فعالیت ۳۲۵ کانون فرهنگی هنری در قزوین/عمران معنوی، جایگزین عمران فیزیکی مساجد شود

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین از فعالیت ۳۲۵ کانون فرهنگی هنری در مساجد این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی پیش از ظهر امروز (10 اسفند) در نشست خبری که به مناسبت 18 اسفند سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد در دبیرخانه کانون های مساجد استان برگزار شد، بیان کرد: مسجد عظیم ترین پایگاه فرهنگی و معنوی و مهمانسرای حضرت کریم است.

 

وی ادامه داد: مسجد خانه خدا و محل عبادت و برترین و شریف ترین مکان روی زمین است، مسجد مرکز اتصالات قلب و روح به محبوب حقیقی و جای شنیدن دعوت حضرت حق به سوی خیر و کمال است.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: مسجد جای خردمندان، خانه برکت برای مستمندان و جای مناجات دردمندان و سرزمین برآورده شدن نیاز حاجتمندان است؛ در واقع مسجد مجلس شورای مسلمانان است و جایگاه مناسبی برای تعاون و اجتماع مسلمانان و مشارکت آنان در رفع نارسایی های اجتماعی است.

 

* ترویج فرهنگ اسلامی با فعالیت کانون های مساجد در مناطق دورافتاده

وی عنوان کرد: مسجد در اصل یک الگوی ارزش گذاری برای ارزش های فراموش شده است و بهترین مکان مشترک بین همه مسلمین است و قطع یقین کسی که در برابر خدا زانو بزند در برابر هر کسی قدرت ایستادگی دارد.

 

حجت الاسلام رمضانی اعلام کرد: اتفاق بزرگ فرهنگی که با عنایت خداوند متعال و تلاش و همت اصحاب مخلص مسجد در کشور و استان رخ داده ایجاد کانون های فرهنگی هنری مساجد است و کانون های مساجد تاکنون حماسه عظیم فرهنگی را رقم زده اند که تعداد کانون ها و اعضای آن نشان دهنده اثرات این حرکت فرهنگی است و فعالیت های پژوهشی، دوره های آموزشی، همایش ها، برنامه های هنری و حضور در فضای مجازی از جمله فعالیت های کانون ها است.

 

وی تأکید کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از د ستگاه هایی است که کارکرد مناسب فرهنگی در مساجد دارد و فعالیت های این مجموعه در مناطق دورافتاده، محروم و روستایی در گسترش فرهنگ اسلامی نقش مهمی داشته است.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: با لطف پروردگار متعال در گسترش فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد اقدامات موثری را انجام داده ایم به طوری که در مراکزی مانند دانشگاه ها، مصلاهای نماز جمعه، ارتش و زندان ها هم کانون ایجاد شده است.

 

* 14 دستگاه دخیل در امر اداره مسجد هستند

وی تصریح کرد: ما در امر سیاستگذاری در مسجد با خلاهایی مواجه هستیم و لازمه رفع این خلاها، هم افزایی همه متولیان در امر مسجد است و امروز بیش از 14 دستگاه و سازمان درگیر با مساجد و هر کدام مدعی امور مساجد هستند.

 

 حجت الاسلام رمضانی توضیح داد: تعدد مراکز دخیل در امر مسجد به صورت پراکنده و بدون هیچ هماهنگی، عدم اجرای برنامه های تبلیغی و فرهنگی مناسب برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح در خصوص خدمت به مساجد، اجرای نامناسب و غیرکاربردی پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی، عدم استفاده از تجهیزات فرهنگی و هنری رایانه ای و نرم افزاری روز، نبود امکانات مناسب فرهنگی و رفاهی و تأسیساتی در سطح مساجد کشور و عدم توسعه فضای مجازی و شبکه سایبری در مساجد و اماکن مذهبی از جمله خلاها در مساجد محسوب می شود که به نظر می رسد باید یک سیاستگذاری درست برای آن صورت گیرد.

 

وی تأکید کرد: مساجد خاستگاه رجوع نونهالان، جوانان، زنان و مردان است و مساجد از جمله مکان هایی است که جنسیت بردار نیست و اگر به مسجد نگاه استراتژیک داشته باشیم می توانیم بر روی افکار عمومی تأثیرگذار باشیم.

 

* به جای عمران فیزیکی مسجد باید به دنبال عمران معنوی آن باشیم

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین در ادامه افزود: احیا جایگاه کانون ها در مساجد در گرو تقویت کانون ها از سوی ائمه جماعات، فعالان مسجدی و غیره است و باید توجه داشته باشیم که مسجد جایگاه تربیت جوان متعهد دینی است و مسجد تنها مکانی است که مفهوم دین را کامل بیان می کند و ما باید به جای عمران فیزیکی به دنبال عمران معنوی باشیم و اگر بنا داریم تمدن اسلامی را پایه گذاری کنیم باید فعال کردن مساجد را به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار دهیم.

 

وی گفت: دنیا را باید از طریق مسجد نجات داد البته نه مسجدی که فقط برای دعا و مجالس ختم باشد بلکه باید همانند صدر اسلام و در زمان پیامبر به مساجد نگاه کرد که مسجد دارای کارکردهای مختلف همچون کارکرد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی بود.

