به گزارش خبرگزاری شبستان ار ایلام، دکتر حبیبالله محمودیان، از ناشران ایلامی و استاد دانشگاه، در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر 178 عنوان کتاب جدید در سال 95 منتشرشده است که حدود 50 درصد نسبت به سال گذشته شاهد افزایش تولید علم در عرصه کتاب در این استان هستیم.
وی، بابیان اینکه مؤلفان و نویسندگان استانی حاصل تفکر و اندیشه خود را برای استفاده مردم در قالب کتاب منتشر کردهاند، ابراز کرد: در حال حاضر 25 ناشر در استان فعالیت دارد که از این تعداد 60 درصد فعال هستند که به دلیل امکانات محدود برای ناشران و نویسندگان، میزان چاپ و نشر در استان محدود است.
محمودیان، با اشاره به اینکه شوق نویسندگان که در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان مشغول فعالیت هستند بسیار زیاد است، گفت: بیشتر گرایش نویسندگان استان در خصوص کتابهایی با موضوع هویت تاریخی و منطقهای است که نشاندهنده علاقهمندی به مملکت اسلامی، نظام و انقلاب است و برخی از کتب حاصل تلاش دانشجویان دورههای دکتری و کارشناسی ارشد است.
وی، بابیان اینکه بحث گردشگری و صنعت توریسم، عرصههای دفاع مقدس و مباحث دینی از دیگر موضوعات کتابهای منتشرشده در استان است، افزود: باید حرکتی مناسبی به سمت نشر و انتشارات صورت بپذیرد و تقاضا داریم که اهلقلم و نویسندگان برای چاپ آثار خود به ناشران استانی مراجعه کنند.
این ناشر ایلامی، گفت: تعداد چاپخانههای استان خوب است اما کافی نیست و بسیاری از ناشران کتابهای خود را در چاپخانههای خارج استان چاپ میکنند که انتظار میرود ناشران استانی از ظرفیت چاپخانههای داخل استان برای چاپ کتابهای منتشره خود استفاده کنند.
محمودیان، بابیان اینکه در حال حاضر 500 کتابخانه در سطح مدارس استان وجود دارد، ابراز کرد: انتظار میرود آموزش پرورش کتابهای منتشره ناشران استانی و مؤلفان ایلامی را در این کتابخانهها به دانش آموزان ارائه نماید.
افشار از دیگر ناشران ایلامی، در این نشست اظهار کرد: انسانها از طریق ارتباط باهم تبادل و تعامل دارند و یکی از ابزارهای ارتباطی، نشر کتاب و کتاب است که تمدن ساز است و موجب توسعه جوامع میشود.
وی، با اشاره به اهمیت کار ویراستاری در کتابهای منتشرشده، یادآور شد: ویراستاری کتاب درواقع معماری کتاب است که ناشران باید قبل از اینکه کتاب زیر چاپ برود، باید به ویراستار سپرده شود تا کتاب را آرایش میکند و باعث زیباسازی کتاب در مفهوم و معنا میشود.
افشار در پایان، خاطرنشان کرد: ویراستار کتاب را در قالبهای زیبایی میآورد و موجب جلبتوجه خواننده به کتاب میشود که باید بیش از گذشته موردتوجه قرار گیرد.
خداداد ابراهیمی، نماینده نویسندگان و مترجمان نیز در این نشست، گفت: خروجی نمایشگاه کتاب در استان، منجر به نشاط فرهنگی و پویایی فرهنگ بومی شود که میتواند راه گشای توسعه فرهنگ استانمان شود.
حسن نظری، دیگر ناشر ایلامی در این نشست، گفت: تاکنون 150 عنوان کتاب در عرصه دفاع مقدس در استان ایلام چاپشده است و نشر سورههای عشق در این با همین رویکرد در استان آغاز فعالیت کرده است.
وی، بابیان اینکه نویسندگی و قلمزنی در حوزه دفاع مقدس گرچه نو است میتواند دستاوردهای خوبی برای استان داشته باشد، خاطرنشان کرد: لازم است بیش از گذشته در حوزه دفاع مقدس و حوزه قلم و نویسندگی توجه بیشتری صورت گیرد و امید است که استارت توسط استاندار محترم در استان زده شود و در حوزه دفاع مقدس فعالیت شود.
محمدرضا مروارید استاندار ایلام، در این نشست، اظهار کرد: یک سال است که کار نمایشگاه استان دنبال میشود که با مشکلات زیادی که شاید استانهای دیگر ندارند این نمایشگاه در استان راهاندازی شده و زحمات زیادی در راستای برگزار نمایشگاه کشیده شده است.
وی، بابیان اینکه استقبال خوبی از نمایشگاه کتاب استان صورت گرفته است، ابراز کرد: نشر کتاب در استان سابقه زیادی ندارد از طرفی بزرگداشت شاعر ایلامی علی شاه خان حیدری زادی در ماههای دیگر در استان برگزار شود که بیش از 20 جلد کتاب دارد که هنوز نتوانسته چاپ کند، این امر نشان میدهد آثار ادبی و فرهنگی در استان برای نشر بسیار زیاد است.
استاندار ایلام با تأکید بر ضرورت گردآوری و نشر آثار شعرا و نویسندگان ایلامی، اظهار کرد: حرکتهایی در زمینه گردآوری مجموعههای آثار شاعران ایلام صورت گرفته است که باید در این زمینه بیشتر تلاش شود.
مروارید، بیان کرد: در ایلام میشود در عرصههای فعالیتهای فرهنگی و هنری کارکرد، این استان در زمینه هنر تئاتر و سینما استعدادهای زیادی دارد و میشود که مرکزیتی در این زمینه ایجاد شود و یک مکان بهعنوان مرکز چاپ و نشر و فعالیتهای فرهنگی و هنری در استان ایجاد و با سیستم بازاریابی موجب رونق در این امر شد.
وی، با تأکید بر تقویت ناشران استانی، گفت: به نظر میآید که مردم باوجود صفحات مجازی به کتاب بر میگردند و باید زمینهای فراهم شود که چاپ و نشر در استان تقویت شود و سایر نهادها و دستگاههای دولتی و مردم کارهای نشر و چاپ خود را با ظرفیتهای این حوزه در استان انجام دهند.
استاندار ایلام، بابیان اینکه از طرحهای حوزه چاپ و نشر در حد توان حمایت میشود، افزود: سال آینده اعتبار فرهنگی مناسبی برای استان ایلام در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی در نظر گرفتهشده که امید است موجب توسعه فرهنگی در استان شود.
مروارید، در پایان با اشاره به آماده شدن مجموعه نمایشگاههای استان ایلام خاطرنشان کرد: سال آینده نمایشگاه کتاب در محل دائمی نمایشگرهای استان برگزار خواهد ش
گفتنی است، در پایان این مراسم از تازه های نشر استان با حضور استاندار ایلام و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان رونمایی شد.
نظر شما