به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، در گردهمایی دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد کشور که امروز، 8 اسفند در محل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، برگزار شد، گفت: برگزاری جلسات هماندیشی و گردهمایی میتواند موجب همافزایی ظرفیتها و توانمندیهای دستگاههای فرهنگی شود، هرچند مَثَل دستگاههای فرهنگی مانند ابرهای پراکندهای است که نمیتوانند به تنهایی، بارانزا باشند، این در حالی است که نظام، هزینههای قابل توجهی برای امور فرهنگی میپردازد اما دستاوردهای آن، فراگیر و مطلوب نیست.
وی افزود: اوقات فراغت از نظر زمانی، مکانی و مخاطب، محدودیت ندارد، برای مثال از نظر زمانی، محدود به فصل تابستان و از نظر مکانی، محدود به خانهها و پارکها نمیشود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه برنامهریزی نکردن برای اوقات فراغت، خیانت به هدف خلقت و جایگاه بندگی انسان است، خاطرنشان کرد: اوقات فراغت، ظرفیت عظیمی است که در صورت بیتوجهی به اوقات بطالت تبدیل میشوند و در صورت سوءاستفاده دشمن، به اوقات ضلالت مبدل خواهند شد.
پیامدِ عدم برنامه ریزی صحیح برای اوقات فراغت، افزایش آسیبهای اجتماعی است
ارباب سلیمانی با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) فرمودند مردم به خاطر صحت و فراغت (بیکاری) گرفتار خسران و گرداب فتنه میشوند، اضافه کرد: اوقات فراغت در صورت برنامهریزی نکردن برای آن میتواند پدیدآور آسیبهای اجتماعی باشد.
وی گفت: امام سجاد (ع) فرمودند از خداوند تمنا میکنیم که تندرستی توأم با عبادت و فراغ بال همراه با پاکدامنی نصیب ما کند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: توصیه اسلام، کار و تلاش مستمر، درجا نزدن و درخواست افزایش همیشگی علم و آگاهی از درگاه الهی است، بنابراین برنامهریزی هدفمند برای اوقات فراغت، عمل به آموزههای دین است.
ارباب سلیمانی ابراز کرد: علوم و فناوریهای نو، میزان اوقات فراغت گروههای مختلف مردم را افزایش داده است، بنابراین باید دستگاههای متولی فرهنگ برای این اوقات، برنامهریزی همه جانبه، دقیق و جدی داشته باشند.
وی افزود: 72 هزار مسجد به عنوان پایگاههای فکری و فرهنگی، ظرفیت عظیم دیگر در زمینه اوقات فراغت هستند، هرچند که دستگاههای فرهنگی هنوز دین خود را به این پایگاههای مهم بطور شایسته ادا نکردهاند.
توجه جدی امام خمینی (ره) به مساجد
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، با بیان اینکه نخستین سخنرانی انقلابی امام خمینی (ره) در مسجد سلماسی ایراد شد و اولین سخنرانی انقلابی ایشان پس از حضور در نجف نیز در مسجد انجام شد، گفت: پیامهای امام (ره) نیز از طریق مساجد به اطلاع مردم سراسر کشور میرسید، بنابراین دستگاههای متولی فرهنگ باید توجه بیشتری به این خانههای خدا داشته باشند.
ارباب سلیمانی اضافه کرد: هر یک از مسئولان و کارشناسان دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت، ظرفیتی در حوزه اوقات فراغت هستند و در سایه هماهنگی و همافزایی میتوانند در مساله غنی سازی اوقات فراغت، گام های موثری بردارند.
وی با بیان اینکه برگزاری گردهمایی دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت در این زمان به دلیل هماهنگی و برنامهریزی دقیقتر برای اوقات فراغت سال 96 است، ابراز کرد: این دستگاهها میتوانند از ظرفیت 23 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد و 2 میلیون عضو فعال آنها برای غنیسازی اوقات فراغت استفاده کنند.
بنا بر این گزارش، در گردهمایی دستگاههای متولی و پشتیبان اوقات فراغت مساجد کشور، نمایندگان دستگاهها بر ضرورت برنامهریزی همه جانبه، دقیق و جدی برای اوقات فراغت و دوری از انجام برنامههای تکراری و بی اثر تاکید کردند و همچنین آمادگی خود را برای فعالیت و مشارکت موثر در زمینه اوقات فراغت مساجد، اعلام کردند.
نام دستگاه هایی که در این گردهمآیی حضور داشتند عبارت است از: آستان مقدسه حضرت معصومه (ع) آستان مطهر حضرت عبدالعظیم (ع) حرم مطهر امام خمینی (ره) سازمان بسیج مستضعفین، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بهزیستی، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، وزارت کشور (امور اجتماعی و فرهنگی) مرکز رسیدگی به امور مساجد، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزی، روابط عمومی سازمان صدا و سیما، معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کمیته امداد امام خمینی (ره) امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و سمعی و بصری، بنیاد ملی بازیهای رایانهای، مرکز فناوریهای اطلاعات و رسانههای دیجیتال، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ستاد اقامه نماز، بیمه ایران، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت توسعه روستایی مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، سازمان شهرداریها و دهیاریها، معاونت اجتماعی ناجا، سازمان امور عشایر ایران و مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران.
نظر شما