به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، سیدجواد جعفری مدیرعامل سابق بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) امروز( ۸ اسفند) در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل بنیاد فرهنگی امام رضا( ع) ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) گفت:بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با دو هدف تاسیس گسترش دهه کرامت در داخل و خارج از کشور و گسترش فرهنگ رضوی تاسیس شده است.
وی افزود: اگر چه این رویداد معنوی در روزهای نخست صرفاً جنبه دلی و ارادتی داشت اما امروزه مایه مباهات و افتخار است که این بنیاد به عنوان نهادی قانونی و با چارچوب مشخص شناخته میشود و ساختار این نهاد مقدس به گونهای طراحی شده است تا پیوندهای مردمی آن به بهترین شکل ممکن حفظ و دست تمامی علاقمندان به خدمت در ساحت مقدس فرهنگ رضوی برای مشارکت به گرمی فشرده شود.
جعفری اظهار داشت:اگرچه برگزاری چهارده دوره جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در این ساختار از زبان وزرای وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکرراً به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی و معنوی جمهوری اسلامی ایران در حیطه فرهنگ و هنر کشور نامیده شده است.
وی ادامه داد: اما به این موضوع اذعان داریم که این رویداد معنوی نمودی است از ارادت مردمان ایران زمین به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و این مهم بسیار مورد توجه بوده است که آستان قدس رضوی، آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) و آستان مقدس حضرت شاهچراغ نقطه کانونی دهه کرامت هستند و در حقیقت این بنیاد باید بازویی برای پیشبرد اهداف فرهنگی این سه حرم ملکوتی در گسترش فرهنگ رضوی باشد.
جعفری گفت:تلاش شده است تا برنامهریزیهای این نهاد خدادادی تبلوری از همکاری متقابل دولت و مردم باشد و الگویی از مشارکت مردم و مهندسی فرهنگی را در همکاریهای مشترک عرضه نماید و با نهادسازی در حوزه فرهنگ رضوی بار اصلی تبلیغی و ترویجی در پاسداشت ایام میلاد با سعادت حضرت امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) نهادهای برآمده از این جریان سپرده شود که دهه کرامت مصداق بارز آن است.
مدیر عامل سابق بنیاد امام رضا(ع) افزود: تلاش شد تا دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ در متن برنامهریزیهای این بنیاد قرار گرفته و همواره تلاش شد تا فرهنگ رضوی و فرهنگ اسلامی به عنوان فرهنگ عمومی جامعه مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: در این مدت رشد در زمینه تنوع عناوین برنامهها، نهادهای مشارکت کننده اعم از دولتی و مردمی، تولید آثار علمی، فرهنگی و هنری، گسترش بخش بینالملل، تنوع مخاطبان مردمی و تخصصی در همه اقشار از کودک و نوجوان تا دانشگاهی و حوزوی و نهادسازی و جریانسازی را داشتیم.
جعفری بیان کرد: خبرگزاری فرهنگ رضوی تأسیس شد و راه اندازی شعب استانی آن در دستورکار قرار گرفت، فصلنامه فرهنگ رضوی مجوز علمی پژوهشی دریافت کرد، موسسه انتشاراتی احیاء امر ولایت به عنوان انتشارات تخصصی در حوزه فرهنگ رضوی با اساسنامهای مستقل آغاز به کار کرد و احیاء فرهنگی قدمگاههای مسیر جاده ولایت بهطور جدی در دستور کار قرار گرفت.
مدیر عامل سابق بنیاد امام رضا(ع) ادامه داد:طراحی برنامههای بنیاد به گونهای پایهگذاری شده است که تمامی فعالیتها با مشارکت و تأمین سهم عمده امکانات، تجهیزات و هزینه از سوی اعضاء صورت گیرد تا جریان تعمیق و گسترش فرهنگ رضوی با دل های عاشق و داوطلب انجام پذیرد و تلاش شد تا انضباط مالی و خوش قولی و اجرای تعهدات از مهم ترین دغدغههای بنیاد باشد که به لطف خداوند متعال امروز بنیاد در این زمینه زبانزد است و نه تعهد غیرقابل اجرا داده و نه تعهدی برزمین مانده دارد.
نظر شما