به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، استاد حوزه علمیه قم، در جلسه سخنرانی مذهبی مسجد تاریخی چرنداب تبریز که در ادامه سلسله جلسات سخنرانی این مسجد در دهه سوم ماه مبارک رمضان که با حضور اساتید حوزوی و چهره های علمی و دانشگاهی تبریز همراه بود، با اشاره به فرارسیدن لیالی قدر بیان کرد: این لیالی بنا بر قول مشهور در دهه سوم ماه مبارک رمضان قرار دارد و دارای برکات خاصی است که بنا بر تعبیر قرآن برتر از هزار سال است.
حجت الاسلام موسی شیخ زاده اهری تاکید کرد: عمر طبیعی انسان معمولا حدود هفتاد سال و یا کمتر است که بخشی از این عمر در ابتدا و انتها به غفلت و سستی می گذرد و خبری از عبادت وخدا پرستی نیست.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: با این حال در هر سال شبی وجود دارد که بنا به تعبیر قرآن برابر با هزار ماه و یا 88 سال است.
شیخ زاده اهری اضافه کرد: این شب چند خاصیت مهم دارد اول اینکه به صورت واضحی به زمان آن اشاره نشده و در میان شب های سال و یا شب های ماه مبارک رمضان مخفی است و دوم اینکه دست یافتن به برکات آن نیازمند آمادگی روحی و درونی خاصی است.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر رعایت فضایل اخلاقی در ماه مبارک رمضان گفت: توجه به مکارم اخلاقی برکات لیالی قدر را دست یافتنی تر می کند.
وی خاطرنشان کرد: اصولا کسی که از مکارم اخلاقی فاصله دارد، نمی تواند برکات این شب ها را کسب کند و به همین خاطر بزرگان علم اخلاق بر خوشرویی و گشاده رویی در چنین ایامی تاکید بیشتری دارند.
حجت الاسلام جواد رازقی، امام جماعت این مسجد نیز در این جلسه با بیان اینکه ولایت راه میان بر دست یافتن به مقامات عرفانی است، گفت: بدون ولایت این راه بسیار سخت و دشوار است.
وی اضافه کرد: ولایت همانند چراغی فروزان در مسیر سیر الی الله است و کسانی که از این چراغ بی بهره هستند، احتمال سقوط در سراشیبی برای آنان بسیار زیاد است.
رازقی بیان کرد: در مقطعی از تاریخ اسلام که البته شامل دوران بلندی نیز می شود، شاهد کمرنگ شدن نقش ولایت در جامعه اسلامی بودیم که همین امر انحرافات بسیاری را بر جامعه اسلامی تحمیل کرده و فرق مختلفی متولد شد.
وی یادآور شد: بنابر یک سنت الهی ولایت در تمام دوران ها همانند خورشیدی در پس ابر، مشتاقان هدایت حقیقی را راهنمایی می کند اما اگر این خورشید از پس ابر بیرون شود، همه جامعه به صورت مشخص تری از آن بهره می برند.
پایان پیام/
نظر شما