی مثل هندوستان، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان برگزار کنیم.
وی در پایان سخنانش با تاکید بر حضور ثابت افغانستان در جشنواره شعر فجر، گفت: امیدواریم تاجیکستان یکی از اعضای همیشگی جشنواره شعر فجر باشد و این جشنواره بتواند جایزه جهانی شعر فارسی را در تمام دنیا برگزار کند.
نظر شما