به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین عبدوس عضو شورای مرکزی جامعه وعاظ در مراسم سوگواره یاس نبوی که امروز در امامزاده حسن(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه بحث امروز من درباره سیره اخلاقی حضرت فاطمه(س) است اظهار داشت: گاهی در زندگی همه چیز روبه راه است در اینجا رعایت اخلاق و رفتار خیلی مهم نیست ولی گاهی تمام زندگی در بحران است حضرت زهرا(س) دوساله بود تحریم در برابر پیامبر(ص) آغاز شد. زمانی که پنج ساله شدند مادرشان از دنیا رفت و بعد دید که به پیامبر(ص) سنگ زدهاند و حضرت چه سختیها که کشیدند و برای پیامبر(ص) مادری کردند. زمانی که از مکه به مدینه آمدند و ازدواج کردند نیز مشکلات زیادی داشتند و حضرت بیشتر زمانها در جنگ بودند؛ ولی حضرت یک ذره از اصول اخلاقی عبور نکردند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کتاب خاطرات حضرت علی(ع) که دفتر تبلیغات اسلامی قم منتشر کرده از زبان حضرت علی(ع) است که همه باید آن را مطالعه کنند ادامه داد: ما امروز به این اخلاق نیاز داریم حضرت علی(ع) در این کتاب میفرمایند حضرت زهرا(س) حتی یکبار من را در زندگی عصبانی یا ناراحت نکرد. هر زمانی که از جنگ برمیگشتم همیشه لبخند میزد و یکبار اخم حضرت را ندیدم و این اخلاق حضرت زهرا(س) که باید بیاموزیم و همچنین حضرت میفرمایند من هم او را ناراحت نکردم.
این استاد اخلاق ادامه داد: عشق و علاقه حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع) بسیار مهم است ما این الگوها را داریم اما چرا اینقدر قهر و دعوا زیاده شده است مگر زن و شوهر زیر یک سقف با هم قهر میکنند. وقتی از برخی زنان یا مردان میپرسیم از زندگی خود راضی هستید میگویند راضی که نه تحمل میکنیم. حضرت زهرا(س) به ما یاد داد که زندگی باید پر از عشق وعاطفه باشد. ما باید از این بزرگواران گرمی و عشق زندگی را یاد بگیریم مرحوم علامه مجلسی برای حضرت زهرا(س) 18 اسم آورده یکی «الحانیه» است یعنی "زنی که عاشق شور و فرزندانش است ."
حجتالاسلام والمسلمین عبدوست تاکید کرد :در زندگی فاطمی زن و مرد با احترام همدیگر را صدا میزنند ما حتی حرف زدن هم باید از آنها فرا بگیریم. چرا وقتی میشود خوب حرف زد ما این کار را انجام ندهیم؟ حضرت زهرا(س) نه تنها الگوی زنان بلکه الگوی تمام انسانها است. اولین وصیت حضرت زهرا(س) به حضرت علی(ع) این بود بعد از من علی فوری زن بگیر مرد بدون زن زندگی برای او سخت است این اوج اخلاق فاطمی است که باید از آن الگو بگیریم. حتی زمان شهادت حضرت زهرا(س) برای غریبی حضرت علی(ع) گریه میکند و این عشق و محبت باید الگو باشد.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که تابع بودن زن در اسلام بسیار مهم است تصریح کرد: زمانی که دو نفر از حضرت علی(ع) قول ملاقات با حضرت زهرا(س) را گرفتند با تمام ناراحتی که حضرت زهرا(س) از آنها داشت اما به خاطر مولا علی(ع) پذیرفت و گفت من ناراحتم ولی دین چه میگوید زن باید تابع مرد باشد. همچنین رحم داشتن در خانه یکی دیگر از اخلاقهای فاطمی است.
این استاد اخلاق ادامه داد: انسان بعاد از مرگ تکلیفی ندارد اما این امر به قدر برای حضرت زهرا(س) مهم بود که حتی از اسما خواست که بعد از مرگ او هم کسی در تابوت بدن حضرت را نبیند چرا که تابوتهای آن زمان به شکلی بود که بدن مشخص بود و رسم نبود زنان در مراسم تشیع باشند برای اینکه کسی جسم حضرت را حتی پس از مرگ نبیند ایشان از اسما خواست که تابوتی بسازند که جسم حضرت مشخص ما در برابر جسم خود مسئول هستیم و باید ر جامعه امروز به این مسئله خیلی توجه کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین عبدوست با بیان اینکه ایام فاطمیه برای یاد گرفتن درس زندگی است خاطرنشان کرد: همه ما این را میدانیم و تقریبا حتی در زندگی امروز هم این امر متداول است که اگر مرد در خانه باشد زن در را باز نمیکند اما چرا زمانی که 40 نفر بر در خانه حضرت علی(ع) رفتند و با وجود اینکه حضرت علی(ع) در خانه بود حضرت زهرا(س) در را باز کرد.
وی ادامه داد: طبق نقل مرحوم علامه امینی این امر سه دلیل دارد؛ اول اینکه خواست خود حضرت زهرا(س) بود و زمانی که حضرت کفشهایش را به پا کرد که برود حضرت فاطمه(س) فرمودند: اینها از شما کینه به دل دارند ولی با من مشکلی ندارند و حرمت من را نگه میدارند، دوم اینکه آنها میدانند که پدر من تازه فوت شده و داغ دارم و سوم اینکه میدانند که من باردار هستم و احترام را نگه میدارند ولی ان ماجرا رخ داد و حرمتها را نگه نداشتند.
عضو شورای سایست گذاری ائمه جمعه کشور همچنین در ابتدا با طرح یک مسئله از احکام در نمازهای جماعت گفت: در نماز جماعت مستحب است امام جماعت ذکرها را بلند بگوید امام اگر معمومین بلند ذکر بگویند ثواب نماز آنها کم میشود. برای اقتدا هم همین که به نیت نماز افردا حاضر شوند کافی است و اگر دستها را تا کنار گوش بریم کفایت میکند.
نظر شما