به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سید ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری در نخستین گردهمایی سراسری بهرهبرداران اقامتگاههای بومگردی که در حال برگزاری است افزود: احداث مهمانپذیرهای مدرن با الگوگیری از کشورهای صنعتی و توسعهیافته که به دلیل کمبود وسعت کشورشان در قالب ساختمانهای بلندمرتبه احداث میشد باعث شد تا ما نیز مکان گردشگری و تفریحی و جذب گردشگر را در ارتفاع بسازیم.
رضوی با اشاره به ظرفیتهای اقامتگاههای بومگردی و خانههای سنتی ایران اظهار داشت: اقامتگاههای بومگردی و خانههای سنتی ایران دارای آثار زیباییشناختی است که ساختمانهای بلندمرتبه فاقد آن هستند.
معاون روستایی رییسجمهور تصریح کرد: اقامتگاههای بومگردی در واقع به معنای ساختن پل ارتباطی بین گذشته دور، حال و آینده است که در آن معماری، زیباییشناسی و فرهنگ ایرانی به خوبی نمود یافته است.
رضوی افزود: گردشگران در مواجهه با معماری ایران نوع نگاه گذشتگان را درک میکنند و از آن الگوبرداری کرده برای آینده برنامهریزی تکمیلی انجام میدهند.
وی تصریح کرد: در بومگردی علاوه بر ارتباط روحی و فرهنگی بین گذشتگان، آیندگان و حال بحث میراث و ارزش تاریخی نمود مییابد که اگر این ارزشهای اقتصادی را در برخی جوامع محلی به دست آوریم مشاهده میکنیم که ثروت بزرگی داریم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییسجمهور با اشاره به سودآوری اقتصادی اقامتگاههای بومگردی برای میهمان و میزبان خاطرنشان کرد: بومگردی یعنی برگردیم به شرایط زیستمحیطی نسلهای قبل که جذاب باشد.
رضوی با بیان اینکه در روستاها به دنبال آن هستیم که گردشگری و صنایع دستی را تقویت کنیم، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ایران یک کشور کمآب است و گردشگری و صنایع دستی دو صنعت اشتغال پایدار هسند تا از طرفی ایران تاریخی چندین هزار ساله دارد بنابراین شرایط محیطی و طبیعتگردی ما از همه کشورها قویتر است و میتوانیم ثروت کسب کنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییسجمهور با اشاره به پرداخت تسهیلات برای توسعه صنایع دستی و گردشگری گفت: برای هر استان 20 میلیارد تومان با کارمزد 8 درصد تسهیلات پرداخت کردهایم که 5 درصد کارمزد تسهیلات را بنیاد مستضعفان و 5 درصد را نیز دولت تدبیر و امید تقبل کردهاند.
رضوی با بیان اینکه در بومگردی تمام مردم میتوانند ثروتمند شوند به شرط اینکه در نحوه پذیرایی از میهمان و تعاملات فرهنگی آموزشهای لازم را دیده باشند، گفت: در نوروز 94 استان مازندران بیش از یک میلیون نفر گردشگر روستایی داشت.
وی افزود: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونت توسعه روستایی میتوانند با همکاری هم شغلهای پایدار با محوریت میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد کنند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییسجمهور گفت: معاونت توسعه روستایی اعلام آمادگی میکند که از شغلهای پایدار که توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایجاد شود علاوه بر پرداخت تسهیلات حمایت میکنیم.
نظر شما