به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، عمران خودآموز معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، در این نشست، اظهار کرد: پیشگیری از اعتیاد یک کار فرهنگی است که اصحاب فرهنگ و هنر نقش مهمی در این زمینه بر عهدهدارند.
وی، با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در این استان، یادآور شد: انس با کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه یکی از مهمترین ابزارهای در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه بهویژه اعتیاد است که خانوادهها با تشویق فرزندان به کتاب میتوانند آگاهی فرزندان را به این مسئله بیشتر کنند.
سید روحالله صالحی، کارشناس پیشگیری از اعتیاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، نیز در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی، اظهار کرد: در این کارگاه دکتر وحید احمدی، روانشناس بالینی و عضو هیئت عمل دانشگاه در خصوص تاریخچه اعتیاد و انواع مواد مخدر سخنرانی میکند.
وی، بابیان اینکه این کارگاه برای اصحاب فرهنگ و هنر استان بهعنوان سفیران پیشگیری از اعتیاد باهدف آشنایی هنرمندان استان بهعنوان قشر تأثیرگذار در جامعه با راههای پیشگیری از اعتیاد و انواع مواد مخدر صنعتی و سنتی، روش برخورد والدین با نوجوانان و جوانان خود و رسالت اصحاب فرهنگ و هنر در این زمینه برگزارشده است.
صالحی، بیان کرد: این کارگاه در دو نوبت صبح و عصر ساعت 10 تا 12 ظهر و 4 تا 6 عصر برگزار میشود و شرکت عموم در این کارگاه آزاد است و بازدیدکنندگان از نمایشگاه بزرگ کتاب ایلام میتوانند از بحثهای مطرحشده در این کارگاه بهرهمند شود.
وی، برگزاری نمایشگاه عکس با موضوع پیشگیری از اعتیاد در شهرستانهای مختلف استان، اجرای تئاتر خیابانی در شهرستان دهلران، ایوان و سرابله و برگزاری کارگاه پیشگیری در بیشتر شهرستانها در سال گذشته ازجمله برنامههای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای بحث پیشگیری از اعتیاد برشمرد.
دکتر وحید احمدی، از اساتید دانشگاههای ایلام، در این نشست بابیان اینکه امروز متأسفانه مواد مخدر در حال حاضر از مواد سنتی به سمت مواد صنعتی حرکت کرده است، گفت: رسانه و اصحاب فرهنگ و هنر همواره نقش الگودهی در جامعه دارند و مبارزه با اعتیاد یک وظیفه همگانی مبتنی بر اجتماع وظیفه همه آحاد مردم است.
وی، بابیان اینکه همه نهادها و بخشهای جامعه باید در این زمینه فعال باشند، تصریح کرد: هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر درواقع سفیران پیشگیری از اعتیاد هستند چراکه هنرمندان الگوهای رفتاری و عملی بسیاری از نوجوانان و افراد جامعه بوده و باید در فیلمها و سریالهایی که در اختیار کودکان و نوجوانان قرار میگیرد، نهایت دقت شود و وظیفه اجتماعی دانستن برای ترک اعتیاد یک وظیفه همگانی است.
این استاد دانشگاههای ایلام، ابراز کرد: آموزشهای درست، نگرشها و باورهای فرزندان و جامعه برای پیشگیری از اعتیاد باید تقویت شود و اگر این امر در درون خانواده صورت نگیرد، ممکن است که جوان و نوجوان در مسیر حرکت و حضور در مکانهای مختلف گرفتار این پدیده شوم شود.
دکتر احمدی، بیان کرد: دانستن یک امر، منجر به عمل نمیشود و آموزش برای کودکان، ارتقای توانمندیهای کودکان و نوجوانان، نظارت بر تعاملات بر کودکان نقش مهمی در راستای آگاهی این قشر دارد و باید مهارتهای مختلف زندگی را بهخوبی به فرزندان آموزش داده شود.
وی، تأکید کرد: بسیاری از گرفتار شدنها در دام اعتیاد به دلیل عدم آگاهی و دریافت آموزشهای لازم در خصوص نوع مواد مخدر جدید صنعتی است که بسیاری از افراد با یکبارمصرف، گرفتار دام اعتیاد میشوند و امروز شاهد هستیم که مواد صنعتی مخدر، تحت عناوین مختلف ازجمله قرص خواب در بین جوانان و نوجوانان مصرف میگردد که این امر موجب افتادن در دام اعتیاد میشود.
همچنین فهد کمالوندی، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ایلام، در بخش دوم این نشست در بعداز ظهر امروز بر آمادگی این شورا در راستای حمایت از طرح های و برنامه های فرهنگی در راستای فرهنگسازی در بخش مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد.
وی، خاطرنشان کرد: برنامه ها و فعالیت های فرهنگی ضمن ایجاد نشاط اجتماعی در سطح جامعه می تواند زمینه ساز آگاهی بیشتر اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان از اثرات سوء مصرف مواد مخدر و همچنین عامل بازدارنده در مصرف این گونه مواد باشد.
کمالوندی، با باین اینکه استان ایلام در زمینه مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد از وضعیت مطلوبی در کشور برخوردار است، ابراز کرد: لازم است که خانواده ها با کسب آموزش های لازم در زمینه پیشگیری از اعتیاد و جوانان نیز با کسب آگاهی در خصوص اثرات سوء مصرف مواد مخدر، آموزش های لازم را کسب کنند.
گفتنی است، در این مراسم کتاب «باورهای رایج در مورد اعتیاد» نوشته سید روحالله صالحی بین شرکتکنندگان در این کارگاه توزیع و اهدا شد.
نظر شما