 

* فعالیت 325 کانون فرهنگی هنری مساجد در قزوین

حجت الاسلام رمضانی در ادامه با اشاره به برنامه ها و فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و در استان قزوین 325 کانون فرهنگی هنری مشغول فعالیت هستند که از این تعداد 25 کانون در آبیک، 47 کانون در بوئین زهرا، 29 کانون در البرز، 37 کانون در تاکستان، 26 کانون در آوج و 125 کانون در قزوین قرار دارد.

 

وی تأکید کرد: از مجموع کانون های مساجد استان قزوین 177 کانون در روستاها و 148 کانون هم در شهرهای استان فعالیت می کنند و در این میان 19 کانون تخصصی، 13 کانون مصلا، 5 کانون دانشگاهی، چهار خانه دیجیتال، 38 خانه نور، چهار کانون در زندان و چهار کانون در ارتش و 118 کتابخانه داریم.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین توضیح داد: تعداد کانون های مساجد در استان قزوین روند صعودی داشته است به طوری که از تعداد 151 کانون در سال 89 به 325 کانون در سال جاری رسیدیم.

 

* اجرای طرح سبک زندگی اسلامی در 50 کانون

وی بیان کرد: برنامه های ما در بخش های مختلف آموزش و پژوهش، فرهنگی و هنری، توسعه و برنامه ریزی و واحد خواهران اجرایی می شود که برگزاری اردوی 2 روزه قم و جمکران ویژه مدیران کانون های استان به تعداد 80 نفر، برگزاری طرح قرآنی 1450 در بیش از 28 کانون با 470 برگزیده، تهیه کتاب آیه های غدیر و همکاری در اجرای مسابقه کتابخوانی هفته ولایت، اعزام مدیران کانون ها به اردوی اندیشه های آسمانی، بازدید از کانون های مختلف، ساماندهی و جابه جایی مراکز خانه های نور در 38 کانون استان و تهیه تفاهم نامه قرآنی ویژه خانه های نور برای نخستین بار در کشور از جمله برنامه هایی است که در سال جاری اجرا شده است.

 

حجت الاسلام رمضانی افزود: ثبت بیش از 50 مرکز تلاوت نور جدید، اهدای تابلوی تلاوت نور به بیش از 60 کانون و مرکز، برگزاری محافل انس با قرآن با حضور قاریان بین المللی و استانی، اهدای قرآن و مفاتیح به کانون ها، برگزاری طرح تفسیر کوتاه در 12 کانون، برگزاری طرح سفیران آسمانی به تعداد 54 نفر در شهر مقدس قم، تشکیل شورای قرآنی و شورای پژوهش، برگزاری سیر مطالعاتی دغدغه های فرهنگی ویژه رابطین منطقه ای و برگزاری اردوی قم و جمکران ویژه مدیران کانون و رابطین خواهر از دیگر برنامه هایی است که در سال جاری اجرایی شده است.

 

وی اضافه کرد: یکی از برنامه های ما به منظور ارتقا سطح مهارت های زندگی، اجرای طرح سبک زندگی اسلامی در 50 کانون استان است که در همین راستا برگزاری دوره های تربیت مربی سبک زندگی هم اجرا شده است.

 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: برگزاری مراسم روز دختر، شرکت در جشنواره مدهامتان، کسب مقام سوم کشوری در بخش مقالات و پایان نامه توسط اعضای کانون میثاق و نورالشهدا، برگزاری همایش تأثیر عفاف و حجاب بر تحکیم خانواده، برگزاری جشنواره غذای سنتی و صنایع دستی، برگزاری مسابقات ورزشی، برگزاری یادواره شهدای محلات در شش کانون، اجرای طرح سیب سلامت، برگزاری کارگاه آموزشی برفک های فرهنگی با موضوع تهدیدها و فرصت های فضای مجازی و یادواره شهدای قرآنی، مسابقات کتابخوانی بصیرت، اکران فیلم یتیم خانه ایران و غیره از دیگر برنامه هایی است که در مناسبت های مختلف در سال جاری اجرا شده است.

 

* بیش از 4 میلیارد ریال به کانون های مساجد مساعدت مالی شده است

وی در ادامه در خصوص تخصیص اعتبار به کانون های مساجد بیان کرد: در سال جاری 4 میلیارد و 820 میلیون ریال به کانون های مساجد مساعدت مالی شده است که از این میزان 2 میلیارد و 300 میلیون ریال در حمایت از کانون های فعال بوده و 670 میلیون ریال هم در قالب حمایت از کانون های جدیدالتاسیس پرداخت شده است.

 

حجت الاسلام رمضانی خاطر نشان کرد: همچنین در قالب اجرای برنامه های مختلف فرهنگی هنری و قرآنی و حمایت از طرح های کانون ها در قالب تفاهم نامه ستاد عالی این مساعدت مالی صورت گرفته است.

 

وی در ادامه با اشاره به برنامه های 18 اسفند یادآور شد: به مناسبت 18 اسفند بیست و چهارمین سالروز تأسیس کانون های مساجد برنامه های متعددی را اجرا می کنیم که برگزاری دوره آموزشی فضای مجازی، همایش سالروز تأسیس کانون های مساجد در شهرستان های مختلف، دیدار با ائمه جمعه، برگزاری مسابقات ورزشی، غبارروبی مزار شهدا، حضور در نماز جمعه و برگزاری نمایشگاه دستاوردهای کانون ها از جمله این برنامه ها است.

 

کد خبر 613684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha