ضرورت توانمندسازی و ارتقای سطح تحصیلی و فرهنگی زنان/روند رو به رشد مشارکت بانوان در عرصه های مختلف

خبرگزاری شبستان: معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده، بر ضرورت توانمندسازی سطح تحصیلی و فرهنگی زنان تاکید کرد و اظهار داشت: جامعه امروز همپای تحولات جهانی پیش می رود و در این راستا با روند رو به افزایش مشارکت زنان در عرصه های مختلف روبرو هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده، امروز(7 اسفند) در همایش ملی «زن در تاریخ محلی خوزستان» که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با بیان اینکه تاریخ نگاری محلی را برخی به دوران ساسانیان و برخی به دوران پیش از اسلام نسبت داده اند، گفت: تاریخ محلی هر منطقه به همه زوایای تاریخ شهرها می پردازد و می تواند از آن برای ساختن آینده بهتر بهره مند شد.

 

وی افزود: خوزستان از معدود استان هایی است که دارای اقوام و گرایش های مختلف بوده و با پیوندهای سببی در تحقق جامعه ای مبتنی بر اصول همبستگی و احترام متقابل تلاش کرده اند و علی رغم افت و خیزهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شرایط نامساعد را پشت سر گذاشته اند.

 

ملاوردی، با اشاره به اینکه زنان در طول تاریخ و در زمان وصلت میان اقوام و زمان منازعه و درگیری و همه حوادث و وقایع نقش تاثیرگذاری را داشته اند، اضافه کرد: زنان همچنین با همه وجود برای تامین معیشت خانواده بخشی از بار سنگین نان ‌آوری را به دوش می ‌کشند.

 

وی به نقش زنان به ویژه زنان خوزستان در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که خوزستان مورد حملات دشمن بعثی قرار گرفت زنان این استان چه در بخش پشتیبانی و چه در جبهه های جنگ با پیشتکار و فداکاری مثال زدنی نقش بسزایی را ایفا کردند.

 

وی با تاکید بر اینکه زنان این استان در کنار مردان در معرکه جنگ شجاعانه ایستادگی کردند در دامان خود فرماندهان، سرداران و سربازان بزرگ پرورش دادند، تصریح کرد: پس از جنگ هم با وجود مصیبت های پیش آمده زنان خوزستانی سهم مهمی در پیشرفت و آبادانی استان دارند.

 

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، با بیان اینکه همه این فعالیت‌ ها در حافظه تاریخی ملت ایران ثبت و ضبط شده است، اظهار کرد: وجه اشتراک زنان خوزستان ازخودگذشتگی، تلاش بی ‌وقفه،‌ وفاداری، شجاعت، ساماندهی زندگی خانوادگی و حفظ پیوندهای قومی و دودمانی است.

 

وی با اشاره به اینکه این تجربه های گران سنگ نشان می دهد که می توان به زنان خوزستانی در تصمیم ‌گیری‌ های کلان اعتماد کرد و قادر به نقش‌ آفرینی هستند، ابراز کرد: خوزستان به واسطه وجود دانشگاه ‌های معتبر و ظرفیت بالای اقتصادی و علمی یکی از بهترین استان ‌ها برای توانمندسازی و بهره‌مندی از ظرفیت زنان است.

 

وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از زنان خوزستانی به عرصه‌ های مدیریتی وارد شدند اما هنوز جای خالی زنان مقاوم، سخت‌کوش و توانمند خوزستان در عرصه‌ های مدیریت کشور احساس می ‌شود، عنوان کرد: جامعه امروز همپای تحولات جهانی پیش می رود و در این راستا با روند رو به افزایش مشارکت زنان در هرصه های مختلف روبرو هستیم.

 

ملاوردی، اذعان داشت: جهت توانمندسازی زنان خوزستان در سال 92 تفاهم نامه هایی با برخی وزارتخانه ها بسته شد که بسیار مؤثر بود و با شناخت از وضعیت زنان استان امیدواریم بتوانیم گام های جدی تری را جهت حرکت به سمت توانمندسازی زنان در برنامه ششم توسعه برداریم.

 

وی بیان کرد: پرهیز از نگاه‌ های متعصبانه و احترام موجودیت زن به عنوان انسانی آگاه و برابر با مردان می ‌تواند فرصت های مناسبی را برای آموزش و ایجاد بستری عادلانه برای نقش ‌آفرینی زنان در اداره جامعه و خانواده به وجود آورد و توانمندسازی و ارتقای سطح تحصیلی و فرهنگی می‌ تواند بسیاری از شرایط ناخوشاید موجود را بهبود بخشد.

 

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: نمی توان یک نسخه واحد برای پیشبرد اهداف مورد نظر برای زنان کشور ارائه داد اما با در نظر گرفتن شرایط موجود خوزستان می توان برنامه ریزی مشخصی برای ارتقا و توانمندسازی زنان در دستور کار قرار داد.

 

وی تحصیل زنان، ایجاد امکانات رفاهی، فرهنگی و ورزشی و ورود به بازار کار را از جمله دغدغه های مردم خوزستان دانست و یاد آور شد: نقش سازمان های مردم نهاد به ویژه در حوزه زنان و خانواده و محیط زیست نشان دهنده عزم و هوشیاری زنان خوزستان است.

 

کد خبر 612788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha