به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، غلامرضا حقایق پور پیش از ظهر امروز (9 اسفند) در نشست خبری که در سالن جلسات بنیاد شهید و امور ایثارگران قزوین برگزار شد، بیان کرد: سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت می گوییم و الگوی شهدای ما سیره ائمه بوده است.
وی ادامه داد: در 22 اسفند ماه سال 1358 امام خمینی (ره) فرمان تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران را دادند و امام خمینی (ره) با آینده نگری این کار را انجام دادند و هدف از تاسیس بنیاد شهید فقط بحث های حمایتی و خدماتی نیست البته بخشی به این اقدامات بازمی گردد ولی هدف و رسالت اصلی ما مباحث ترویجی است و باید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه ترویج دهیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین اضافه کرد: اگر فرهنگ ایثار و شهادت در لایه های مختلف جامعه نهادینه شود، معضلات و مشکلات جامعه به شدت کاهش می یابد و اگر فرهنگ ایثار که اوج آن شهادت است را نهادینه کنیم بسیاری از مسائل کاهش می یابد.
وی عنوان کرد: بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در سال 83، 22 اسفند با عنوان روز بزرگداشت شهید نامگذاری شده است، البته هر روز، روز شهید است و ما وظیفه داریم این فرهنگ را نهادینه کنیم و این روز، روز ارزش های متعالی انسانی و از خودگذشتگی است.
حقایق پور اعلام کرد: در سال 92 بر اساس نظرسنجی که صورت گرفت 1.5 درصد مردم اطلاع داشتند که روز 22 اسفند روز شهید است ولی با توجه به سیاست های دولت و بنیاد شهید، بعد از سه سال برنامه های خوبی در سطح کشور عملیاتی شد که بر اساس نظرسنجی که سال گذشته انجام شد 44.6 درصد مردم از روز شهید اطلاع دارند وهدفگذاري است که این عدد در پایان چهار سال فعالیت دولت به 55 درصد برسد.
وی با اشاره به برنامه های روز شهید گفت: برنامه های روز شهید از 16 تا 22 اسفند برگزار می شود که هدف از برگزاری این برنامه ها ارائه گزارش عملکرد نیست و اقداماتی که انجام می شود در مقابل ایثار شهدا و جانبازان قابل بیان نیست و باید بکوشیم این فرهنگ نهادینه شود و اگر کاری بخواهد ماندگار شود باید مردمی شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین توضیح داد: محوری ترین برنامه ما به مناسبت روز شهید، برگزاری همایش نماد ملی ایثار برای تجلیل از نقش بي بدیل و ماندگار آیت الله هادی باریک بین در دفاع مقدس است و این مرد بزرگ دین بزرگی بر گردن مردم قزوين دارند و این کمترین کاری است که می توانیم در حق ایشان انجام دهیم و نقش بی بديل آیت الله باریک بین در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و بعد از جنگ بر کسی پوشیده نيست.
وی خاطر نشان کرد: این همایش روز 19 اسفند ماه با حضور شخصیت های کشوری و استاني در سالن شهید رجایی دانشگاه فرهنگیان برگزار می،شود.
حقایق پور افزود: در سال گذشته به مناسبت روز شهید، غرس نهال به ياد یک هزارو 200 شهید در استان داشتیم و امسال هم به یاد 200 شهید مفقودالجسد استان در منطقه باراجين غرس نهال خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: اجرای طرح سپاس برای تکریم خانواده شهدا برنامه دیگری است که مورد توجه همه مدیران استان و کشور است و از 22 بهمن شروع شده و تا 22 اسفند ماه ادامه دارد و در واقع حداقل کاری که مسئولان می توانند انجام دهند دیدار با خانواده شهدا برای عرض سپاسگذاری است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین ادامه داد: برنامه دیگر برگزاری جشن تولد شهدا در مهدکودک های سراسر استان است چراکه لازم است کودکان ما در سنین پایین با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا شوند تا این موضوع از کودکی در اذهان آنها ایجاد شود.
وی اعلام کرد: تجلیل از خادمان شهدا برنامه دیگری است که در دستور کار داریم و از بانوانی که در این حوزه فعالیت دارند تجلیل خواهد شد؛ بانوان در دفاع مقدس، انقلاب و بعد از آن نقش موثری را ایفا کردند و این کمترین کاری است که می توانیم در برابر این خدمات انجام دهیم.
حقایق پور برگزاری شب های قرآنی در منازل شهدا، برگزاری یادوراه شهدا در 19 اسفند ماه در قزوین، غبارروبی مزار شهدا در سراسر استان، برافزاشتن پرچم بنیاد شهید به عنوان پرچم ایثار و شهید، تجلیل از کارآفرینان برتر شاهد و ایثارگر و نواختن زنگ ایثار در مدرسه فرزانگان را از دیگر برنامه هایی عنوان کرد که مقرر است به مناسبت روز بزرگداشت شهید اجرا می شود.
وی تأکید کرد: موزه شهدای قزوین دومین موزه شهدا بعد از تهران است که بازگشایی شده است که آثار شهدا در آن نگهداری می شود که در ایام بزرگداشت روز شهید بازدید عموم از این موزه را داریم که به صورت تمام وقت خدمات ارائه می دهیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین گفت: اقدام دیگر ویزیت رایگان برای عموم مردم است که در روز شهید در درمانگاه صابرین انجام می شود و همچنین دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، دیدار با استاندار قزوین و غیره از دیگر برنامه هایی است که به مناسبت روز شهید اجرایی می شود که امیدواریم خروجی آن قدمی هرچند کوچک برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باشد و در این راه هم دست کمک به سوی رسانه ها دراز می کنیم و ان شاالله بتوانیم این برنامه ها را به نحو احسن اجرا کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اشتغال فرزندان خانواده شهدا و ایثارگران اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در این حوزه صورت می گیرد اعطای وام اشتغال است که به 40 نفر این وام داده شده که سقف این تسهیلات از 10 تا 30 میلیون تومان است و در حال حاضر یک هزار و 68 نفر بیکار داریم و اشتغال و مسکن از جمله دغدغه های خانواده شهدا و ایثارگران است.
حقایق پور یادآور شد: بزرگترین دغدغه ما این است که داریم از فرهنگ ایثار و شهادت فاصله می گیریم که اگر این فاصله را کم کنیم بسیاری از مسائل حل می شود.
نظر شما